Леонід Маслов. Як би я оцінив результати конкурсу до Верховного Суду?

1) В хворе тіло пересадили клапті здорової тканини. Не факт, що приросте, однак надихає. Мацедонська, Гудима, Бущенко, Мамалуй, Кібенко, Ханова, Уркевич, Антонюк, Князев, Яновська. І ще багато класних прізвищ.

Я не міг собі уявити 5 років тому, що соціальний ліфт підкине талановиту Наталію Антонюк в судді кримінальної палати ВС (Да ще й 4 місце в рейтингу).

2) Бали (незважаючи на п 1) вище) були 100% шахрайством. Спочатку вирішили, хто буде в 30ці, а бали потім намалювали. Особливо це стає очевидним, якщо проаналізувати різницю в балах щодо кандидатів, які НЕ потрапили в переможці. Порівняйте 40 місця з 60ми і ви зрозумієте, що бали взяті “з потолка”. Порівняйте бали кандидатів з негативними висновками Громадської ради доброчесності з балами інших. Подивіться, який бал отримав суддя, чия дружина розгулювала під російським прапором на сєпарському мітингу, вигукуючи антидержавні слогани (він не пройшов, ні, але потрапив в перші півсотні).

Це також стає очевидним, коли ВККС “пояснює” чому не оприлюднили практичні завдання (виробництво цих завдань було фактично розкраданням грантових коштів Ради Європи – нагадаю, що імена “експердів” секретні для громадськості, але були відомі окремим конкурсантам; на фінансовому потоці сидів зашкварений нашими місцевими рєшалами модний поц Довідас Віткаукас). Чому не оприлюднили роботи кандидатів?

Яким чином в фінальний рейтинг потрапила Валентина Сімоненко, яка пише українською з численними помилками і відвідує своїх родичів – колабораціоністів в окупованому Криму? Вона отримала на практичному завданні власну справу, яку сама розглядала, приховала цей факт, і виконала завдання на тверду трійку. Перемогла.

Яким чином в переможці потрапили Слинько і Наставний, які судили Юрія Луценка? Може тепер Луценку потрібні кишенькові рєшали, щоб засадити своїх політичних конкурентів? Чи може вирок був справедливим? Можна погоджуватись з тим, що у нас генпрокурор – урка, але чому нам потрібні урки в кримінальному касаційному суді?

Який бал отримали судді, чиї діточки отримали піддтасовані оцінки ЗНО після школи? Серед всіх діточок України таких шулерів — 0,1%, а серед дітей кандидатів в Верховний Суд – 1%. В 10 разів більше, Карл. Двоє з батьків шахраїв перемогли в конкурсі!

Чому після практичного завдання змінили алгоритм визначення прохідного балу, внаслідок чого до конкурсу потрапили 43 додаткових кандидата вже ПІСЛЯ ПЕРСОНІФІКАЦІЇ робіт? Всі дискусії з приводу законності нікчемні, якщо згадати, що спочатку були розсекречені прізвища, а потім визначений новий прохідний бал.

3) Цивільний суд отримав шалений відсоток старого складу, включаючи Інну Берднік (перейшла в господарський), яка брала участь у розгляді справи Бочан — самою великою правовою ганьбою України, одноголосно повним складом Європейського суду з прав людини визнаною де факто злочином проти правосуддя (з боку суддів Верховного суду України). Судді кримінального суду Прокопенко, Гриців, Шевченко, задіяні в аналогічному злочині (Яременко проти України). Це справжні урки. Їхня пісенька — “Владімірський централ”. А вони будуть судити нас.

Суддя Саприкіна буде в касаційному адмінсуді? Вона залишила в силі свавільну ухвалу «Тамбовського суду» про забезпечення позову шляхом заборони мирних зібрань, чим стала співучасником руйнування Гостинного двору в Києві вандалами з братви Януковича.

Юрченко позбавила Степана Андрійовича звання Героя України! Переможиця! Україні — бути!

Судді ВССУ, відповідальні за свавільні зміни судової практики в усі боки (спеціалісти мене підтримають), судді, відповідальні за саботаж автоматичного розподілу і оприлюднення рішень в ЄДРСР — це вони тепер будуть ухвалювати рішення іменем України?

4) Висновками Громадської ради доброчесності просто знехтували. Серед тих, хто не потрапив до Верховного Суду по балах, але отримав карт-бланш ВККС для продовження кар’єри є відверті сєпари, хабарники і шахраї. Четверта частина суддів нового складу Верховного Суду мають наш висновок про недоброчесність!

Так, склад Верховного Суду змінився. Але це покращкення, а не краса. Ми таки приречені на Таврію замість Тесли, на Тичину замість Шекспіра і на Рошен замість Айфону.

Але надія не вмирає. На відміну від окупантів, які повиздихають.

Леонід Маслов

Читайте з чого все починалося

Леонід Маслов: Українці, ви можете реформувати судову систему!