З вчорашнього вечора працює механізм інформаційної комунікації в форматі ЕвромайданСОС – Офіс Уповноваженого – МВС.

З вчорашнього вечора працює механізм інформаційної комунікації в форматі Громадські активісти (ЕвромайданСОС) – Офіс Уповноваженого – МВС. Наразі повідомлення, що надходять від громадських активістів та спостерігачів у цілодобовому режимі перевіряються Офісом через визначених МВСом відповідальних осіб. Механізм запрацював вчора після 17-00. Станом на зараз вже йде повне інформаційне завантаження.

Коротко: Уповноважений звернулась до Міністра МВС. Цитати з листа:

«До Секретаріату Уповноваженого цілодобово надходять звернення щодо підтвердження чи спростування повідомлень про зникнення, смерть чи тілесні пошкодження тих чи інших учасників масових акцій. У тісній взаємодії з працівниками Вашого відомства, закладів міністерства охорони здоровя та Генеральної прокуратури ми допомагаємо громадським активістам розібратись у потоці чуток та різних повідомлень, відділити правдиву інформацію від відвертих провокацій, розшукати друзів, знайомих та родичів учасників акцій».

« прошу Вас визначити відповідальну особу або коло осіб, які б у цілодобовому режимі перебували на звязку з представниками Уповноваженого та допомагали опретивно відреагувати або розібратись у тих повідомленнях, що надходять від учасників масових акцій та громадських активістів».

МВС відреагував оперативно та зі вчорашнього дня інформаційний трикутник працює.

Михайло Чаплига

A propos Nataliya Zubar 2357 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair