Як мультики про мир виросли у фестиваль анімації Равлик-Фест

15-17 вересня 2017 р. у місті Бердянськ відбудеться фестиваль анімації «Равлик-фест».

Представники професійних студій, громадських організацій, що працюють із соціальними темами через мультиплікаційні фільми, та люди, які тільки хочуть дізнатись як створюються мультфільми зберуться на найбільшу творчу майстерню. Впродовж трьох днів учасники/ці фестивалю в режимі нон-стоп будуть створювати мультфільми в різних техніках (пластилін, папір, лего…), та приймати участь у майстернях від професіоналів з написання сценаріїв, створення героїв, фотографування, малювання, розкадровки… та багато іншого.

– Равлик-фест відбудеться вдруге, ми навіть не очікували, що він стане всеукраїнським. Коли ми розповідали друзям, що провели у Бердянську фестиваль мультфільмів, мене питали, чому не запросили нас. Виявилось, що мультфільми (як створення так і показ) це дуже ефективний метод роботи з різними аудиторіями. Ми звернулись до комерційних студій за порадою і вони залюбки погодились прийняти участь в якості експертів. Всі активності, які ми запланували не вміщаються навіть у три дні, тому вони проходитимуть паралельно. А для гостей із інших міст організовано розважальну програму з екскурсіями, квестами містом, створенням арт-об’єктів.

А починалось все зі створення мультфільмів на тему миру. В рамках проекту «Майстерні зі створення мультфільмів», що було підтримано Європейським Союзом через International Alert, бердянці створили 6 мультфільмів. Роботи вийшли настільки цікавими, що було вирішено показати їх публіці. Так і з’явився Равлик-Фест.

Ми запрошуємо людей, які цікавляться створенням мультфільмів прийняти участь у фестивалі, – розповіла директорка фестивалю анімації «Равлик-фест», Алла Мельничук.

Більше інформації на сторінці фестивалю

Фестиваль анімації “Равлик-фест” у Бердянську

Питання можна задавати на електронну адресу brd.anticafe@gmail.com

Марія Кушнір

Посилання на перші мультфільми: