Хроніки відстоювання державної мови. 26.07. Херсон

Цей день якось зовсім несподівано підняв планку. Відповідальності. Артистичності. Майстерності. Мислення.

Першим відвідувачем намету виявився серйозний чоловік, який казав, що вишиванки і бандури – то все однозначно добре, але то є погляд у минуле. А нам потрібно дивитися у майбутнє, виробляти стратегію розвитку та національну ідею.

Потім цілеспрямовано підійшла родина. Виявляється, нас запримітили ще тиждень тому. Дівчинка перебирала всі вірші, що пам’ятала, згадувала, готувалася і тягла маму, аби взяти участь у конкурсі. От сьогодні й знайшовся час на відвідини намету:

Потім прийшла весела компанія, просто як дві краплі води схожа на ту, що вчора співала гімн. Виявилося, не просто схожі -вони також 20-річні.

Олена майстерно та натхненно прочитала “Свободу” Г.Сковороди. Записуватися на відео відмовилася – щойно з байдарочного походу. Обіцяла прийти в наступні дні та записатися.

Потім до нас прийшла велика, багатодітна родина. Кажуть, у їхньому садочку вивчають українську залежно від воспитательки. Доведеться дітям українські твори вивчати з бабусею. Тим більше, що українські книжки в якості заохочувальних призів в них тепер є:

Тим часом ми дізналися, що під міськрадою також розбили намет. Навідалися. Побачили таку картину:

А після 8-ї вечора кудись зникли й люди, й намет. Будемо дізнаватися, куди:

Залишок вечора проходив під непомітним, але відчутним впливом Кобзаря.

8-річна Саша легко погодилася взяти участь у нашому конкурсі. І перший твір, який їй згадався – був вірш “Світає ”

Логічною крапкою цього насиченого дня стала дівчинка на прізвище Шевченко. Аліна, 6 років.

Батьки Аліни стали першими, хто одночасно з нами записував свою дитину на відео.

І взагалі – нам сьогодні надзвичайно щастило на мудрих, відкритих, турботливих батьків.  Таке приємне спілкування додає оптимізму. Приходьте ще!

ФотоОлександра Базилєва, Валентини Крицак, Людмили Ямщикової

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.