Заява зелених Донеччини з приводу використання екологічних проблем в сучасній інформаційній війні Росії з Україною

В останній час з боку захоплених територій Донеччини на адресу України все частіше лунають звинувачення України у різноманітних негараздах, причому основна увага в них приділяється екологічний тематиці.

Ця критика прийняла вигляд шаленої агітаційної кампанії – дуже схожій на ту, яку, як по вказівці, почали вороги України, коли Росія, знищив три сотні ні в чому неповинних людей, збила малазійський Боінг-747.

Зрозуміло, що, як і тоді, так і зараз, вказівку на цю чергову інформаційну кампанію (команду “фас”) дали ляльководи з Кремля. Один за одним посипалися звинувачення української сторони: в поганому стані очисних споруд “Азовсталі”, Фенольного заводу, шахт “Селідоввугілля”, забруднення від так званих фосфорних бомб (таких, які використовувала Росія в Сирії!) тощо.

Ми знаємо, в якому передкатастрофічному стані знаходяться великі підприємства-забруднювачі на території ОРДЛО (щоб знищити все навкруги, достатньо вибуху горлівського “Стиролу”), а також про наслідки закапсульованого атомного вибуху на шахті “Юнком” (які можуть потягнути радіаційне забруднення усього Приазов’я), про розкрадання українських надр в численних копанках, які залишають пособі гнійні рани на тлі українського Донбасу, варварське знищення родючих земель, які засипані відходами видобування. Але критикани української сторони про це мовчать.

Цих людей дехто з нас знає давно і близько. Це, перш за все Кишкань, Гранкина, Журавльов, Молодан. Навіть колись вважали їх своїми “зеленими колегами”. Хоча й раніше їх природоохоронна робота більше походила на “політичну проституцію” – їм було однаково, на кого працювати (партія регіонів, американські та міжнародні еко-фонди та інше), аби б отримувати гроші.

Ясна річ, що не всі з них були такими. Нам дуже прикро, що, наприклад, наш “зелений брат”, простий шахтар з Білорусі, який свого часу підняв всю Зуївку та зробив регіональний ландшафтний парк “Зуївський”, Володимир Вигонний, по своїй наївності зараз начепив якусь “зірку героя” та підспівує пісню головного “еко-звинувачувача України” Кішканя та подібних покидьків.

Дивлячись на це, ми не можемо мовчати та заявляємо про абсолютний пропагандистський напрямок цієї навали. Ясна річ, що екопроблем у нас вкрай багато. Але головне екологічне лихо — це агресія Росії проти України – війна, яку, в тому числі, й ці люди привели до нашого краю, чим спричинили кров, смерть та руїну. Ці колаборанти самі зробили головне екологічне лихо сучасності — війну з Росією та назавжди поставили на себе клеймо ворогів України та цивілізації – назавжди викреслили себе з рядів екологів та стали рупором Путіна.

І за це немає і ніколи не буде їм прощення.

Від зеленого руху Донеччини:

В.Березін – ГО “Бахмат”, газета “Провінція”,

Л.Плющакова – регіональна газета “Екологія промислового краю”,

Г.Олійникова “МАМА-86-Донецька область”,

Є.Шаповалов — Товариство ім.О.Тихого,

М.Потапчук – ГО “Лібері ЛІбераті”,

С.Шапаренко – ЕГ “Печенегі”,

В.Овчаренко – Майдан Моніторинг, ветеран АТО,

О.Зонтов, заступник голови Громадської Ради при ДонОДА, ветеран АТО,

С.Черногор – ГО “Фонд розвитку громади”

Бажаючі залишайте підписи в коментарях.

A propos Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.