Відкрита лекція Анни Рейд (Великобританія) «Історія інших людей: пишучи про Україну та Росію». Харків

Відкрита лекція Анни Рейд (Великобританія) «Історія інших людей: пишучи про Україну та Росію», в рамках проекту CSM / Фундація Центр Сучасного Мистецтва та онлайн-журнал Korydor в рамках освітньої програми “Від першої особи: Пам’ять. Голос. Діалог

11 травня, 19:00, освітній хаб «Spalah», м. Харків, (вул. Дівоча, 6).

Вхід вільний.

Анна Рейд
Анна Рейд

 Анна Рейд — британська журналістка й історик, закінчила Оксфордський університет, спеціалістка з історії Східної Європи, зокрема радянського періоду та української історії.

«Для чого писати про чужу історію? І для чого читати історичні роботи, написані кимось ззовні, кимось з іншого соціокультурного поля? Що нам дає дистанція, які недоліки й переваги є в тому, щоби фіксувати та досліджувати історію «не своїх» країн? От про що я хочу поговорити з українськими слухачами. У сучасній Україні історія може грати роль вибухової речовини, тому це важливо».

З англійської перекладає Катерина Поправка.

Вся програма відкритих лекцій в Facebook.

Весняна школа для культурних менеджерів і журналістів «Від першої особи: Пам’ять. Голос. Діалог» пройде у Харкові з 10 по 15 травня. Організатори школи — CSM / Фундація Центр Сучасного Мистецтва та видання Korydor.