МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЧИ ХОЧЕ ОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОГТИ?

04/25/2001 | технолог
ЧИ ХОЧЕ ОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОГТИ?

Інколи, а часом, дуже часто, здається, що не хоче, аж пищить…
Останнім часом, у зв’язку з технічними умовами, з’явилась можливість і час подивитись на те, що відбувається на Майдані і в реальності трошки зі сторони.
А також в ретроспективі…
Найбільш полум’яний заклик останнього часу від Майдану: “Пишіть листівки та розповсюджуйте їх!”. Ця пропозиція виникала на Форумі щонайменше три місяці тому і підтримувалась багатьма. Нарешті розродились…
Але справа в тому, що листівки дієві тільки тоді, коли вони є частиною цілеспрямованої та планованої кампанії. Що наочно видно по кількості людей, яку ці листівки збирають. Це практично майже весь особистий склад партій, які приймають участь в походах під ВР.
А скільки ідей поховано в архіві Форуму? Хтось спробував перечитати хоча б заголовки?
Обговорювались різні варіанти дій опозиції у конкретних заходах і в цілому, але крім ритуальних походів під Верховну Раду інших цілеспрямованих дій не видно.
Останнім часом не видно ні активності ні запалу у публічній діяльності лідерів опозиції, чи може готуються до нового сплеску?
Відповіді Майдану про те, що пропозиції з новими варіантами дій і ідеї щодо діяльності опозиції читаються і протилежною стороною – непереконливі хоча б тому, що при оптимальній організації групової роботи Форум може згенерувати стільки ідей, що не вистачить всього силового апарату, щоб відпрацювати протидію цим ідеям.
Не вистачає фахівців, щоб щось згенерувати та опрацювати? Це видно неозброєним оком, але тим же оком і видно, що багато хто з них просто не задіяний в роботі опозиції, і, впевнений, що їх навіть не запрошували.
Поки опозиційне керівництво не переконається в дієвості аксіоми, що для успіху будь-якої кампанії потрібні всього три ресурси: час, матеріальні можливості та люди з їх творчими здібностями, доти і буде втрачатись єдиний невідновлюваний ресурс – час. А відповідно будуть звужуватись можливості опозиції.
Не вистачає часу на опрацювання інформації з Форуму?: ось вам ще одна пропозиція – керівництво УБК та ФНП може розподілитись і почергово щоденно бути присутніми і фізично і віртуально на Форумі, безпосередньо отримуючи інформацію, приймаючи участь у дискусії, отримуючи уявлення про те, що відбувається не тільки в Києві, але й в Україні та за її межами. І, мені здається, вислухають вони не тільки переможні реляції своїх функціонерів та подяки записних прихильників, але й непідфарбовані думки ненайдурншої частини своїх потенційних виборців.
З свого боку було б цікаво почути і критику і підтримку цих думок, бо суб’єктивно важко визначити межу їх актуальності.
Готовий вислухати ці думки не тільки на Форумі. Мій мейл та телефони є в Технаря та п.Михайла Свистовича (який, до речі, збирався поспілкуватись та так і не зібрався це зробити). Дозволяю надати ці координати тим особам, в поглядах та ідентифікації яких вельмишановні пани впевнені.

Відповіді

  • 2001.04.26 | НеДохтор

    Мені здається ...

    Можете відповісти: "Кому здається, нехай хреститься". Але давайте серйозно.

    Мені здається, що те, що завтра в ВР також буде розглядатися питання імпічменту це часткова заслуга і нашого форуму. Багато зусиль до спонукання приклали і Andriy Gapon, і Сергій та інші.

    Завтра важкий день. Бачу можливу небезпеку:
    Завтра (вже майже сьогодні) біля ВР може зібратися багато людей котрі "За" імпічмент, але мають протилежне відношення до Ющенка.

    Ніяких суперечок між собою! Благаю!!! Серед кожних десяти людей повинен бути хоча б один, котрий виявить провокатора "за кілометр".
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.26 | технолог

      Re: Мені здається ...

      НеДохтор писав(ла):
      > Мені здається, що те, що завтра в ВР також буде розглядатися питання імпічменту це часткова заслуга і нашого форуму. Багато зусиль до спонукання приклали і Andriy Gapon, і Сергій та інші.
      >
      Дай то Бог нашому теляті... Хотілось би більше таких часткових заслуг.

      > Завтра важкий день. Бачу можливу небезпеку:
      > Завтра (вже майже сьогодні) біля ВР може зібратися багато людей котрі "За" імпічмент, але мають протилежне відношення до Ющенка.
      >
      > Ніяких суперечок між собою! Благаю!!! Серед кожних десяти людей повинен бути хоча б один, котрий виявить провокатора "за кілометр".

      Суперечок, насамперед, не може бути серед керівництва опозиції!
      Об'єднались навколо однієї мети - змінити цю прогнилу систему влади, то треба на це і спрямовуватись, а не мірятись, чий п...н більший. Потім вже портфелі ділити. А то вже повідомляють, що у "Часі" надрукували список посад у тіньовому кабінеті.
      І це все не скиглення, те, що сьогодні на Форумі обговорюється, а з'ясовування диспозиції та напрямків можливих дій.
      Нічого ще не втрачено, але тільки в разі интенсивної діяльності.
      А щодо агітації серед киян, про яку сьогодні говорилось - є досвід об'єднання "Ми". Чому не використовується ні він, ні саме об'єднання?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.26 | Максим'як

        Re: Нульова взаємодія.

        Як технолог, ви напевно розумієте, що всяка політична акція має свій технологічний процес. Навіть, якщо процес зрозумілий всім задіяним у виробництві, то без команди і поточного управління процесом він ніколи не відбудеться. Це станок, до якого підведена лінія з напівфабрикатами, вкладена програма і т.д., але ніхто не підходить до того станка і не вмикає тумблера. Тому він не функціонує.
        Я дзвонив кільком знайомим в Київ. Ясно одне – жодної ефективної організації. Люди все знають, переживають, готові допомогти. Одна знайома мені каже:”Я так переживаю за Ющенка, що, мабуть, всю ніч не спатиму!”
        Але потрібно зрозуміти, що лідери партій, давно відійшли до розуміння народу, вони вже багато років живуть в середовищі міжусобних воєн і інтриг.
        Лідери не хоче зрозуміти, що справа не в Ющенку, а в українському народі і в незалежній Україні.
        Технолог, забудьте, цим лідерам нічого не потрібно. Їх можна тільки налякати і цим змусити на якісь дії, але у всіх інших випадках буде нульова взаємодія з народом.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.26 | Остап

          Нема, навіть, теоретичної розробки такої організації....

          Максим'як писав(ла):

          > Я дзвонив кільком знайомим в Київ. Ясно одне – жодної ефективної організації.


          Нема не те що організації, але нема, навіть, теоретичної розробки такої організації....

          От і шановні пани: технолог, Максим'як, НеДохтор, та інші поважні дописувачі, не хочуть крок за кроком відшліфовувати принципи, ідеї, методи роботи партій нового типу.

          Хай ці напрацювання стануть потім надбанням кожного, хто є патріотом України

          Всі, кому є що запропонувати, на www.demokratiya.org !
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.26 | Майдан

            Ну то й напишіть що робити

            Наприклад пан Технолог у свій час написав пару текстів із хорошими пропозиціями, однак після цього пішла суцільна і тотальна критика ( без пропозицій).
            Це трохи нагадує Володимира Ілліча Ульянова, однак той все таки час від часу писав і пропозиції .

            Пишіть - "Майдан ексклюзив " зараз анонсується на першій сторінці, ваша творчість не пропаде даремно.

