Хроніки відстоювання державної мови. 26.07. Херсон

Цей день якось зовсім несподівано підняв планку. Відповідальності. Артистичності. Майстерності. Мислення.

Першим відвідувачем намету виявився серйозний чоловік, який казав, що вишиванки і бандури – то все однозначно добре, але то є погляд у минуле. А нам потрібно дивитися у майбутнє, виробляти стратегію розвитку та національну ідею.

Потім цілеспрямовано підійшла родина. Виявляється, нас запримітили ще тиждень тому. Дівчинка перебирала всі вірші, що пам’ятала, згадувала, готувалася і тягла маму, аби взяти участь у конкурсі. От сьогодні й знайшовся час на відвідини намету:

Потім прийшла весела компанія, просто як дві краплі води схожа на ту, що вчора співала гімн. Виявилося, не просто схожі -вони також 20-річні.

Олена майстерно та натхненно прочитала “Свободу” Г.Сковороди. Записуватися на відео відмовилася – щойно з байдарочного походу. Обіцяла прийти в наступні дні та записатися.

Потім до нас прийшла велика, багатодітна родина. Кажуть, у їхньому садочку вивчають українську залежно від воспитательки. Доведеться дітям українські твори вивчати з бабусею. Тим більше, що українські книжки в якості заохочувальних призів в них тепер є:

Тим часом ми дізналися, що під міськрадою також розбили намет. Навідалися. Побачили таку картину:

А після 8-ї вечора кудись зникли й люди, й намет. Будемо дізнаватися, куди:

Залишок вечора проходив під непомітним, але відчутним впливом Кобзаря.

8-річна Саша легко погодилася взяти участь у нашому конкурсі. І перший твір, який їй згадався – був вірш “Світає ”

Логічною крапкою цього насиченого дня стала дівчинка на прізвище Шевченко. Аліна, 6 років.

Батьки Аліни стали першими, хто одночасно з нами записував свою дитину на відео.

І взагалі – нам сьогодні надзвичайно щастило на мудрих, відкритих, турботливих батьків.  Таке приємне спілкування додає оптимізму. Приходьте ще!

ФотоОлександра Базилєва, Валентини Крицак, Людмили Ямщикової

Über Людмила Ямщикова 733 Artikel
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.