Перша та Друга ліги України з футболу йдуть на перерву

Закінчився осінній етап змагання з футболу у Першій та Другій лізі України. Були зіграні останні поєдинки перед зимовою перервою. Лідери та аутсайдери вже виявлені?

Були проведені останні ігри у осінній частині чемпіонатів Першої та Другої ліги. За цей етап кожна ліга отримала своїх лідерів та команд, які будуть боротись за виживання.

Перед початком сезону фаворитами називали: «Геліос» Харків та «Десна» Чернігів. Харківська команда з кожним роком стає ближчим до Вищої ліги. Зараз ми можемо побачити, що лідером чемпіонату є: «Арсенал» Київ. Ця команда має в активі 55 очок. Найближчим суперником виступає «Полтава», яка має 50 очок. А ось команди, що називались фаворитами до початку сезону: «Десна» та «Геліос», займають 5 та 6 сходинку відповідно.

 

У зоні виліту 4 команди: “Нафтовик-Укрнафта” Охтирка, “Суми”, “Волинь” Луцьк, “Черкаський” Дніпро. Ці команди автоматично отримують завдання на весну: залишитись у Першій лізі. Вони будуть боротись за збереження прописки разом з іншими.

Найкращий бомбард чемпіонату- Акименко «Інгулець» має на рахунку 15 забитих м’ячів, далі за ним Батальський «Арсенал»- 12 влучних попадань.

Навесні нас чекає цікавий футбол, де будуть битви: за прохід у Вищу лігу та збереження прописки у Першій лізі.

Друга ліга ділиться на 2 групи: «А», «Б».

Лідером  групи «А» майже забезпечив собі прохід у Першу лігу.  “Агробізнес” Волочиськ демонструє чудову гру. Команда має лише одну поразку у 17 зіграних турах,на рахунку- 48 залікових пунктів. “Прикарпаття” Івано-Франківськ  займає 2 сходинку із 38 очками, яка дає право на вихід до Першої ліги. Найближчим суперником відстає на 11 пунктів. Тому потрібно зробити величезні зусилля, щоб перешкодити переходу цим командам у Першу лігу.

У групі « Б» “СК” Дніпро-1 займає лідируючу позицію з 53очками. Найближчим суперником, який неподалік, є “Металіст” 1925 Харків. Харківська команда майже з початку сезону займала 1 сходинку, але в останніх іграх дещо послабила гру. «Металіст» 1925 має 51 залікових пунктів. Найближчим суперником цих команд є “Дніпро”, який має 42 залікових пунктів.

Найкращим бомбардиром з двох груп є Давидов « Металіст» 1925, який забив 22 голи у 22 турах. Найближчим суперником є Семенець «Агробізнес»  на рахунку 15 голів.

Весною слід чекати боротьбу у групі «Б». За перші 2 сходинки, де будуть сперечатись 3 команди. А ось у групі «А» є лідери, які повинні довести справу до кінця, бо футбол- непередбачуваний.

 

Автор: студент ХДАК
1-го курсу «соціально та культурна журналістика»
Дмитро Данець