Гамлет Зіньковський презентував відкриту галерею нових картин

Нещодавно харків’яни отримали змогу відвідати галерею чи не найпопулярнішого художника рідного міста – Гамлета Зіньковскього. Дійство почалося 12 червня о 19:00 практично в центрі міста, недалеко від станції метро «Наукова».

Стіни галереї прикрашали картини чорно-білого тону, що несли в собі суміш сучасних ідей з душевною простотою. У «своїй манері» Гамлет презентує одну за однією картини, що несуть в собі всебічно-неординарний характер, де можна знайти різного плану думки: як простоту погляду та похмурість ситуації, так і загострений погляд у вир життя, вир думки, де образ говорить більше, ніж слова. В той же час не залишається в стороні і сторонній предмет, що представляє собою вже головний образ картини та дає людині відпочити від «чипляючих» підтекстів та насолодитися простотою буття.

«Родзинкою» вечора стала презентація ілюстрованою книги Гамлета під багатообіцяючою назвою «Біль». Оформлення продукту також можна віднести до стилю вільного художника, або ж до вільного стилю художника, адже сама книга являла собою нерозрізані сторінки з прописаними життєвими історіями, при купівлі якої сам художник і міг розрізати та «звільнити» книгу власними руками.

Слід відзначити, що вхід до галереї був абсолютно вільним. Сам же Гамлет в одному зі своїх інтерв’ю зауважував, що не є тим художником, який добре заробляє на картинах: «То густо, то пусто…», тож благодійна виставка у будь-якому разі піде йому на користь. Тим паче, щодо виставки цілком, Зіньковський має власну специфічну думку: «Моє щастя, що я живу в Харкові, а не в Києві. У нас немає потужних глобальних виставок, але зате, слава богу, немає всіх цих божевільних паті, афтепаті і перепаті». Тож, скоріш за все, саме з цим і пов’язаний формат відкритих галерей художника.

 

Автор:
Артем Листопад