Юні художники Донеччини почали спілкуватися з відомими митцями

Відбувся перший в історії України телеміст між учнями Дитячої художньої школи міста Краматорська, юними художниками Авдіївки та донькою відомої української художниці Тетяни Яблонської – Гаяне Атаян, яка вийшла на зв”язок із Національного Музея Історії України. На зустріч завітали не тільки молоді митці, а й старші прихильники мистецтва.

Разом із київським благодійним фондом «Дар» започаткували у Дитячий художній школі міста Краматорська бібліотеку «Українські художні полички», насичену новою ексклюзивною літературою про життя й творчість рідних майстрів. Перші подаровані книжки презентують Донеччині визначних українських художників Василя Кричевського, Олександра Саєнка та дослідників українського мистецтва Вадима і Данила Щербаківських.

Після тривалого телемосту домовилися, що саме діти будуть обирати, з якими митцями вони хочуть спілкуватися. Тому юні художники вже готують списки побажань, адже творче спілкування є дуже важливим для культурного розвитку дітей та громади в цілому. Активність дітей під час заходу була неймовірна: десятки питань було адресовано Гаяне Атаян, яка невтомно та з радістю давала численні корисні відповіді та поради.

Наша команда й надалі планує влаштовувати відеозустрічі дітей зі Сходу із відомими українськими художниками з різних куточків світу.

Дякуємо за плідну співпрацю директору Дитячої художньої школи міста Краматорська пані Яні Соколовій та керівнику “Національної Скакутської Організації ПЛАСТ “Станиця Авдіївка” Тетяні Переверзєвій.
Дякуємо голові благодійного фонду “Дар” Валентині Подгорній та керівнику проектів фонду Анастасії Перепелкіній.
Подяка творчій команді Національного Музею Історії України Тетяні Сосновській, Марії Кривенко, Тамарі Куцаєвій за координацію проекту.
Дякуємо за технічну підтримку БО “БФ “Карітас Краматорськ”. Подяка Геннадію Якубову.

Захід відбувся в рамках всеукраїнського волонтерського проекту «Історія без меж», заснованого Національним Музеєм Історії України та нашою громадською організацією.

Завітайте на сторінку проекту: Історія без меж – освітній проект від НМІУ та ГО «Лібері Лібераті»

З пошаною,
станичний Краматорського ПЛАСТу, голова ГО “Культурно-освітня фундація “Лібері Лібераті” Максим Потапчук.
Тел.: 099 140 50 29
1405029.m@gmail.com