МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Маніфест (драфт 0.0.1)

05/18/2001 | DevRand
Старий флейм лежить в архіві
http://www2.maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_arch200&key=990135901

Запрошення коментувати та змінювати! (RFC)

--------------------------------------
Починаючи з цього моменту кожен, хто забажає, може приєднатись до нас та прийняти участь в створенні спільноти вільних людей. Ми починаємо наш рух з кіберпростору, це наша база, місце перебування та початковий плацдарм, і нам подобається те, з чого вона складається : свобода, відкритість, розум та рівноправність.

1. Нашим глибоким переконанням, нашою єдиною ідеологією є дуже простий принцип – кожна людина народжується вільною. Ми достатньо вільні, щоб віддати частину нашої свободи заради існування в суспільстві-спільноті, яке нам подобається. Ми достатньо вільні щоб протидіяти тим, хто якимось чином захоче забрати нашу свободу. Якщо твої відчуття та переконання схожі на наші, приєднуйся!

2. Наш реальний досвід, а також досвід перебування в кіберпросторі показує, що найкращі суспільства - це ті, в яких крім принципа свободи існує також принцип рівності всіх перед законом. Це не дає абсолютної свободи, але дає однаковий рівень свободи для всіх, і це вже дуже добре...

3. Але цей світ, зокрема ця країна в її поточному стані, нас суттєво не влаштовують. Зміни, що необхідні для подолання цього протиріччя, штука складна, неочевидна, і вимагає величезних інтелектуальних ресурсів. Тобто, вона нам під силу. Тобто, поточна мета нашої спільноти - розробка сучасної-з-прицілом-у-майбутнє політичної сили нового типу, зі своєю ідеологією та методами досягнення цілей, які витікають з наших переконань.

4. Ми будемо використовувати методи що походять з наших принципів і корені яких ростуть з кіберпростору. Фактично це означає створення ПРОГРАМОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ГОЛІВ (brainware). Найефективніший спосіб розробки програмового забезпечення – КОПІЛЕФТ –вільне програмове забезпечення.

5. Копілефт звільняє наші думки від таких завад, як почуття власної значущости, пошук поточної особистої вигоди, постійна необхідність ВИНАЙДЕННЯ ВЕЛОСИПЕДІВ. Досвід роботи копілефт-структур незайвий раз нагадав нам що найкраща та найстійка організація – то є самоорганізація. До того ж, нам подобається працювати безкоштовно над тим, що нам подобається – бо це є привілеєм вільних людей.

6. Конструктивність і доброзичливість Є НАШИМ ЄДИНИМ ТЕСТОМ СВІЙ/ЧУЖИЙ. Інших тестів не передбачено. Абсолютно неважливо, ХТО САМЕ подасть ідею, а хто доведе її до робочого вигляду. Всі засоби які ведуть до народження вільного брейнваре є конструктивом. Допомога з боку всіх, хто цього забажає, приймається у будь якій формі - ідеями, добровільною участю у онлайн та офлайн проектах, просто вашим часом, а також in cash або випивкою та харчами :)

7. Одночасно (назвем це ідеалістичним прагматизмом) ми усвідомлюємо що діючи згідно наших принципів ми обов”язково будемо винагороджені (може непрямо, може нескоро, а може ніколи) у реальному житті – підвищенням особистого та загального добробуту, комфорту або тривалістю життя :)

8.. Ніхто не має монополії на істину. Зрештою, що таке істина? © Ми користуємось нашим відчуттям таких понятть як світ, свобода, спільнота, кіберпростір. З такого віртуального підходу витікає багато корисних практичних застосувань. Наприклад, якщо ви відчули в повітрі запах «диктатури»(будь кого) , «влади небагатьох», «олігархії», «монополії», «регулювання» - це значить що вашу свободу намагаються обмежити. Якщо вас примушують їсти якусь їжу, носити визначений тип одягу або примушують(забороняють) розмовляти якоюсь конкретною мовою – вашу свободу намагаються обмежити. Тому демократія для нас це найменше сприйнятне зло; на інші «ізми» , «атії» та «ії» ми не згодні. Тому вільне підприємництво та вільна економіка стоять найближче до нас з усього, що є у спектрі економічних устріїв. Тому поки що у нас є одна поточна мета: Україна, в якій по кайфу жити. Наша Україна.

9. Перешкода є частиною механізму подолання перешкод. Тому нам НЕ ПОТРІБНИЙ ОБРАЗ ВОРОГА. Нам досить ЗНАННЯ про нього. Тому наше нещастя народитися в країні, неодноразово переїханій силами зла -- наша СИЛА, джерело нашої свободи.

10. Нам нема чого втрачати, крім сумнівної кодли ламерів, що вдають із себе ЕЛІТУ. До того ж, ми розуміємо що демократія народжується з свободи плюс (обов»язково!) розуміння, бажання та здатності людини відстоювати своє право на свободу.

11. Нам є що знаходити.

12. Слава Україні!
Волю ідеям!
Волю народам!
Волю людині!

.....This brainware comes WITH ABSOLUTELY NO WARRANTY...........

----------------------------------------------------
Базується на творах Майнера, Махно, та багатьох багатьох інших.
Особиста подяка Річарду Столмену та Кирилу & Мефодію.

Відповіді

  • 2001.05.18 | DevRand

    Методологія (RFC)

    Майдан як ПРОЕКТ

    методологія....

    Якщо вже займатися конструктивом, то це практично процес створення БРЕЙНВАРЕ використовуючи КОПІЛЕФТ.

    Тому треба формулювати свої ідеї якомога прозоріше, структурніше і МОДУЛЬНІШЕ. Мислити не текстом-сталістю, а текстом-плином (одна ідея стає поштовхом чи прототипом іншої).


    У форума, як засоба обміну інформацією є властивість перетікати в архів. Тому різні ділянки роботи будуть рознесені по різних форумах, аби прогрес на одному напрямку не уносив до архіву проблем іншого.

    Наша задача -- створення такого brainware, навколо якого можлива консолідація для перемоги над номенклатурно-олігархічно-корпоративною мафією. Тому ми намагатимемося бути якомога конструктивнішими.

    Наша задача – створення такого brainware яке збільшує свободу. Тому теми, в яких розробляються засоби “примусити” або “заставити” когось до чогось, нас не цікавлять. Ми віримо що необхідно розробляти методи створення таких умов, за яких людина сама буде приймати рішення і вільно буде робити вибір (и чим більше придатних варіантів, тим краще).

    Не наливають молоде вино в старі міхи. Нам потрібні НАЙСВІЖІШІ ідеї, хай навіть спірні. Сперечатися у форумах зручно і швидко. Якщо пам’ятати, що ми знаємо явище лише тоді, коли у нас є більш ніж одна його модель, навіть божевільні ідеї Є КОНСТРУКТИВОМ ©.

    На зміну сталому тексту ДРУКОВАНОЇ книжки прийшли тексти, що здатні РОЗВИВАТИСЯ. На зміну Автору прийшла Громада, Спільнота Розробників. Кіберпростір зробив нас відкритішими і мобільнішими. Кіберпростір зробив нас вільнішими. Ми відчуваємо, що повинні дати щось взамін.На Майдані-який-він-зараз часом за добу-дві прокручуються масиви інформації, що за традиційними методиками вимагали би місяців роботи. Політична сила нового типу може бути "весь час у режимі з’їзду чи конференції". Гріх не користатися такою можливістю. Але в дискусіях бажано також не забувати про прагматизм та конструктивізм.

    Ми відкидаємо штампи та стереотипи. Серед іншого сюди відносяться такі різні слова як «праві», «ліві», «демократи», «зелені», «тоталітаристи», «націоналісти», «буддисти», «по%$#&ти» і багато багато такого всякого іншого. Для нас ці слова не мають ніякого сенсу, хоча б тому що внаслідок пропаганди вони можуть міняти своє значення на протилежне з частотою 60 Гц. Ми стверджуємо що вільне брейнваре, текст-ідея, текст-плин може бути розвинений, знищений або змінений будь ким за формою, але ніколи не втратить свого змісту, змісту що походить з простої ідеї про свободу.

    В процесі спілкування тут ми мали нагоду переконатися в НЕАНТАГОНІСТИЧНОСТІ таких різних нас. Антагонізують лише окремі елементи наших світоописів. А це значить, що наша співпраця може бути плідною.

    Ми абсолютно відкриті. Ми і наші вороги представляємо настільки різні цивілізації, що те, що добре для нас -- тим гірше для них. Тому нам нема сенсу гратися з ними в штірліци-розбійники. Більше того, ми породимо вільний брейнварез. Кожен вільний використовувати його, як захоче. Крім всього іншого якщо він буде використанний нашими ворогами, то почне розламувати концепції та цілі їх пропаганди – слова можна спотворити, але основну ідею свободи – ні. Наш брейнварез розірве їх зсередини. Ми будем стимулом для тої частини населення, яка хоче і може 1. сприймати такий брейнварез та 2. виступати на його захист як в онлайн так і в офлайн. «Якщо дати людині один раз напитися, вона залишиться спраглою. Якщо навчити її шукати воду, вона більше не буде просити пити» . Брейнваре повинен «вчити шукати воду».

    До виборів 2002 року ЦІЛКОМ РЕАЛЬНО створити brainware, що породить коаліцію посильнішу за РУХ взірця 1989-91 років. Будьмо реалістами. Вимагаймо НЕМОЖЛИВОГО ©.

    -------------------------------------------------------
    Базується на творах Майнера, Махно, та багатьох багатьох інших.
    Особиста подяка Річарду Столмену та Кирилу & Мефодію.
  • 2001.05.26 | zinc

    мілко плаваєм

    Критика (неконструктивна, але принципова):

    1. Вільність -- мета-поняття, ми не народжуємося вільними, ми лише або вважаємо, або не вважаємо себе такими. Ми можемо й помилятися: несвобода може бути не тільки зовнішньою, але й внутрішньою.

    2. Немає сенсу говорити про будь-яку рівність, коли всі люди -- об'єктивно різні та нерівні (в здібностях та й можливостях). Що таке закони ? Чи ми всі рівні у їх визначенні ? Чи буде "правильним" закон якщо навіть ми всі його одностайно підримаємо, але він буде протирічити "об'єктивним законам" -- фізичним закономірностям, математичним результатам, логіці ? Який критерій правильності законів ? Судді хто ?

    3. Наші ідеологія та переконання теж можуть бути помилковими. Вони не можуть стати ідеологією народу поки не доростуть до рівня цілісної, без протиріч, парадигми, яка включатиме все -- і світогляд, і філософію,і ідеологію,і методики, і результати.

    4.Найеффективніший способ програмування мізків --це пізнання себе та всесвіту, поширення, сприйняття, критика та розвиток знань.

    5.самоорганізація -- лише слово, поки не йдеться про структуру та форму. Свідомість (колективна), що генерує багато думок, осмислює їх, критикує та розвиває -- творча свідомість. Але якщо вона не осмислює себе, не встановлює критерії оцінок та порівняння ідей, не здатна створити цілісну картину -- це свідомість безумця. Визнаючі, що ми не далеко не одномці з багатьох питань, треба встановлювати правила, а не "марити".

    6. згода

    7. без сумнівів :)

    8. монополії немає, але вона є. Приклад -- твердження, що ви зараз читаєте цей текст -- істина. Існування найвищої істини (Бога, Всесвіту, you name it) породжує менгі істини. Якщо вам заборонили займатись сексом -- перевірте чи ви не хворі на СНІД. Регуляція потрібна, але коли вона Правильна.

    9. no comment

    10. і все це породжується зі знання світу та себе, розбуди думку

    >.....This brainware comes WITH ABSOLUTELY NO WARRANTY...........
    ... and no way to install, upgrade or uninstall it... special installation and administration kits are available from independent vendors :)))
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.26 | DevRand

      Re: мілко плаваєм

      Гівно плаває, ми ходимо :)
      Kоротко кажучи (неконструктивна відповідь):
      """
      "Це лиш один приклад осередку опору, і я не надаю йому великого значення. Прикладів так само багато, як випадків опору, і вони настільки ж різноманітні, як світ людей. Тому ви можете обрати будь-який осередок на власний смак. " субкоманданте Маркос, сапатист.
      """

      P.S. я спробую найближчим часом дотати декілька додаткових матеріалів, думаю що це буде не зайве.

      P.P.S. Питання: якщо відкинути всілякі жонглювання словами, *настрій/сигнал* маніфеста вам зрозумілий?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.27 | zinc

        настрій/сигнал


        >P.P.S. Питання: якщо відкинути всілякі жонглювання словами, *настрій/сигнал* маніфеста вам зрозумілий?

        Чесно кажучі -- ні. Є враження про bsckground:
        Ось є інтернет, ми всі там такі вільні, маємо кучу прав (тобто відсутностей посягань на можливості), боремося за них проти злих спроб обмеження, думаємо краще за "невільників" в корпораціях, тому програми наші краще. А от в реальності -- шит. І хочемо з цього шита зробити "як в інтернеті". Станемо розумними, зробимо апгрейд свому світогляду, зкооперуємося в рамках копілефту, і як удумаємо щось "міровову імпєріалізму на зло" .

        З застосуванням цього до фізичної реальності є певні трабли. І це видно навіть на теперішньому, чисто он-лайн етапі. Просто хотіти свободи мало, треба знати для чого її хотіти. Просто генерувати ідеї мало, треба знати для чого вони. Потрібна, як я вже казав нова парадигма.
        Маніфест ні на парадигму, ні навіть на методологію в рамках парадигми не дотягує.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.27 | Пані

          Свобода, идеи, интернет и пр.

          zinc писав(ла):

          > Просто хотіти свободи мало, треба знати для чого її хотіти. Просто генерувати ідеї мало, треба знати для чого вони.

          Опять вспомниаю марксизм-ленинизм. Свобода - для чего? И как баран по кругу. Не бывает свободы для чего-то. Бывает свобода и не свобода. И начинается это внутри. Если вам нужны оправдания для свободы, то вам свобода не нужна. Усьо. Назад в клетку, закрыться и ключ выкинуть.

          Ну а про идеи, то я молчу. Вы в жизни хоть одну родили? А когда рожали, то при схватках кричали на чистом русском языке радистки Кэт "А пошто я ее гадину рожаю?!!!! Ану лезь обратно!"

          Интернет это всего лишь другой способ коммуникации. При котором можна не знать национальности, возраста, религии, пола, да никаких "материальных" признаков человека, и не просто общаться с ним или писать программы, то бишь для ламеров - делать что-то вируальное, но и даже ВЫРАБАТЫВАТЬ МАТЕРИАЛЬНЫЕ ЦЕННОСТИ СОВМЕСТНО.

          Если это возможно с помощью одного способа коммуникации, то нет никаких логических препятствий к тому, чтобы достичь того же с помощью другого способа. Перенести те же методы (брейнвере) в "традиционную" среду. Вы пробовали? А я пробовала. Очень даже получается.
    • 2001.05.27 | Гура

      критика критики :-)

      >2. Немає сенсу говорити про будь-яку рівність, коли всі люди -- об'єктивно різні та нерівні (в здібностях та й можливостях). Що таке закони ? Чи ми всі рівні у їх визначенні ? Чи буде "правильним" закон якщо навіть ми всі його одностайно підримаємо, але він буде протирічити "об'єктивним законам" -- фізичним закономірностям, математичним результатам, логіці ? Який критерій правильності законів ? Судді хто ?