            Те що ми якісь не такі як потрібно, ми і самі знаємо. А ви ось порадьте як цим боротися, створіть у Дніпропетровську потужне відділення УбК чи чогось такого опозиційного - оце буде сила!
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.04.26 | Лис Фарбований

              Прапори піднімають тоді, коли вже ніщо не піднімається.

              Підтримую. Можливо, варто концентрувати список ідей з супроводженим механізмом впровадження.
              Ідеї мусять мати скелет до якого вони наліплюються.
              Потрібен так званий "flow chart".
              Потрібна структура дій опозиції, з розподілом функцій. Організація справи не може базуватись на нашому аматорстві чи на аматорстві лідерів опозиції.
              Ми можемо опиратись на самих себе, на народ.
              У нас є лідери, які є, і інших немає.
              Ми завше щось від них вимагаємо, але відповіді не чуємо. Зв*язок між тими хто очолює і тими на кого хочуть опертися відсутній.
              Зв*язок потрібен для приведення в відповідність бачення цілей лідерів і нас. Кожен їх рух, що не відповідає нашим цілям приводить до зриву тих на кого вони хочуть опертися (приклади - ідеї референдуму Тимошенко, позиція Мороза і не тільки відносно Ющенко, поведінка РУХів...). Кожна їх акція провальна.
              Далі, потрібна оцінка цілей і оцінка вихідних даних, оцінка можливостей досягнення цілей. Це все робота фахівців на замовлення лідерів.
              Повинен далі бути якийсь план досягнення цілі.
              Чи є оцінка можливості імпічменту? Хто в неї вірить? Чи хтось оцінював роль уряду Ющенка і доцільність його втримування? Чи хтось продумав про травень в лютому? Чи був сенс піти на переговори з трудовиками, щоб за 5 портфелів зламати конструкцію СДПУ(обр) і Волкова?
              Ці важливі питання просто без відповіді... надія на "пронесе". Проносить, але не в той момент коли треба.
              Олігархи тільки домовляються, для вирішень питань вони наймають фахівців!
              План має етапи та супроводжуючі акції, підготовки до кожного кроку.
              Часте носіння прапорів втрачає ефективність.
              Потрібен відкритий пресинг.
              По шляху до цілі ми повинні знати проблеми.
              Ми повинні взнавати про них не за 2 години, а заздалегідь.
              Це ж все технічні проблеми, які ніхто не береться вирішувати.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.04.26 | Остап

                Ющенко сказав, що залишиться в політиці. Як хто ?

                Лис Фарбований писав(ла):

                Чи був сенс піти на переговори з трудовиками, щоб за 5 портфелів зламати конструкцію СДПУ(обр) і Волкова?
                Ці важливі питання просто без відповіді... надія на "пронесе". Проносить, але не в той момент коли треба.
                Олігархи тільки домовляються, для вирішень питань вони наймають фахівців!

                - Та що Ви, які фахівці ? Ющенко вище від цього.
                У нього якась дивна, СВОЯ ГРА.
                А ми, спостерігачі.

                ПМ.
                Ющенко сказав, що залишиться в політиці. Як хто ?
            • 2001.04.26 | Остап

              Що робити і що - не робити... (напрямки політичних векторів)

              Майдан писав(ла):
              > і пропозиції .
              >
              > Те що ми якісь не такі як потрібно, ми і самі знаємо.
              > А ви ось порадьте як цим боротися,



              Вибачайте, але методи старі,як світ....

              Колись пан Ленін, все написав, і розробив.

              Його ідея була - "Ми пойдьом другім путьом".

              Ленін від акції "Росія без Царя", яку підтримував його СТРАЧЕНИЙ брат, перейшов до СТВОРЕННЯ ПАРТІЇ .

              Іншого шляху, поки не видумано....

              Я розумію, що кропітка партійна робота важка і нудна.... Співчуваю політичним діячам....

              >створіть у Дніпропетровську потужне відділення УбК чи чогось такого опозиційного - оце буде сила!

              СИЛА ?

              СИЛУ створити неможливо, коли політичні вектори направлені в різні сторони. Ці сторони, часто, навіть не детерміновані....

              Це якась дивна конструкція - зрозуміло звідки починається політичний вектор (УбК), але не зрозуміло куди направлений вектор....

              Ліві і праві - то є, точно, різні вектори...Отримати СИЛУ, складаючи такі вектори неможливо...

              ПМ.
              А стосовно Вашої пропозиції створити "чогось такого опозиційного" - то я краще помовчу :-((
            • 2001.04.26 | технолог

              Re: Ну то й напишіть що робити.Напишу, хоча й не Ленін

              "Дякую" за порівняння з Ульяновим, але Україну розвалювати не хочу і тому теж пропоную йти іншим шляхом, не тим, що Ленін.
              Спочатку треба захопити вокзали, телеграф та телефон, а при можливості і Інтернет в світовому масштабі. А якщо іншими словами - треба налагодити нормальну циркуляцію інформації. Саме циркуляцію з зворотнім зв'язком, щоб постійно тримати руку на пульсі настроїв "маленького українця". Приклад: поїздка Пані у глибинку і її дуже змістовні враження після цього, які зовсім відрізнялись від того, що обговорювалось тут.
              Як це робиться, давно відомо, мабуть, не буду писати про це, щоб не допомогати опонентам.
              І які можуть використовуватись контрдії у відношенні до ЗМІ опонентів, теж відомо, не пишу з тих же причин.
              Що конкретно треба робити на місцях, вже писалось - треба шити ковдру з клаптиків, це вже враховано нашими супротивниками. Згадувалось, як Ющенка паплюжили на Заході України одними словами, а на Сході - зовсім іншими.
              Не згоден з Остапом, що нема організації, організації є, але їхні лідери на місцевому і не тільки рівні більше займаються тим, що милуються своїми заслугами, та ділять те, що вже втратили, або ще не набули. Одним словом, "бойцы вспоминают прошедшие дни".
              Абсолютно правий Лис в тому, що олігархи давно зрозуміли, що без фахівців вони нічого не зроблять і постійно їх використовують. Єдине але - це ті методи, якими працюють ті фахівці. Їхні методи побудовані, як влучно висловився один колега на "чарующей привлекательности манипуляции". А маніпуляція індивідуальною і масовою свідомістю веде до корозії цінностей в людині і державі.
              Протидія цьому теж давно відома - це конвенційні технології, які будують громадську конвенцію, утворюючи і зміцнюючи громадянське суспільство.
              Мабуть досить про технології, бо про них можна цікаво говорити до безкінечності, а ще цікаві це робити практично. Якщо ж все зразу розкажеш, то ще й залишися без шматка хліба і прийдеться йти в Леніни, щоб добути той шматок революційним шляхом "отнять и поделить".
              Щодо критики - не забувайте про такий засіб дискусії, як провокативні стратегії.
              Щодо створення чогось на місцевому рівні - готовий обговорити це питання з будь-якою уповноваженою людиною (тобто з відповідними повноваженнями у прийнятті рішень) під час фізичної зустрічі. Мої координати у Майдана є.

              І останнє, риторичне питання: невже вам не надоїв Дніпропетровськ, що ви його знову згадуєте?
            • 2001.04.27 | Andrij

              Перш за все -- твереза оцінка

              Давайте подивимось, де ми всі опинились.

              По перше. Ющенка здали не тільки олігархи з комуністами, але насамперед сам Кучма. Просто візьміть та почитайте прізвища тих хто голосував "за". Ну ніколи не повірю, що Пінчук, Волков та інші йшли наперекір слову гаранта. Очевидне-неймовірне.

