«Homo militants»: війна на сході України в оцінках представників добровільних збройних формувань»

23 березня 2016 р. у Києві Українська миротворча школа проведе прес-конференцію на тему: «Homo militants»: війна на сході України в оцінках представників добровільних збройних формувань»

Військові дії на території України призвели до появи в суспільстві «людей війни» – тобто тих, хто з різних причин та на різному боці взяв зброю в руки та став учасником збройного протистояння.

На прес-конференції будуть представлені результати проекту Української миротворчої школи ”Homo militans”, що проводився за фінансової підтримки Британського посольства в Україні.

Результати дослідження ґрунтуються на глибинних інтерв’ю з «акцентуйованими» учасниками подій – людьми, що добровільно долучилися до збройного протистояння (32 інтерв’ю з добровольцями українських воєнних формувань та 22 інтерв’ю з представниками збройних формувань ОРДЛО).

Розмова точитиметься навколо питань про життєві траєкторії та ідентичності цих людей, мотивацію, а також про зміни, що відбуваються під впливом досвіду війни у їхньому ставленні до власного оточення, місцевої громади, державної влади, соціально-економічних чи політичних процесів у країні та регіоні.

Обговорюватимуться можливі стратегії примирення у регіоні. Доповідачі: професор, зав.кафедри соціології Українського католицького університету Оксана Міхеєва та доцент кафедри соціології Українського католицького університету Вікторія Середа (м. Київ, вул. Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

384023109

Джерело: УНІАН

Фото