      Не согласен. Люди-то разные, но потенциальная возможность совершения какого-либо действия у всех должна быть одинаковая, причем вместе с оценкой последствий и возможным последующим ограничением свободы в качестве наказания за ограничение свободы других. А все последующие поставленные вопросы к этому положению не имеют никакого отношения.

      >8. монополії немає, але вона є. Приклад -- твердження, що ви зараз читаєте цей текст -- істина. Існування найвищої істини (Бога, Всесвіту, you name it) породжує менгі істини. Якщо вам заборонили займатись сексом -- перевірте чи ви не хворі на СНІД. Регуляція потрібна, але коли вона Правильна.

      монополії немає, але... вона є - ???
      (No comments)

      В остальном - согласен.
  • 2001.05.27 | Гура

    Re: Маніфест (драфт 0.0.1)

    Можно критиковать форму, но в целом - идея правильная и понятная.

    Немного "режет ухо" "кодло ламеров" :-) - в манифесте такого быть не должно.

    Ну и (это мое личное мнение) - мне не нравится, когда засоряют речь англо-компьютерными словечками. Получается коряво и "с выпендрежем".

    А так - поддерживаю!
  • 2001.06.12 | Майдан-Інформ

    Moже вже час підсумувати пропозиції і зробити остаточний варіант

    Маніфесту. Тим більш, що організаційна робота по створенню громадської організації наближається до логічного завершення.
    Завтра ми підготуємо узгоджений Статут і наприкінці тижня подамо документи на реєстрацію. Про день реєстрації ми повідомимо. Установчі збори, як ми і домовлялися раніше, проведемо у мережі. Паралельно, чи днем пізніше, можемо організувати й зустріч в реалі для тих, хто перебуває у Києві.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.13 | miner

      ПІДСУМОК (наближення ПЕРШЕ)

      Аналіз дискусії з приводу маніфесту показує, що:

      1. Маніфест запростий (складається з очевидних істин) і заскладний (вимагає викладу людсською мовою, без жаргону/ів).

      2. Маніфест передчасний (бо за ним нічого, зрештою, не стоїть), тобто його треба було робити раніше, а зараз пізно і час робити закордонні паспорти <img src="icons/icon7.gif" alt=":):" border=0 align=absmiddle>

      3. Маніфест конче необхідний, тобто непотрібний зовсім.

      і таке подібне, тобто маніфест має (чи мусить мати) одночасно протилежні властивості, а цебто він -- ДАО.

      А висловлене ДАО не є постійним ДАО.

      Тому навряд чи реальний остаточний варіант маніфесту. Бо він буде НЕОСТАТОЧНИМ.

      Єдиний вихід -- робити два-три "остаточних" варіанти. І нехай кожен обирає з них пропорційно/мажоритарно до своєї зіпсованості.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.13 | DevRand

        Ще один варіант маніфесту :)