              По друге. У зв'язку з попереднім, співробітництво з паном Кучмою губить будь який сенс. Тобто, термін плідної сумісної роботи на благо України між правими силами та злочинною елітою закінчився. Настав час активної опозиції.

              По третє. Останній день протестів, не дивлячись на відставку, був надзвичайно успішним. Масові протести мають певну інерцію і вони вже набрали значної сили. Зараз ДУЖЕ ВАЖЛИВО не загубити цей імпульс.
  • 2001.04.26 | Майдан-Інформ

    Re: ЧИ ХОЧЕ ОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОГТИ?

    Михайло Свистович. Я відповім вам на днях, скоріше за все завтра.

    У Вас є багато слушних пропозицій, зауважень та справедливих звинувачень, але Ви багато чого не знаєте, тому я спробую все пояснити.
  • 2001.04.26 | Гура

    ОСТАВШИЕСЯ ВОЗМОЖНОСТИ ОППОЗИЦИИ


    1) Референдум (нелигитимен, зато хорош как агитация перед выборами).

    2) Импичмент (маловероятен при нынешнем составе парламента).

    3) Обращение в Конституционный Суд с заявлением о грубых нарушениях Конституции Украины Президентом (реально, но потом все может опять упереться в недостающие 1/2, 2/3, 3/4 голосов парламента).

    4) Работа комитета по борьбе с организованной преступностью и коррупцией (Интерпол, США, записи Мельниченко, корупция и отмывание денег окружением Президента - возможен реальный эффект, но может затянуться во времени и является почти неконтролируемым процессом).

    5) Парламентские выборы. Самый важный вопрос. Оппозиции необходимо выступить общим блоком (под новым названием), разработать единую программу, согласовать кандидатов, спланировать каждый шаг агитации во времени. Желательно разработать эмблему, листовки, донести до всех не только свою программу, но и правду о лицемерных продажных коммунистах и т.д. Это добавит много сторонников от пенсионеров и других категорий.

    .......................................................................................

    6) Нанять пару снайперов-профессионалов :-)
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.26 | Остап

      Що тут думати? Нова назва - "ПАРТІЯ ЮЩЕНКО"

      Гура писав(ла):
      >

      > 5) Парламентские выборы. Самый важный вопрос. Оппозиции необходимо выступить общим блоком (под новым названием),

      Що тут думати? Нова назва - "ПАРТІЯ ЮЩЕНКО"
      І все :-))
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.26 | Гура

        Не кажіть...

        Треба продумати всі варіанти. А може більш доцільно три кандидати - Ющенко, Мороз та Тимошенко. (І сценарій підстраховки.) Доречі, так і буде :-)
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.27 | Максим'як

          Re: Якщо доживуть до виборів.

          Я не думаю, що Суркіс, Азаров і Волков стоятимуть, розявивши рота. Отже, ви на місці Азарова чи Волкова. Ваш рейтинг 2%, а всіх опозиційних лідерів за 25%.
          Що ви робитиме?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.27 | сергій

            Azarm sitruajon!

            Треба захищатися і захищати одне одного.
          • 2001.04.27 | Гура

            Re: Якщо доживуть до виборів.

            Я на місці Азарова чи Волкова повісився б од гидоти до самого себе...
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.04.27 | Максим'як

              Re: Якщо доживуть до виборів.

              Вам приходилося спілкуватися з бандитськими колами? Там лірики не має. Коли програють - використовують брутальну силу, при цьому, ніколи не думають про наслідки. В безвихідній ситуаці: або сліпа атака, або втеча.
              Не міряйте їх критеріями Ющенка чи п.Тимошенко.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.04.27 | Гура

                Re: Якщо доживуть до виборів.

                Дякую Богові, не було такої нагоди, але я трохи бачив зі сторони їх методи та принципи (звичайно, це був не рівень заказних вбивств). Згоден, в цій країні щось виборювати та бути романтиком - то самогубство.
    • 2001.04.27 | miner

      Re: +ще парочка можл. ходів

      мені супер-подобаються серйозні дискусії на Майдані.

      від цього 1 (один) крок до можливості нумбер сім
      <strong>
      7. Створення політичної сили нового типу -- копілефт-партії.
      </strong>
      Власне, про це вже йшлося, але є певні лакуни. Спробую схематично заповнити їх.

      Сподіваюся, ні для кого не таємниця, що ворогом №1 найжирнішої корпорації світу -- ДрібноМ’яких оголошено проект GNU/Linux -- НЕ КОРПОРАЦІЮ ВЗАГАЛІ. За ефективністю і темпами розробки ДрібноМ’які просто вс..раються, бо кількість <i>добровільно безплатних волонтерів,</i> що пишуть ДЛЯ СЕБЕ гарантовано більша за кількість програмерів ДрібноМ’яких. Я не кажу про моральний чинник...

      Мені очевидно, що застосування копілефту в політиці призведе до аналогічних наслідків. Бо де ще є ТАКІ ФІЧІ, як:
      <ul>
      <li> можливість швидко знаходити асиметричні (інтелектомісткіші) -- потужніші -- кроки. Хай вороги наймають експертів. У нас експертів ТОЧНО БІЛЬШЕ.
      <li> можливість бути гідрою з будь-якою кількістю голів. Одна "партія" працює один ресурс, друга -- інший, НАСПРАВДІ діє ОДНА сила.
      <li> МОРАЛЬНИЙ чинник. Копілефт-партія це "партія, що здолала почуття власної значущості". В голови, не обтяжені кар’єрою, приходять світліші ідеї.
      </ul>

      Цей список можна продовжувать. Якщо наші тупуваті політики не підуть на це -- згодяться АКТОРИ. Партію, інтелект якої НЕЛОКАЛЬНИЙ, програмові засади ПЛИННІ і МАЮТЬ КОНТРОЛЬ ВЕРСІЙ, перемогти НЕМОЖЛИВО, бо "протів лома нєт прійома".

      Тому вона переможе. І вона буде, як не в Країні У зараз, то де-інде СКОРО. Традиційні політики -- динозаври. Час вимирати наближається. Перед Україною зокрема і людством взагалі забагато заскладних для традиційного порядку речей проблем. А жити хочеться...

      Перепрошую за сумбурність -- багато роботи, а ніч коротка.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.27 | Адвокат ...

        Re: +ще парочка можл. ходів

        Вельми розумна пропозиція. Хоча, для абсолютної більшости не-фахівців з інформаційних технольоґій, абсолютно незрозуміла <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle>

        Небайдужі ж долі України фахівці, певен, зрозуміють і зможуть допомогти втілити цю Вашу ідею-метафору у життя.

        Фахівці, агов!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.27 | майнер

          Re: +ще парочка можл. ходів (частина2)

          тільки фахівці? тільки з інф. технологій? (я взагалі типу поет)
          кожен, хто працював з нетом, кожен, хто тут тер тьорку і задвигав тілєгі -- технологією цього діла ВЖЕ ВОЛОДІЄ!!!
          у нас Є захищений режим. Теми, що НЕ Є реакцією на новини, а скоріше, ПРОЕКТАМИ -- лабати в цьому режимі. Зробити так, щоби найважливіше НЕ ЗНИКАЛО у архіві. Розробити документи типу маніфесту, тощо, З КОНТРОЛЕМ ВЕРСІЙ. Піти від ПІКЕЙНОЖИЛЕТНИЦТВА (робота над собою, емоції -- у відкритій частині, що = теперішній Вільний форум, конструктив -- у ЧАСТИНІ З РЕЄСТРАЦІЄЮ, щоб уникнути провокацій). Покинути дурні індульгування. Налагодити контакт з традиційними партіями за схемою "цукерку хочеш?" Як одні не схочуть, ВІЗЬМУТЬ ІНШІ.

