Українська Миротворча Школа почала працювати в Сватовому

8-9 квітня 2016 року в приміщенні Сватівської міської ради відбулася презентація основних напрямків діяльності Української Миротворчої Школи. Організаторами презентації виступили Дмитро Звонок, Ігор Дубровський та міський голова Євген Рибалко. Окрім міського голови у заході взяли участь депутати міської ради та члени виконкому, спеціалісти міськради, протоієрей Дмитро Романків та представники громадськості. В рамках заходу Ігор Семиволос, директор Центру Близькосхідних Досліджень, експерт з тероризму і конфліктології, провів лекцію на тему «Конфлікти, породжені процесами децентралізації», а Голова правління Інформаційного центру «Майдан Моніторинг», експерт з інформаційних війн Наталія Зубар запросила присутніх до участі в інтерактивному тренінгу «Роль посередників в інформаційній війні».

Сам тренінг, як і лекція, проходили в дискусійному плані. Усі бажаючи мали змогу висловити свої думки з приводу тих чи інших суспільно-важливих питань. Багато лунало претензій до влади, до регіональних інформаційних агентств, які й досі у своїх пріоритетах більше підтримують владу, ніж простих громадян. Євген Рибалко зауважив, що сьогодні громадськість на місцях залишається сам на сам зі своїми проблемами, інформаційна політика та освітня культура дуже низькі, районна влада практично нічого не вирішує, еліта не сформована, на місцях після двох революцій залишаються ті ж самі посадовці, а найбільшою проблемою є демографія.

Загалом зустріч пройшла цікаво, а організатори заходу наголосили, що не можна чекати блискавичних перетворень в Україні після десятиліть застою. Але прискорювати цей процес необхідно і це завдання покладається саме на громадських активістів.

Після заходу для гостей було проведено екскурсію нашим містом. Вони схвально відгукнулися про місця загального відпочинку – сквери в центрі міста та на площі 50-річчя Перемоги.

Джерело: Газета “Голос громади”