        -----BEGIN PGP MESSAGE-----
        Version: PGPfreeware 6.0.2i

        qANQR1DBwU4D6fByJHk8gTwQB/9F3cKjYTuRzNQLvovmXp0dtcpB1EsZUvlxO2jl
        agboNBHX5Eh9N62Zvt1gmrjrKYfot5+1KJyouBkeJ60c/8i5Lpwq81NZ9nkxVxS+
        LHkNc1shFAWlHyGrpcMJQC+5Plsovx1ggdCfJ0rossoM9g3iR5SX+x8fYWxBufdJ
        QrLgFaWX5CKC2int3+5qCsbblGwyNkVRd0CV1Xe57G89+qel/XnD7UGNYyvsjL2p
        52LDwd1hOdavGghpc1ltd0DMZ7nEG/bh12PqcP/wsFj2nJgJZc4NxTSWTccgDmEG
        Elzhn0P/DMl4qzKcpU1JRV1idMFkZlKD1+pnr7fekpPd7TP9B/4766Y2bUQ47qex
        XMMZTQg3f25bxnzaa1JY3OFSQ9XYyFCaqOq28DR95sRIVbn7PLINgkXJ9aubxVUR
        b3tKmzbZD5c8qyX0pC2d2W3AymKJwff0K8S1Zr8ePNdPzVlk0AaW+YqzgjRoDL/S
        +CrfWHavkFQBB6J40hO2J3BPiQ5JRMkr0Z/QSSW5CP9kf6EPOu38ugoNC8b5En6W
        rt5fy7V/MJurUhrQX0qVaVVprYgxsOwwo5WwY8Caqq6WDFIDoXp0WmilunBiBb9a
        BCKNslPHD4UYo7Fyh8FdGKa9X+TmWN/OMBcHkx81sO8RiyU35p51CEa9Mk7/XJiA
        LhjQ1Mz1ycj+fxu/SEXiAkKVtLhy+k90ET/58Panbug/qBuJCXcTJNZhMd5TbyV+
        l6mYMTY1gExx+uOnUFfORlAX6U8zKZZtrqeXHqu93Q7nfUljuoGZb2ujgX4cJNFw
        Dk8b4rsKbW7XijyAgChH5zxrYxAQca5zU11PLHeENULU3BEprA0saQ/eg8E0bk78
        +aPSRThId9rRqSKOPjviJLjUzN6QOimP8a03xJ6PtZ0+9mBDRoVeQ6vCazXRZxca
        eA9FaifX9pRwi36h+HyD3HSI9mKB6KfPBlzFT9tqzUNx2HwKOkWcXrsfgud1j9Fc
        UReDP6A6gsOId7P1joqVMicEKSzHIXru6bnRVCZtE3QAKGiOH5v31uKdxTual3zb
        9ljJJK1nFP9MyYw4nBoIBAyAWS1B05Q8G4ZKoz5FsCVndoTYlcWxtRbUTkuEum31
        X6Jt2TFYMYem2K+soV0QlVy2leKEiPYirh8dcSFStDt5FpEXGedxxlTJbGHEBpEO
        aGFUYvHtlYDFHyYdsElj4v3ipXqYF29FjNk+4ALnj5VMqB9HhI/iSmsP9ByZHF8B
        5/w9jbFibV0LHTjLjDOSiKpk4p4io2qF8nQhV7OBgwA6pffgjKyt186aNWu1SKKK
        Gx0cufQPI6m3u61JVVptl/gJM+mNas7NzYCZFaSM3znwf/efOcNFIWSqDCYsTCie
        3lgVOmcybH49GKCLSoZyMXa8oHT4DVbzEFlKpSaID90l4C3NWb0+Z5OsSPYrSTyu
        +U8GN91R5xdPgsvtivB8wj4xRtsjF8cToHF5f5T2HwB5Rd6q5Kmmlw5tIVr4OSk2
        heh79JrHSSvNE/5YrBTt/bJmegvqb+DZD469y6IVkXrwEPXpN3fFfe21zm30YD1H
        hmFpDk2tOOOVNtzwt1KybrK8GPeEQEapwSdjN5BerG3k/eXwOKD6B5nLR/ISClGZ
        6rtmhXOcHFtWuauzv8KQjPvEmtBvlHdyBaVBzPmMVp9317xdJDhGuZmNh/3Iq3vg
        UiPuOzky/5Ympn3hXXpcUfhVuosvJPhKPNvCyjhBGbjJHk7vgPui0UWmNzCVglnM
        mwMDdOsm2YkvxKhWXUHxit5SRMfIl1848dnQ1kq8fq+blTTsvc5osa+93CwsTkK8
        ZDPRcZgp+Ohn+h5VouBN3xCHBvMz7TTN2CV5JmT3e1unZ8rpkoZw/e8hIMDMcWje
        uYoz9dsDuB6NplutfCx5U8vKGHpOXuN1u4ZKYlf9zU0NBwx4LwejrGelkbgwVfIv
        OMtkUcH+MNEpDzlqYV5imRny72JBnd9eVGB+5W+UonVqZ5qIWrkgMBFTs7b75scH
        +jwul4uViZQT9fpPRrBgKMvcnv1XIpX9sLxo2+TFWbpnnG6321+37y7aJaEXG0rr
        6QVZX4PvtxFUCnKAL31ab0hTgW7jqVnGGyKzQaP8A4TDakoKMC2w2J6lyIKxIxlf
        vwSMm4RGuYPC48Z9m2SU+CXz/XswwWpdxz729g1l8uDV1BWLamNFgXzNwt1nF+7A
        8LaCOWgppsi7H3xR+wd5NUVCnoLDF7RXICz/07kYqmpC2/FfebTA13nZ3NmndAi/
        KQ+nthbUZuc1M3XcgOJ1gKXIG8nACitbH4w4Pt0dakFLNymgtA70q7fOuS5CdoVu
        atar/gzZamCOmH9Unge7K/NO/D5sai9JAHif2KwKk6eW42X9VPWX1xp+AMN9pQkQ
        6hwgWag3U7u5kl6JQzEeakkVZMyfKe1vEfXMx825UJQdiBoptMUZIVYhieyjhEFl
        3t8CzEIAwNvdLWgCnJhbajMiR7k+2fREAaLALQU0QW9xkcSTHtE6DU8ts/rNxT/W
        YQmB/Iu9koD7AMC04ph+27/rZ421+Ey79ANhRnFSkITM+v6mCcZvmfAWsWq8cGLN
        TjXE00/g0vtGKUeev8F1MGMpGyR82j4K3ZW1pNNaX00WJ00KqKydFjZAQPMxzVue
        9qINqAZ6eI6FuRNxPhYRwse5h+ir5ag6LpCS5HddYTpu1/TIOMECBDpdX+QpTK1c
        6FBkOThUS7Rn2iFImO22/S1+QB+I6IsolNy7fgr6Ytc5mRi5S9h98kqvPtOngoS0
        AMhhM9TQe40jnrumEvtdmXQwW/HsDeZkvo65lGKhKY4rzgNQybOXxfZRYzGvJJsm
        /Pr4kJI+4EMWB3lxqeJRXwMPx6WqN4Sa++zEgGPgW7rUNFSvrZqt6OmZcYE+XGy0
        7XrMxTxgeYk3h+NUB3qGuPZF7Y1/ATQBRkZ15mAUiiiNes7X58nQaARlARpFA/hI
        AOnC+IrJI+dDxuFFh+7NUCopmjH/4u+Wf65Mb+Ev4G8Ftq7B/2FxN6W9ualMB+LN
        EnsbBCQppF8gcXJ1IJ2y2gFg2GAqY/sl6NGSHbHbNN1nqXCSLdYQNK/4WlmPC3OE
        /JZlhN6ArX57FrHSvN97Nc5hR3knwGrbne7bd/ihfdkdhTVxPZyew7k8wsNvo2qw
        4i1TpBLC1tDq+4qSwJ2JC4r9hbgQdDxDDddUMCZG6VccEtNtzHoTTMcdJ6qlgCI2
        CCkdsdeiiy4c+92B5d3mmzNFI4dTJMRYHkax6DT84vtsWB+AVxkGsSRtrXux51oh
        xhO27BiWlIS7nIghXLo3pMie9iLlkwXjlJ/L1YKkVY+3Ab7LQ5L+CxkHX7SvrhzY
        6s6oQdma/4k581juKNNUyQSpwTI3D8znvhCO/h9oxYWvaHwEC6rGMifS2r1Gq6Fr
        QWZpT6ow2rAlKinSdcy/O5eF3SnYbMPmBWcEEpc/BeighI/WUxFMVhoQGxQjNJ9s
        HZlskZphl6A6Ig+ZXNdXxPZo5AxJ7S1Cn54TfJglzIDy+UHxG3IrcFSfpQlPnfK4
        MbtNgO3onots77E2kNNO84LNfOqc2yYrIFwMXPXcchLSdG5HXXrkbw5nJxny0xBQ
        nuZy88LWjPuG+klclDl8jAaASq0UyqqgTeD9fun4QMKp+U1D7ZRZlUlq+939CCAW
        07SZmYhzNFWXwkLE9SuGMD2MV1H/lvOuFDoVkqLMTAGPc9KXW+McSrCcz9WNYsg8
        2j9nD3m+07DAlh7+kvEJohRcsJpaqHAGzwu54Hy+BlEPQSShdCNluOc0Fk0BFWBr
        J5pFOgMHJksAaVZR2IsHoL+kGvpKsNWIDhtZk9IuiDxLfZ24IvwD/1u7tyJ5U2Bf
        IB99jGODifNrCLm/1di8BUEjQQYcaytasryNtbA7wFE7xaXzMX/Dw/M4UE47zDyU
        oI0CxOPIeUoY3hS7ua5Renh8kiX783Cit6k/FnzUnrT+j1O6xUgx6vK1e1AmmEjT
        5qCgOPW6zg==
        =YrQp
        -----END PGP MESSAGE-----
    • 2001.11.08 | Сергій