          При владі кодло тупих ламерів. Преможуть РОЗУМНІШІ.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.27 | Адвокат ...

            Re: +ще парочка можл. ходів (частина2)

            Хоч я залишаюсь на своїй думці, що фахівці і саме з ІТ потрібні у цій справі більше за інших, чоча б спочатку, всеж підтримую Вашу думку, що спробувати треба. Чесно кажучи, я не можу зараз сказати, що і як налаштоване, потрібно для того, щоб Ваша ідея "закрутилася". Тож маю до Вас лише пораду: напишіть e-mail Майданові та Технареві, розкажіть докладно, як Ви бачите цю систему. Певен, якщо буде найменьша можливість, вони то зроблять.
      • 2001.04.27 | Chubynsky

        Re: +ще парочка можл. ходів

        Або я чогось не добрав, або тут щось не те ...

        Кінцева мета всякої партії - прихід до влади, тобто мати своїх депутатів у цілком реальному, а не віртуальному, парламенті та своїх міністрів у такому ж реальному уряді. Кандидатів на ці посади обирають також із реальних членів партій. Як це узгоджується з вашими віртуальними ідеями? Ви говорите про необтяженість кар"єрою, чи означає це, що ви відкидаєте те, щоб конкретні люди боролися за конкретну владу? Чи ви збираєтеся керувати країною віртуально, за допомогою інтернетівського форуму?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.27 | miner

          Re: +ще парочка можл. ходів

          я особисто взагалі навіть у дитинстві не мріяв про те, щоб керувати країною. ЦЕ НЕ ЦІКАВО. У політика мало вільного часу, він має постійно щось зображувати. Це не для мене. І ще не для багатьох з тут присутніх. Бо інакше ви були б НЕ ТУТ, а ТАМ.
          Є публічні політики і є КОМАНДИ, що їх РОБЛЯТЬ. (хіба ні?)
          Пропозиція полягає в тому, щоб розробляти партію-продукт, партію-під-ключ. А те, що РОЗРОБНИКИ лишаються в керованому інкогніто -- нехилий захист від того, щоб перемігши дракона, стати наступним драконом.
          :-)
          З.І. та багато хто з тут присутніх і в традиційні радники не пішов би... а от в режимі ПРИКОЛУ....
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.28 | Майдан-Інформ

            Слово,котре є найсильнішою зброєю.

            Слово сильніше від кулі, тому що воно входить у мозок і серце того , хто слухає незалежно від того чи є на голові каска а на грудях бронежилет.

            Почувши слово людина безоповоротно змінюється. Значна зміна досягається значною кількістю та якістю сказаних слів.

            Навіть якщо людина не згоджується, заперечує слово, вона все одно попадає від нього у залежність - заперчення слова це все одно рух по вказаному напрямку ( хочай зі знаком мінус)

            Тому ми дійсно можемо зробити тут дуже багато чого толкового і корисного.

            Ми можемо цими ( вдалими влучними і доречними словами та ідеями) збудувати майбутнє своєму народу, своїм дітям тай навіть самим собі.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.04.28 | Максим'як

              Re: До всіх, хто приймає участь у дискусії!

              Шановна громадо, я проаналізував дописи, які стосуються ефективнішого використання українськомовного інтернет-простору (надалі УІП). До уваги були повідомлення шановних: Сергія, Августо, Ігоря, Хитрого Лиса, Чубинського, Майнера, Андрія, Технарів, Технолога і Майдану. Вибачайте, якщо когось випустив.

              При перших згадках про сopyleft та GNU/Linux я зразу провів паралелі в недалеку історію України, її боротьби за незалежність. Паралелі між сучасним інтелектуалом-копілефтером, тобто людиною, яку не хвилють власні права на сказане, власна слава, винагорода за працю та з борцями за незалежність України в кінці другої світової війни, тисячами безіменних героїв, які служили і захищали інтереси не чиїсь особисті чи свої, а інтереси України і інтереси всього українського народу. Залучивши до боротьби проти нинішнього поліцейського режиму в Україні тисячі безіменних бійців в УІП, ми зможемо зробити нашими читачами мільйони українців в будь-якому куточку України і якщо ми цю інформацію будемо подавати вміло, то безумовно отримаємо багато прихльників в нашій боротьбі проти режиму.

              Оскільки коло наших читачів може зрости на кілька порядків, я би хотів, щоб ми визначилися із нашими цілями та принциповими засадами.

              Наша мета в цьому, конкретному часі і випадку є:
              “Максимально використати УІП для боротьби з режимом” Тобто, структуру, яку ми створемо, буде використовуватися тільки для цієї боротьби, а використання її для інших цілей буде зрадою нас всіх. Як із зрадниками поступали в недавній історії України – не уточнюю.

              Три основні принципи наповнення інформаційного простору:

              1. Наші погляди повинні виражати підтримку тільки тим державам, тим організаціям, тим особам, позиція яких в даний момент спрятиме інтересам українського народу і України. А якщо позиція їх змінюється, ми повинні відповідно змінювати і погляди стосовно них.

              2. Наші погляди не повинні суперечити загальнолюдським цінностям та засадам, відображеним в нинішній Конституції України, а також не можуть будуватися на образах, звинуваченнях та засудженні вчинків нашого народу.

              3. Наші автори писатимуть українською мовою в публіцистичній формі і підписуються тільки псевдом. Публічне розкриття псевдо з власної волі чи сторонньої волі є зрадою нас всіх.

              Дотримання цих засад дозволить запобігти конфліктам в правовому полі, не бути інструментом в руках зацікавлених осіб і структур та усунути осіб, зацікавлених у власній політичній кар’єрі.

              Втілення моєї ідеї передбачає створення баз даних, які необхідно буде десь розміщати і обслуговувати. Носії мають бути поза Україною. Моя ідея є проста і реально-втілима, але вона, при бажанні, може бути використана будь-ким і не на користь українського народу. Ми маємо справу з освоєнням інформаційного простору і тут можуть легко виникнути колізії, подібні до ситуації з газетою “День”. Тобто, якщо ми не дотримуватимемося конфідеційності і відданості справі, то в освоєному нами просторі може поширюватися завідомо спотворена інформація, наприклад, пропаганда, яка буде протилежною до наших цілей і завдань.
              Тому, я послухаю вашу думку, перш ніж викласти другу частину своїх пропозицій.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.04.28 | Technar

                Про бази даних.

                Максим'як писав(ла):

                > Втілення моєї ідеї передбачає створення баз даних, які необхідно буде десь розміщати і обслуговувати. Носії мають бути поза Україною.

                Нема проблем. Цей сайт фізично розміщений у західній півкулі, я сам та моя лавка там же. Потужності та софта для підтримання баз даних є.

                Чого я не можу забезпечити - це змістовної підстримки, бо бази даних вимагають контентного менеджементу.
              • 2001.04.28 | сергій

                Правильний підхід.

                Зауважу, що мережеві структури, як от колективні діскусійні проекти розвиваются більш–менш схожим шляхом.

                Найбільш схожим, але все ж таки зовсім іншим, на Вашу ідею можна назвати
                проект дугіна "арктогея", своєрідна електронна політучна партія.
                що цікаво, в топлісту, рахівнику, що підраховує Майдан, Арктогея і Майдан завжди поряд по кількості відвідувачів. Подивітся.

                Щодо контролю– його можна досягти двума шляхами–
                модерацією та редагуванням, топто,
                в редакційному розділі будуть лише "кошерні" метеріали, а в діскусії завжди можна вилучити те, що заважає.

                По темі конспирації– 100% дісціпліна.
                Але що робити, коли певна особа вже і так відома загалу? Утворити нове пседо?
                Будуть і такі що мають відкрите ім"я і публікації а також закрите пседо. Можливі конфлікти, але можна не звертати на це уваги.

