В Полтаві зібрались відзначати річницю російської перемоги…

Так, так, це не жарт, не фейк і не стьоб. Сьогодні на сайті Полтава туристична побачив інформацію про проведення в Полтаві історико-культурного фестивалю «Полтавська битва-307».

Скіршот з сайту www.tourism.poltava.ua
Скіршот з сайту www.tourism.poltava.ua

Як бачимо,  саме ВІДЗНАЧАТИ. Так і хочеться запитати: люди, ви подуріли? В той час, коли в декількох сотнях кілометрів від Полтави наші вояки боронять нашу землю від військової агресії Росії, в той час, коли тією ж Росією окупований Крим, в Полтаві зібрались ВІДЗНАЧАТИ ФЕСТИВАЛЕМ річницю Полтавської битви в якій Росія отримала перемогу, знищила українську державність і стала імперією.

Хто ж організатор цього дійства? Офіційно не вказано, на сайті міськради інформація відсутня. Але вирахувати не важко. Один з вказаних в оголошенні телефонів належить Відділу туризму та культурної спадщини управління культури Виконкому Полтавської міської ради, якому й належить сайт www.tourism.poltava.ua,

Скрін-шот з сайту http://www.tourism.poltava.ua/
Скрін-шот з сайту www.tourism.poltava.ua

інший – комунальній установі “Державний історико-культурний заповідник “Поле Полтавської битви”.

Скрін-шот з сайту www.battle-poltava.org
Скрін-шот з сайту www.battle-poltava.org

Тож логічно зробити висновок, що ці дві організації і є організаторами заходу.

Рухаємось далі. На сторінці ДІКЗ “Поле Полтавської битви” в мережі Facebook можна ознайомитись з більш докладною програмою.

Скрін-шот з сторінки ДІКЗ
Скрін-шот з сторінки ДІКЗ “Поле Полтавської битви” в мережі Facebook

Таким чином, на честь відзначення річниці перемоги російської зброї в Північній війні 1709 року, під час другого року гарячої фази російсько-української війни, в Полтаві буде звучати барабанне шоу, демонструватись бойове та артилерійське мистецтво. Зверніть увагу, організатори ніде не вказали бойове мистецтво якої армії-учасниці тієї війни буде демонструватись.  Тож не виключено, що й російської.

А ще мене дуже цікавить маленьке питаннячко: за який кошт банкет? Платників податків чи за приватний кошт? Якщо приватний, то які організації і з яких країн це фінансують. Відповідний запит подам незабаром.

Зауважу, що останніми днями в Полтаві відбулась ціла низка резонансних подій, які є проявами діяльності антиукраїнських сил в Полтаві: розбито декілька меморіальних дощок воякам АТО, хтось вночі зняв жовто-блакитний та червоно-чорний прапори з монументу Слави, також вночі невідомий облив фарбою щойно відкритий пам’ятник гетьману Мазепі. І ось тепер, вже майже відкрито й офіційно,  міська влада організовує фестиваль з метою ВІДЗНАЧЕННЯ річниці перемоги російської зброї… Випадковість?

Зазначу, що в Рамковій стратегії інформаційної та комунікативної безпеки України, розробленій ГО ІЦ “Майдан Моніторинг” та “Українською Миротворчою Школою” написано:

Суттєвим вплив «русского мира» є також в Полтавський області, яка неочікувано для багатьох спостерігачів продемонструвала найбільший опір декомунізації. І хоча ця область не входила в сферу діяльності проекту УМШ, в наших подіях брали участь переселенці та експерти, які там мешкають, на неї варто звернути увагу з точки зору потенційних конфліктів, які можуть підсилюватися руйнівними впливами РФ. Маркерним там є відношення до Полтавської битви і «слави русского оружия». В 2019 році на 310 річницю Полтавської битви можливі спецоперації РФ.

Ігор Кіянчук, координатор в Полтавській області ГО ІЦ “Майдан Моніторинг”

A propos Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан

7 Commentaires

Les commentaires sont fermés.