      Re: Moже вже час підсумувати пропозиції і зробити остаточний варіант

      Не очикує Маніфест доля "Заяви недобитків української інтелігенції"?
      Як Ви гадаєте?
  • 2001.06.13 | DevRand

    а тепер трохи іншими словами, але дуже схоже ...

    Поцуплено з постінгу Августо:
    http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_draft&key=991393552&first=992445726&last=991253487
    ---------------------------------------------
    Майбутнє України - Декларація
    Автор: Oleg
    Дата: 01 Чер 2001 11:32

    Декларація молоді - майбутнього України!

    Ми, молодь України, починаємо будувати нашу державу вже зараз!
    Ми вже достатньо бачили помилок наших предків, які казали - "Почекаємо ще трохи, якось воно буде, може наші діти будуть краще жити....!
    Це була ідеологія, насаджена народу України поневолювачами.

    Ми ж будемо робити конкретні кроки зараз!

    1. Починаємо будувати свій світ - кожен з нас повинен здобувати освіту якомого вищого гатунку. Вчити не тільки те, що буде потрібно для майбутньої професії, а й вивчати широке коло інформації. Це має бути і право (щоб ніякий прихвостень від старої совкової влади не міг маніпулювати простими довірливими людьми), і загальні науки, щоб володіти будь-якою ситуацією.
    2. Виховуємо своїх дітей розумними, впевненими в собі - згодом це віддасться сторицею.
    3. Тримаймося разом - разом нас ніхто не здолає!
    Це має бути всюди - і на роботі, і в громадському житті.
    4. Не даваймо владі поводитись з нами
    по-совєтські - прийшла податкова, спробуй поставити її на місце, пробує гаїшник оштрафувати незаконно - напиши заяву (таким чином вже не одного звільнили з роботи), хамить дрібний чиновник- пиши скаргу, так щоб вилетів з роботи!
    Наші люди дуже часто бувають розгублені в таких ситуаціях. і тому ця нова система, вирощена злочинною владою, цим користається. І якщо хтось один з нас зміг перемогти частинку цієї гідри - розкажи всім шлях перемоги, нехай весь народ України знає цю дорогу!
    5. Знищуймо совка в наших душах! Ми вже частково зуміли це зробити! Але цей вірний шлях не вигідний владі - це ж упирі згодом втратять доступ до багатства України - і не зможуть вони жити в палацах вибудованих на крові власного народу. Вони пробують нас знову зробити зомбі. Не вийде!
    6. Пам'ятаймо всі народи, що живуть поруч - вони нам друзі! Але є феномен "москалізму", тобто шовінізму, який вміло підігрівають такі-ж владні совкові клани в цих державах. Братаймося з друзями, борімося з проявами розпалювання ворожнечі!
    7. Будьмо завжди бадьорими - не впадаймо в сплячку зневіри та відчаю - "Не вдалось побудувати таку державу, як хотілось..."
    Все ще попереду - ми збудуємо чудову країну, де всі нації будуть сміятись з провокаторів і шовіністів! Бо всі будуть заможні, совок ми відіпхаємо від влади, і ніяка товста свиня не буде сміятись зверху з народу " Я з вас ржу, надув як малолеток, ви мене вибрали, а тепер дивлюсь зверху як на мишей, пардон, кріс.....!
    8. На істеричні провокації реагуймо виважено і зверхньо - адже ци ми - майбутнє України, а не ці прихвостні, бувші КГБ-ішники, що продадуть маму за 30 копійок!
    9. І ще одне - головне - вміймо відрізняти брехню від правди, обман від щирості, долганових від Гонгадзе!