                В дійсності лишен ПЕВНЕ коло питань дійсно потребує 100% конспирації.

                Велика частинанашої діяльності– публіцистика,
                агітація, може бути здійснена цілковити відкрито, за рахунок бажаючих допомогти, в кого є можливість, хто може просовувати матеріали в офіційно МЗС, хто може роздруковувати легально чи нелегально, в типографії чи вдома, хто може розносити , роздавати.
                Тут навіть не обов"язково інформувати Майдан
                про це–
                беріть матеріали, ДРУКУЙТЕ, РОЗДАВАЙТЕ, –
                чим більше тим краще.
              • 2001.04.28 | Гура

                Re: До всіх, хто приймає участь у дискусії!

                Незрозумілі місця:

                1) Перехід сутто на українську мову обмежить коло дописувачів (наприклад навіть мені для написання на українській потрібно в 2 рази більше часу, ніж на російській)

                2) Не всі захочуть реєструватися

                3) Як відрізняти "своїх" та "чужих"

                4) Далеко не всі знайомі з Конституцією

                5) Далеко не всі добре підковані політично, щоб свідомо відрізняти, наприклад позиції держав

                6) Що мається на увазі: "Наші автори писатимуть українською мовою <B>в публіцистичній формі</B>... "?

                7) Як роспізнавати провокаторів?

                **********************************************************
                А от мету та конкретні актуальні питання давно пора поставити, щоб не плодити порожніх балачок. І зв'язок з опозицією вкрай необхіден, бо наша робота буде тільки на користь ворогам.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.04.28 | Максим'як

                  Re: До всіх, хто приймає участь у дискусії!

                  Для форуму жодних обмежень, як був, так і буде, хто, що хотів писав і буде писати. Йдеся про ті дописи, які відбиратимуться в щось подібне до «ексклюзиву».
                  Тобто цей матеріал має відповідати 3-ом принципам і меті. А також, писаний українською, бути публіцистичними, тобто читабельними, нести просвітницьку інформацію, щоб її читали охоче всі та анонімними, підписаним псевдо..

                  Тобто, зараз я не контролюю того, що попадає в ексклюзив, а потім, можливо, ще менше буду контролювати і не хочу цього робити.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.04.29 | Technar

                    мова у ексклюзиві

                    Максим'як писав(ла):
                    > Йдеся про ті дописи, які відбиратимуться в щось подібне до «ексклюзиву».
                    > Тобто цей матеріал має відповідати 3-ом принципам і меті. А також, писаний українською, бути публіцистичними, тобто читабельними, нести просвітницьку інформацію, щоб її читали охоче всі та анонімними, підписаним псевдо..

                    Я б додав таке: "писаний українською мовою або на мові оригіналу з обов"язковим перекладом на українську".

                    Можлива автура російскьою або навіть англійською - не треба закривати шлях таким авторам по дефолту. А наявність перекладу забезпечить повну мовну коректність.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.04.29 | Максим'як

                      Re: Завтра по обіді продовжимо. Але ще не всі висловилися.

                      Тоді будемо вважати, що переклад є нашим кінцевим продуктом. Я дякую за полеміку. Я ще вагаюся чи взагалі виносити на обговорення форуму другу частину - саму технологію. На роботу цього форуму це не впливатиме, хіба підвищить цікавість до нього. Завтра по обіді продовжимо цю тему. Але, якщо ще хтось має зауваження, то прошу говорити. Розумієте, я би не хотів, щоб ту систему, яку ми можливо створимо, хтось використав у своїх інтересах. Може вони і правильні, ті інтереси, час покаже. Але так, як сьогодні п. Свистович.Тобто такі позиції необхідно вже буде погоджувати, тут на форумі, обговорювати з усіх боків, а потім приймати рішенння. Щоб ніхто не мав ні фізичного ні морального права на узурпувати структуру.
                      Ось де всі проблеми. Такими віртуальними системами, зв"язаними із реальним світом, дуже важко керувати.
                      Тому певні моральні принципи повинні бути на рівні ритуалу, священного обов"язку (без сміху).
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.04.29 | Technar

                        Re: Завтра по обіді продовжимо. Але ще не всі висловилися.

                        Максим'як писав(ла):
                        > Тому певні моральні принципи повинні бути на рівні ритуалу, священного обов"язку (без сміху).

                        Треба писати щось на зразок клубного статуту.
                        Теж без сміху.
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.04.29 | сергій

                          Можна написати те, що пан Максим"як виклав вище,

                          взяти за основу ті три слова, а пізніше доповнювати, як потрібно стане.
                          Як виникнуть проблеми– тоді і вносити доповнення в статут, щоб не забюрокрачувати.
                          А рітуала певний ми й так вже дотримуємося.
                          Втім я погоджуюсь і на статут.
                      • 2001.04.29 | технолог

                        Re: Завтра по обіді продовжимо. Але ще не всі висловилися.

                        Проти всіх пропозицій немає заперечень.
                        Але є два питання:
                        - щодо мови повністю підтримую, перша іде українська, навіть, якщо це переклад, тоді можуть йти роздруки мовою оригіналу. Не забуваймо, що багато свідомих українців і не Українців в Україні мають проблеми з українськрю мовою (приклад - В.Шишкін, але він швидко прогресує). А відмовлятись від них ми не маємо морального права.
                        Друге найголовніше - віртуальні дискусії та робота - конче потрібні, а ще потрібніший перевод цієї роботи в паперову форму та розповсюдження.
                        А для цього опозиційні структури мають нас ширше використовувати.
              • 2001.04.28 | НеДохтор

                Re: До всіх, хто приймає участь у дискусії!

                Максим'як писав:

                > Три основні принципи наповнення
                > інформаційного простору:

                > 1.Наші погляди повинні виражати підтримку тільки тим ...
                > 2. Наші погляди не повинні суперечити загальнолюдським цінностям ...
                > 3. Наші автори писатимуть українською мовою в публіцистичній формі ...

                Принципи 1 і 2 взагалі личать будь-якій порядній людині.
                Вцілому ці принципи можуть підходити саме для зазначеної мети: "наповнення інформаційного простору". Тобто для агітації, пропаганди, заяв. Також можна використовувати при публічних виступах.
                Можна сказати, що це принципи "Майдану", як Інтернет-видання.
                Тут деякі застереження:
                -публіцистична форма повинна вважати на публіку (форма - різна для виступу перед студентами, і перед селянами, перед інтернет-читачами, і т.д.).

                Крім того ще у нас є (чи буде):

                - аналіз реальних подій
                - теоретичні дискусії
                - прогнози
                - суперечки
                - гумор
                - лінки і цитування
                - планування заходів
                ...

                Тут
                не обов’язково виключно українською мовою
                недоречно виступати в публіцистичній формі
                без спілкування з людьми, котрі порушують принципи перетворимось в "клуб політичних меншин".

                Постарався максимально покритикувати.
                Здоровіші будемо :-)
      • 2001.04.27 | Ihor

        Насправді Інтернет, має великий потенціал для реалізації різноманітних проектів. GNU/Linux є яскравим прикладом....

        Головною ідеєю є об'єднати розумовий потенціал бажаючих з цілого світу, і направити його для розвязання важливих завдань.
        Особливо я вірю що можна налагодити роботу через Інтернет для розвязання політичних проектів.
        Наприклад проект
        - Як зняти Кучму.

        Навіть цей форум дав свою відповідь нещодавно. Був запропонований чіткий план базований на тому факті що Кучма не поставив підпис протягом 15 днів, під законом про спеціальні комісії.

