ООН та світова безпека

Я взагалі не розумію, яка РЕАЛЬНА місія ООН?
Організація, на яку країни витрачають величезні кошти. Приймає резолюції, які агресор не виконує.
У Раді Безпеки сидить агресор, причому незаконно, з мовчазної згоди керівництва ООН й інших країн новоутворення привласнило собі це місце.
Організація у агресора закупає товари та послуги, тобто фінансує агресора. Це неперевершено – організація, на яку покладено місію сприяти миру та попереджати конфлікти у світі сприяє агресії!
Реальних механізмів впливів на конфлікти, якщо хоча б у одної зі сторін відсутнє бажання до мирного врегулювання, ООН ніколи не мала. Фінансування цієї організації неспівставне з реальною результативністю її роботи.
Постає питання, як скоро ця організація відправиться за Лігою Націй? Відправитись туди повинні всі неповороткі організації, які витрачають велику частку фінансування на утримання свого апарату, ЮНЕСКО. ЮНІСЕФ та подібні до них.
Світова спільнота повинна виробити абсолютно нові механізми попередження конфліктів у світі. Думаю, якими повинні бути ці механізми напевне ще ні в кого зі світових лідерів ще нема уявлення.
Розроблення таких механізмів буде тривалий і складний процес. На мою думку переформатування світової системи безпеки почнеться після закінчення російсько-української війни. Ініціатива повинна буде йти від України. Думаю, що основними розробниками нових механізмів безпеки США, Британія, Україна, Польща, Латвія, Литва, Естонія, Чехія, Турція, Канада, Швеція, Австралія, можливо Китай (коли вирішить, що це потрібно, щоб мати авторитет у світі). Будуть також долучатися інші країни. Дуже сумніваюся щодо провідної ролі Німеччини та Франції, намагаючись презентувати себе европейськими лідерами, вони навпаки втрачають авторитет (до того в цих країнах сильно розгалужена доволі потужна чекістська агентура).
Новий формат світової безпеки повинен працювати не тільки із силовими конфліктами та їх наслідками, а також із інформаційними, економічними, екологічними й іншими.

Олекса Муравльов,
Інформаційний центр «Майдан Моніторинг»