    Будуймо Україну разом!!!!!!!
  • 2001.06.27 | DevRand

    Ще один варіант, ( вітання від Лао Цзи! :))

    Автор: viktor viktor viktor,



    zabudt'e vsi koncepciji - vse ce marennia i son.
    nikoly ne shukayte chomu - navit, jakshcho vy dumajete, shcho prychyna znajdena i zvuchyt logichno, ce vse zh taky abstrakcija.
    nemaje prychynno-naslidkovoho zviazku mizh podijamy, vony vsi spontanni.
    nemaje mynuloho i majbutnioho, je tilky zaraz.
    jakshcho pro vse dumaty, to j dyhaty zabudesh jak.
    jakshcho htos' shtovhaje ideji, vin mozhe j schyro ce robyt', ale sama knocepcija ideji - ce abstrakcija realnosti.
    bud' jaka abstrakcija za definicijeju ne je realnistu, jaku vona abstraguje.
    pryklady:
    nachalnyk tobi kazhe, shcho ce ne mozhna, te ne mozhna, a ty roby te, shcho tobi treba.
    ment ne mozhe tebe zahystyty vid bandytiv, ale vymahaje sebe povazhaty - pidstav menta.
    ne vir nikomu, tomu shcho bud jake slovo za definicijejyu je abstrakcijeju vidirvanoyu vid realnosti.
    dyvys na realnist svizhym okom kozhnoho razu.
    i ty pobachysh duzhe jasno vsyu manipuliatyvnist sliv i balachok.
    dij, dij, dij, ne hovory.
    nihto ne mozhe zupynyty diju.
    kincepcija kontrolyu derzhavy nad kozhnym duzhe perebilshena, na ce ne vystachyt lyudej.
    kontrol mozhlyj tilky jak indoktrynacija, tobto jakshcho vony viriat u te shcho vony kontrolovani, vony i je kontroljiovani.
    nishcho v ciomu sviti ne je kontrolovanym, navit v ukrajini.
  • 2001.07.11 | DevRand

    ще одна мантра

    Якщо ресурси противника значно переважають ваші, це означає що діє стратегія програшного бою.
    В таких умовах бій за правилами противника і на його території призведе до поразки.
    У вас є шанс, лише коли ви змогли нав"язати йому свої умови битви, і поставили його в незвичне становище.
    Коли він не розуміє, що битва вже йде. Коли він не розуміє, що таке битва.
    Тоді у вас є шанс виграти.


    Противник зацікавлений в тому, щоб використовувати спільну з нами мову і нав"язати вигідну для нього картину світу, це
    основа його пропаганди. Якщо ми приймаємо це, нас буде асимільовано і знищено. Якщо ми будемо пробувати
    змагатися з ним на його полі і використовувати його методи - ми програємо, якщо ми будемо використовувати його слова - ми
    також програємо, бо сили нерівні.
    На першій стадії ми ламаємо картину світу, яку нам нав"язали ззовні, і відмовляємось від наших звичок. Ми закриваємо очі і вуха.
    Так ми починаємо бачити. Так ми починаємо чути.
    Так починається боротьба.


    Немає окремо правил гри і гравців. Немає гравців - немає правил. Ми не можемо
    ввести свої правила - значіть треба відмовитись від гри по старим. Треба відмовитись від гри.
    Коли ми відмовляємся від старих і двозначних слів, з яких складається мова противника, він програє,
    бо при всій своїй силі стає німим. Коли ми відмовляємось від його цінностей, нас не можна купити.
    Так перемагається ворожа пропаганда.
    Так ми починаємо розуміти.

    У нас є своя країна. Тут мало вільних людей.. У нас є приклади з іншіх світів. Ми знаємо як треба поводитись, щоб наше життя стало кращим. Ми знаємо тепер що нам заважає. Ми бачимо ціль.
    Так ми приймаємо рішення.

    Ми починаємо свій шлях непокори. Ми боремося з володарями не за владу. Навіть якби ми в цьому випадку перемогли,
    ми стали б лише наступними володарями. Ми стверджуємо що не існує слова влада. Влада існує тільки в системі
    володарь - підлеглий. Коли нема підлеглих, нема і влади. Ми боремося за себе.
    Ми боремося за підлеглих, бо вони є джерелом влади. Вони стануть вільними людьми. Суспільством вільних людей.
    Так починаються дії.