        А що буде якщо тисячі людей, вчених, професорів, адвокатів будуть під'єднанні до роботи?

        Питання стоїть як правильно організувати суспільну діяльність через інтернет.
        Моя дуже сира думка
        1. Треба давати конкретне формулювання проекту.
        Наприклад: Як об'єднати політичні партії демократичного напрямку?
        (Я синів від злості коли ті б..дь болвани не могли вибрати серед себе одного претендента в президенти, Костенко, Удовенко, КУН, ... всі в чорний список потрапили.)

        2. Призначати відповідальну особу яка збирає всі думки та укладає варіанти.
        Тут навіть не варта боятися що кагебня влізе, адже всі повідомлення доступні для кожного. Тут посад немає, підписів не треба.


        Незабаром розпочнеться передвиборча кампанія. То ж треба хоч би гасла придумувати. А що якщо Горинь знову буде в тому самому виборчому окрузі що і Хмара? Що тоді робити?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.27 | miner

          Re: Воістину. (Насправді Інтернет, має великий потенціал для реалізації різноманітних проектів. GNU/Linux є яскравим прикладом....)

          зокрема Ihor писав:
          <i> Моя дуже сира думка
          1. Треба давати конкретне формулювання проекту.</i>

          0. тобто МАНІФЕСТ, що ЗМІНЮВАТИМЕТЬСЯ з часом (як програма від 0.0.4 там типу до 2.4.3 :-)
          1. Далі "ПЕРЕЛІК ТОГО, ЩО ТРЕБА ЗРОБИТИ", без фанатизму, але ТЕЖ ПЛИННИЙ.
          2. Далі -- розробка конкретних модулів та інтерфейсів (партія як інтерфейс :-) -- акцій, передвиборчих програм, законопроектів, тощо.

          <i> Наприклад: Як об'єднати політичні партії демократичного напрямку?
          (Я синів від злості коли ті б..дь болвани не могли вибрати серед себе одного претендента в президенти, Костенко, Удовенко, КУН, ... всі в чорний список потрапили.)</i>

          що свідчить про них... чи про їхніх радників... чи про їхні IQ... тху, Господи помилуй...

          <i> 2. Призначати відповідальну особу яка збирає всі думки та укладає варіанти.
          </i> ....

          я НЕ КАЗАВ БИ про одну особу. Міркування? Тупі. Одна особа може захворіти, вмерти чи навіть обламатися. Звісно, має бути хтось, хто бере на себе місію "тримати кульку в центрі". АЛЕ ЦЕ НЕ ІДЕОЛОГ, А АДМІН. і адмін-група.
          мені чомусь здається :-)
      • 2001.04.27 | Augusto

        О, дивись, ідеї носятся в повітрі!

        І я ж про те ж саме! Які там фахівці Волкова можуть зрівнятися з цім проєктом відкритих кодів! Це ж інтелектуальний мейнфрейм!
      • 2001.04.27 | Максим'як

        Re: Ідея практична і реально-втілима

        Пропоную тим, хто підтримує висловитися більш глибого і грунтовно. Ну, так тексту на сторіночку.
        Я вже давно з цим ношуся правда трохи в іншому
        ракурсі, але мені цікаво і думаю всім також буде цікаво зрозуміти саму технологію, мету, віртуальність і фіксованість певних процесів і т.д.
        Хто як бачить і що від того хоче?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.27 | Augusto

          Re: Ідея практична і реально-втілима

          Поперше, це "мейнфрейм" відкритий для будь-якого проукраїнського політика, колосальний датабейз. Унікальна можливістй здобути відповідь на багато питаннь та розірвати коло "роботи Леніна- Макіявелі" яке просто вбиває. Можно збагатити себе і будь яку ідею! Ось наприклад тема "революція" якось залишаєтся на рівні ВПШ КПСС, немовби 1917 рік дійсно був винятковим у світовій історії! Також можна скинути чорні чи рожеві окуляри відносно Суркіса а-ля С.Ш.А, Англія чи Італія, що також ганяє трубою депутатів<img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Я маю на увазі державний устрій та етику розвинутих демократій світу. Будь яку довідку, наприклад, Ющенко чи хто завгодно міг би отримати за період від 1 до 24 годин. Це робота "мейнфрейма" як джерела інформації. Подруге, можна давати задачу: джерела фінансування політичних партій та рухів у світі (це правда більш знов інформативне). Ну летючку якусь, але не тоді, коли вже запізно! Бо нова техніка чудова, але людина залишилася без змін<img src="icons/icon9.gif" alt=":(:" border=0 align=absmiddle>

          П.М. І не пробуйте знайти щось cxоже в Леніна чи Маркузе<img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Час змінився, швидкість пересування інформації змiнилася<img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle>
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.27 | miner

            Re: Ідея практична і реально-втілима

            "...Разом з кінцем постмодерну на зміну культурі сталих текстів приходить культура текстів-процесів, що мають парадоксальне поєднання властивостей, часуючи як плин, але маючи ієрархічну (модульну) структуру. Класичні пірамідуваті соціальні структури все гірше і гірше витримують конкуренцію з новими, мережними..."

            мені здається, що не стільки база даних, скільки щось в дусі практики ТІНЬОВИХ УРЯДІВ.

            Нам що, правильних ідей комусь подарувати шкода? Що їх, в могилу забирати?
            Мерзотники не можуть діяти бездоганно (бо тоді б вони не були собом) тому для них правильні ідеї несприйнятні, бо невигідні.
          • 2001.04.27 | Гура

            Прохання до Augusto і не тільки...

            Пан Augusto!
            Жарти у Вас дотепні, але, будь ласка, якщо Ви хочете висловити якусь важливу думку, то висловлюйтесь простіше і по пунктам. Вас іноді важкувати розуміти та й не хочеться гаяти час.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.04.30 | Augusto

              Сорі:((

              Це від клятого пост-індустріального суспільства (декаденського, де-ка-ден-ського! <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> )! Ну не можу сприймати світ серьозно! Я його (світ) розумію, але ж то смішно! Як Біл Гейтс, що стоїть і розповідає про надійність "Уіндоуса 2000", хоче щось показати, компьютер, звичайно робитй "креш"... З реального життя! <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Виступи Потебенька! <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Н.Вітренко та її цирк "Літаючи прогресивні соціялисти" <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Волков, що витрачає тисячи долярів на квітки до Діснейленду <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Біл і Моніка в овальному офісі<img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle>

              П.М. Спробую виправитися!

              П.П.М. А Верховна Зрада, що звинувачує Ющенка, що він "ї.." шпигунів з Ц.Р.У.? Чи "це" (щоб то не було!) передається статевим шляхом? За чию "честь"вони "борються"? C.I.A? <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle>
    • 2001.04.27 | Ukrman

      НАРОД УКРАЇНИ - ПРОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ.

      Судовий процес! Однозначно! Я про це уже писав... Він потрібен, як ПРЕЦЕДЕНТ. Потрібен людям (народу), щоб вони зрозуміли:
      1. У Раді сидять непрофесіонали!
      2. Вони приймають напівфабрикати, а не Закони.
      3. Ці непрофесіонали призначають непрофесійний уряд.
      4. Непрофесійний уряд (у випадку, наприклад, з касетами, та Гонгадзе це - силовики) не виконує свої обов'язки, особливо у кризисних ситуаціях.
      5. Непрофесіоналізмом парламентарів маніпулює Ку&Ко. (цей пункт можна викреслити).
      6... і головне МОЖЕ З ЦИМ БОРОТИСЯ КОЖЕН!
      Але це все - наслідки. Причина у тому, що ми САМІі обрали цих непрофесіоналів! Але маємо можливість обрати кращих із кращих, бо це має бути Рада! Парламент! Або відізвати поганців...

