Стартував проект зі сприяння діалогу та порозуміння в приймаючих ВПО громадах

«Озвучити голос ВПО та допомогти йому бути почутим» – таку назву має проект, який розпочинають громадські організації Центр «Доброчин» та Чернігівський Центр Прав Людини для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Чернігівської, Житомирської та Сумської областей.

ВПО пройдуть навчання в Літній школі з питань адвокасі, діалогу та вирішення конфліктів. А також візьмуть участь в дослідженні стосовно правового і соціального статусу ВПО, а також їх повсякденного досвіду, їх здатності отримати роботу в новому місці проживання, а також того, як ВПО справляються із новими викликами життя.

Ця діяльність є практичною частиною науково-дослідницького проекту Бірмінгемського університету, Великобританія, під назвою «Прихована трагедія України: розуміння результатів переміщення населення з постраждалих від війни регіонів країни» за підтримки Art and Humanities Research Council PaCCS, Великобританія.

Головна ідея цього проекту полягає у тому, що повноцінна відбудова суспільства та пост конфліктне примирення не може відбутися без глибокого розуміння проблем людей, що були змушені залишити своєї оселі в результаті війни, та без їх повного включення до соціальних, економічних і правових структур всередині країни.

Інформація про проект: www.idpukraine.com