Пандемії в світі рослин та їх вплив на людей

26 листопада 2020 року, в четвер, о 19:00 відбулася прем’єра нової лекції з карантинного циклу Вільного Університета “Майдан Моніторинг”.

У світі рослин також трапляються масові захворювання. Масові захворювання рослин називають епіфітотія, за аналогією епідемія (демос — народ, фітос — рослина). Але не треба думати, що ми відгороджені від цих процесів, бо рослини тісно пов’язані з людством. Вони слугують нам їжею, прихистком, середовищем для відпочинку. Який зв’язок між грибами і бандами Нью-Йорку? Чому Великобританія суворо заборонила експорт в’язів на свої острови і як відкриття Америки мало не загубило виноробство Старого світу? Чи побачать наші діти дубові ліси?

Про все це в науково-популярній лекції розповідає Олександр Акулов, кандидат біологічних наук, доцент, Заслужений працівник освіти України.

Дивіться запис

Лекції підготовлені за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках гуманітарної ініціативи «Людяність і взаємодопомога».

1 Commentaire

  1. Чудова лекція! Дуже дякую! Олександр Акулов розповів все дуже доступно і зрозуміло, особливо мені сподобалася презентація. Я навіть ніколи не задумувалася над тим, що існують масові захворювання рослин – епіфітотія.

Les commentaires sont fermés.