      Якщо хвиля від процесу піде, то багато людей ЗРОЗУМІЄ:
      1. Що ми маємо повне право ВИМАГАТИ, а не тільки просити у влади...
      2. ВИМАГАТИ того, щоб з трибуни звучали наші думки, та вимоги, а не кулуарні "мєждусобойчики" депутатів, які бігають між фракціями, як срані зайці у пошуках "капусти".
      3. Вимагати Закону про відзив депутата, який не виконує вимоги виборців.
      4. Т.д., т.п.. (Знову прошу допомоги юристів).

      Треба, щоб народ зрозумів, що свої КОНСТИТУЦІЙНІ вимоги, та права він може відстоювати у суді.

      А за відвойовану СВОБОДУ та ДЕМОКРАТІЮ не соромно і з АК на вулицю вийти.

      ...Бо позаду Москва, СССР, а попереду - життя дітей наших! У ЦІЙ країні!..
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.27 | Остап

        Ющенко не буде лідером "За правду!" або ФНП

        Ющенко не буде лідером "За правду!" або ФНП


        Прем'єр-міністр Ющенко не збирається очолювати які-небудь організації опозиційних сил, що виступають проти нинішньої влади. Це, передусім, стосується Громадського комітету "За правду!" і Форуму національного порятунку.

        Однак найближчим часом він має намір провести консультації з представниками ряду політичних і громадських сил щодо формування широкої коаліції, яка буде виступати "за утвердження в країні принципів демократії, ринкової економіки, європейських соціальних стандартів, а також за прозору і чесну внутрішню і зовнішню політику".

        Про це Ющенко заявив в п'ятницю у Києві в інтерв'ю журналістам, повідомила його прес-секретар Наталія Зарудна.

        "Прем'єр не приєднуватиметься до сил, які виступають за деструктив, тобто, за знищення будь-кого", - говорить прес-секретар. Сьогодні ще "передчасно" говорити про можливість того, що Ющенко очолить широку коаліцію демократичних і реформаторських сил, додала вона.

        Інтерфакс-Україна
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.04.27 | Augusto

          А це чому?

          "Прем'єр не приєднуватиметься до сил, які виступають за деструктив, тобто, за знищення будь-кого"

          По-перше, колишній ПМ, по друге, мабуть, мається на увазі сили, що хочуть знишення України, перетворення її в УССР, чи Малоросію! А рішення чудове, бо будь яка сектанська партія відріже шлях до наступу, тільки те, що на Заході називають "парасольковою організацією", як, наприклад, покійний РУХ, може дійсно з'єднати та надати шанси.
          П.М. А кого Ви бачите в лідерах, невже себе? <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Це дитяча хвороба українців, що описана ще в Біблії:"нема власного пророка" називається<img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle>
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.04.28 | Майдан-Інформ

            Поки що це правильно.

            Бо не буде нічого гіршого аніж "приватизація" Ющенка "групою чотирьох" Поки що ці люди ( за винятком Тимошенко) не показали здібності до якихось ефективних політичних чи інших дій.

            По друге - очевидне настирливе бажання декого з них вступити в конфлікт з демократично і антикучмівськи налаштованою частиню лівих.

            Початком поразки Ющенка може стати його згода називати себе лідером "правих".

            Всі заяви про трьох кандидатів від опозиції ( Ющенка, Тимошенко і Мороза) є провокацією з самого початку.

            Всі ці особи і сили які стоять за ними можуть і зобовязані домовитися.

            На будь які спроби розколювання цього блоку, навіть спроби називати його ситуативним повинне бути накладене наше рішуче "ФЕ" ! В даний час особливо небезпечним є Костенко ( оскільки він на відміну від Удовенка не має іміджу кучмівського спільника і відповідно більше прихильників. )

            Його конче потрібно змусити визнати існування демократичної неантинаціональної лівої опозиції і відповідно змінити свої слова та дії.
          • 2001.04.28 | Bogdan

            Re: А це чому?

            Naiavnist' 3 RUXIV svidchyt pro te, scho ljudy iaki stoiat' za nymy e politychnymy bankrutamy. Tse rozumijut' prosti ljudy, tse rozumie i Juschenko. RUXY korystujut'sia pidtrymkoju lyshe na Zaxidnii Ukraini i to ia ne perekonanyi, scho tsia pidtrymka e nezaperechnoju. S'ogodni Juschenka pidtrymujut' navit' chastyna komunistychnogo elektoratu. Ia xochu pidkreslyty, scho s'ogodni konflikt ne mizh livymy i pravymy, a mizh suspil'stvom i finansovo-politychnymy ugrupovanniamy. Iakscho ti, xto s'ogodni xoche prolizty v maibutnii parlament na spyni Juschenka bud' iakoju tsinoju, spromozhut'sia svoei mety za raxunok omany spodivan' bil'shosti ljudei, tse bude vazhkyi udar po Ukraini. Os' tsytata (til'ky dlia rozdumiv)iz DT (s'ogodnisn'oi), pro dekogo z tyx, xto s'ogodni kosyt' pid demokrativ:

            Самым неприятным
            для Кучмы должно было стать то обстоятельство, что заявление о переходе четырех
            проправительственных фракций в оппозицию к главе государства озвучил именно Игорь Юхновский.
            Игоря Рафаиловича и Леонида Даниловича связывает многое. В 1991 году Кучма был доверенным лицом
            кандидата в президенты Юхновского, в 1994-м Юхновский был доверенным лицом кандидата в
            президенты Кучмы. Кроме того, один из патриархов национал-демократического движения в свое время
            немало сделал для того, чтобы директор ?Южмаша? в 1992 году возглавил украинское правительство.
            А когда это случилось, то на должность первого вице-премьера новый глава Кабинета пригласил
            именно Юхновского?
      • 2001.04.30 | Гура

        Re: НАРОД УКРАЇНИ - ПРОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ.

        Це дуже цікава ідея, але є незрозумілі моменти:

        1) Чи може депутат бути притягнутий до суду за невиконання своїх зобов'язань перед виборцями, чи для цього потрібно, щоб він порушив карний кодекс?

        2) Як повинен бути сформульован такий позив?

        Може треба звернутись за порадою до юристів УкрПрава? А взагалі, це б була дуже дійова акція, якщо її добре підготувати по всій країні. Наприклад, зараз багато невдоволених голосуванням комуністів. Доречі, УкрПраво каже, що по статті "халатність" карного кодексу можна судити депутатів, які голосували проти ініціювання імпічменту. Якщо це реально, то можна було б зробити "чорний список" порушень, розробити загальній бланк-зразок та розповсюдити по всій країні. Але треба продумати, наскільки це реально та які можуть бути наслідки.
      • 2001.04.30 | Andrij

        Re: НАРОД УКРАЇНИ - ПРОТИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ. -- Підтримую!

        А дійсно, дуже гарна ідея. Принаймні, ЦІ люди, що голосували проти цього уряду не повинні уникнути покарання.
    • 2001.04.27 | Гура

      НЕОБХОДИМОЕ УСЛОВИЕ ПРОДУКТИВНОСТИ ОБСУЖДЕНИЙ

      Для аналитической проработки всех актуальных направлений борьбы оппозиции с режимом, а также направления дискуссий в нужное русло НЕОБХОДИМ один или два ее представителя на Майдане. Обязательно должен быть <B>профессиональный юрист</B> и <B>человек, держащий руку "на пульсе" оппозиции</B> и который может оперативно донести свежую идею до штабов. Юрист может выходить "на линию" пару раз в неделю для ответов на вопросы, поправок юридических глупостей, сбора новой информации для коллег. "Связист" желателен раз в один-два дня для постановки горячих проблем, коррекции бесед и сбора идей.

      Без этого мы постоянно "будем витать в облаках", идеи будут пропадать, время - теряться, а оппозиция и народ - терять возможность коллективного мозгового штурма и шлифовки актуальных идей.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.28 | технолог

        Re: НЕОБХОДИМОЕ УСЛОВИЕ ПРОДУКТИВНОСТИ ОБСУЖДЕНИЙ

        А я що писав у початковому месаджі?
        Не призначені люди мусять бути, а керівники опозиції по черзі. Їм навіть не треба знати клавіатури, достатньо посадити їх біля симпатичної дівчини, або хлопця(для жінок).
        Нехай чують народні думки, може менше будуть літати, як отой "над седой равниной моря гордо реет буревестник", або як "то как зверь они завоют, то заплачут, как дитя".
    • 2001.04.28 | Олександр

      Re: ОСТАВШИЕСЯ ВОЗМОЖНОСТИ ОППОЗИЦИИ

      Гура писав(ла):

      До речі, про снайперів. Я би дуже порекомендував Ющенку всерйоз зайнятися своєю безпекою. Ті, хто його скинув, готові на все і повністю позбавлені моралі. А коли вони побачать, що загнані у глухий кут, і що не можуть втратити все, а вже втратили все (незважаючи на останні події це - факт, у справедливості якого всі ми скоро переконаємося ;) ), то просто озвіріють.

      Можливо, моя точка зору виглядає і смішною, проте береженого Бог береже.
      На жаль, дуже багато зараз зав'язано лише на самому Ющенкові. А треба створити систему. Тоді нас не переможуть.
  • 2001.04.27 | Олександр

    Re: ЧИ ХОЧЕ ОПОЗИЦІЯ ПЕРЕМОГТИ?

    Між тим, з вчорашнього дня самий час створювати що? Правильно - тіньовий уряд. Можливо - і тіньовий парламент, як з "наших" депутатів чинного скликання, так і з іншого шляхетного люду - для опрацювання основних законопроектів Нової Ери. Сенс:
    1. Кажуть, кляті аспіди, що в опозиції нема конкретної конструктивної програми, так от буде.
    2.Напрацюється добрий наробок на майбутнє, на ранньопосткучмівську епоху. І досвід, і ідеї, і фахівці.
    3. Вороженькам постійно гикатиметься від тіні за спіною, тіні, яка інтелектом набагато переважатиме їх самих. Звідси - невроз, паранойя, депресивний психоз, випадіння щойно пересадженого з гепи волосся тощо:))
    4. Владі буде надзвичайно важко ігнорувати існування такої структурованої опозиції, вона нервово рипатиметься, робитиме дурниці і підставлятиметься ще більше.
    5. Увага ЗМІ.
    6. Увага Заходу, котрий такі штуки вельми полюбляє.
    7. Ну і плюс реальна можливість народу порівняти потенціал і чесноти тих і інших.

    А персонально пану Ющенку - припинити обзивати піпл "маленькими українцями", навіть із найкращими намірами.
  • 2001.04.27 | сергій

    технології мережі та політика

    Хлопці, не перейматися!
    Подивітся на гамерику– ніякого суттєвого впливу на політику мережа не дала, окрім того, що загал перечитав звіт Моніки про сигару у поцькі.

    Ну а в нас – касети Мельниченка.

    Топто вплив скоріше не прямий.

    Навіть в гамериці ще немає того, щоб люди голосували через мережу. А це б дійсно змінило
    політику, бо для цього ртеба було б змінити закони, скажімо дозволити утворення віртуальних виборчих округів, щоб, на приклад украінці, розсіяні по всім штатам, вибрали свого украінського конгресмана.
    Але поки що на це не виглядає.

    Важелі в Украіні– це як і всюди–

    –зброя, особливо озброєні і треновані великі загони, –армія, беркут, тощо

    –гроші, в першу чергу державні у папіка, крадені у великій кількості злодіями, розсіяні у населення

    –ЗМІ

    Щоб повернути політику треба мати свої важелі.

    1.Гроші. Можна утворити і зібрати фонди за кордоном, можна мати фінансування від різних продемократичних установ та приватних особ.
    Я чув що Сорос згоден був фінансувати правову допомогу УБК чи ФНП.
    2.Альтернатива ЗМІ–
    по Украіні розсіяно десь 300–500 тисяч користувачів мережею, якщо якась частина, ну хоча б декілька тисяч з них прийняли участь в цьому проекті, хоча б частина регіональної преси та радіо підтримали, можна було б рухатися.
    Доцільно утворення такого сіндікату, інформаційної системи.
    Коротче, навіть декілька тисяч принтерів це вже декілька сотен тисяч копій на папері в день.
    Роздати сотню копій елементарно.
    І так кожен день. Дайджест протесту.
    Джерело – майдан.
    РОЗДАВАЙТЕ РОЗДРУКОВАНЕ.
    Хоча б одну сторінку в кількості ну хоч десятка два.
    Просить інших копіювати і давати далі.

    3.Зброя. Ну тут я не знаю. Кожен сам вирішує як ставитися до цього.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.04.27 | Augusto

      Re: технології мережі та політика

      Я думаю що віртуальну революцію можна зробити тільки в віртуальній країні<img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Але як допоміжний засіб мережа є незамінна, якщо взагалі хотіти щось змініти, а не гратися в віртуальну "войнушку"<img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Поки ніхто, окрім стальних відвідувачив не зацікавлений <img src="icons/icon9.gif" alt=":(:" border=0 align=absmiddle>

      П.М. Я думаю в С.Ш.А., хоч "yaйт треш" і їсть збитих на "хайвею" опосумів та одружується з сестрами<img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> ніхто стрaшним голосом не казатиме про "домен", а як діють слова "домен", "компьютер" в селі, де телевізорів нема? <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle> Не забувайте, що українське село ще далеко не в XXІ столітті! (перечитайте "Янкі при дворі короля Артура" (жарт))<img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle>
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.04.27 | сергій

        Отож.

        В Украіні все ж таки більшість населення– це великі міста. Де навіть інтернет кафе є.

        Я спілкуюся з людьми від Львову до Донецьку, від Харкова до Адзеси, Миколаїва, Луганська, Житоміра і так далі.
        Через відносно невелику кількість людей на мережі можна охопити всіх громадян.
    • 2001.04.28 | НеДохтор

      Re: технології мережі та політика (Про Форум)

      Про Форум. IMHO

      Час йде. Ми дорослішаємо.
      Вже з’явилось бажання збагнути самих себе. Хочеться бути організмом в неті.
      Із своїм розумом, своїми органами і т.д.

      Поки однозначно можна сказати, що всерівно тут ми залишимось віртуальними.
      А Україна живе реально і політику будуть втілювати "в реал" реальні люди.

      Але <B>ми можемо добитись того, щоб кожен реальний політик, перед тим, як зробити реальний крок, прийде до нас на "Майдан", на "Вільний Форум". </B>

      Давайте залишатись Форумом і бережно ставитись до своєї еволюції. Далі відчуємо потребу і може трансформуємось.

      Зараз важливо правильно продумати подальшу структуризацію цінної інформації (глоссарій, каталоги, перехресні посилання, релевантні вибірки ...)

      P.S.
      Із енциклопедичного словника:
      <I>
      <B>ФОРУМ</B>: [лат. Forum] -- майдан (зверніть увагу - "Майдан" !!!) в древньому Римі, на якому відбувалися народні збори, проводились ярмарки та вершився суд. Майдан, котрий став центром політичного життя.
      ...
      </I>


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".