    Так ми переможемо.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.13 | Пані

      Тяжелее всего показать рабу зачем ему свобода

      DevRand писав(ла):
      > Ми боремося за підлеглих, бо вони є джерелом влади. Вони стануть вільними людьми. Суспільством вільних людей.

      Вопрос в том, как преодолеть сопртивление материала. Абсолютное большинство предпочитают сытое рабство (и получают голодное).

      Кроме банального - увеличение рядов среднего класса (предприниматели и порфессионалы) - я пути не вижу. Есть ли он, другой путь в этом случае?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.13 | DevRand

        Re: Тяжелее всего показать рабу зачем ему свобода

        > Вопрос в том, как преодолеть сопртивление материала. Абсолютное большинство предпочитают сытое рабство (и получают голодное).

        Так, IMHO те що ви написали це сама важка проблема.
        Можливо це взагалі саме перше питання. На цьому треба грати весь час - сите рабство дуже несподівано призводить до голодної смерті.
        Сподівання на допомогу якоїсь сили призводить до схожого. Я тут повторю всім відомі істини, питання дійсно в тому як їх поширити. Один з підходів:

        Людина не буде щасливою, якщо нічого для цього не зробить. Конформізм і співіснування в поточній системі призведе в кращому випадку до смерті моральної, але насправді призводить до цілком реальної, фізичної смерті - не твоєї, так родича, друга або знайомого. Саме твій конформізм.
        Якщо людина живе в суспільстві - на неї лежить карма всього суспільства, вона постійно отримує від суспільства або погане.або хороше - в залежності яке суспільство. На кожному кроці. На тобі відображується все - і жебраки на вулицях, і торгівля людьми, і жалісне життя тисяч сучасних рабів, які хочуть так само жити далі.
        Але розказати цього буде замало. Треба ще довбати по 100 раз на день, що владі не треба нічого міняти, навпаки - вона хоче щоб Карфаген було збережено за будь яку ціну.
        Як пояснити, що краще поставити на кін своє животіння (50, 60, 80 % в Україні таких?) і виграти можливість нормального життя? Як пояснити, що стратегія, коли щось віддаєш щоб потім отримати набагато більше - це часто виграшна стратегія?
        Як пояснити що влада - це твоє породження і твоє дзеркало, це ти сам, це з твого дозволу виникають і дії влади, і сама вона взагалі ? Що поки наприклад ти будеш запопадливо приносити хабарі, то з тебе будуть вимагати все більше і більше? Що з твого дозволу відбуваються вбивства і більш жахливі речі?
        Думаю що одного пояснення мало - потрібно щось, що виходить за рамки логіки. Потрібні ірраціональні дії тих, хто готовий щось робити - приклади (реальні) іншого світогляду.
        Це можуть бути різні ідеї - для кожної групи свої. Але в середньому спрямовані до однієї теми -
        можна жити не пристосовуючись.
        Від тебе залежить в цьому світі дуже багато.
        Що боротьба - це єдиний шлях.
        Чому? А чому людям подобаються герої? Вони ж дивляться фільми, і дуже добре сприймають маскульт який часто на цьому побудований?
        Бійка натовпу з міліцією 9 березня - це дуже правильно! дії УНА-УНСО - це дуже правильно! Намети зимою - це теж дуже правильно. Слова Свистовича про врятування як не демократії, то хоча б честі - взагалі космос. І не кажіть мені, що більшість не знаходить в цьому ніякого сенсу - я це знаю. Але ця ірраціональність є прикладом, заставляє їх звертати увагу і можливо, починати думати. Всі ці речі правильні, бо вони виводять на інший рівень свідомості, вони є альтернативними точками зору.

        Приклади у вигляді дій, акцій - нехай невеликих, але дій. Причому не тільки в центрі, а в маленьких містечках, де завгодно. Групами по 5-10 чоловік ( більше ніж по три не збиратися :) ).. Мода на спротив, рештою решт.
        Уявіть собі, що десь (наприклад тут на майдані) у нас з"явилось т.з. "колективне знання" - комплекс уявлень, які відповідають на питання що є зараз(що зараз у нас погано) - (чому погано) ( і що треба робити щоб змінити ситуацію). Уявіть собі, що знайшлось декілька сотень(на початок) людей, які зрозуміли, що тільки вони здатні щось зробити, які готові боротися з владою не за владу (тобто непартійних, що дуже важливо - інакше це боротьба з системою в намаганні стати частиною цієї, або трохи зміненої системи влади, до того ж боротьба яку буде програно, через брак ресурсів). Вони знають лише те, що можливо! вони своїми діями покращать *своє* життя. З тих, хто долетить виникне справжня еліта, бізнесова, громадянська (можливо з деяких політична).


        Вони починають діяти. Спочатку привертають до себе увагу. Потім починають використовувати образи і поняття рівня "напівсвідомості" :
        мужність, чесність, справедливість, сила, боротьба, свобода ....
        Дії спрямовані так, щоб з"являвся діалог між більшістю і "акціонерами" . Наприклад, паралельно торкаючись локальних (місцевих) проблем населення.
        Потім, коли їх вже хоч трохи слухають, вони починають "вчити" людей що в будь якій системі, єдиним чинником що забезпечить безпеку народу є сам народ - його дії, дії, дії, його вміння боротися, його обізнаність, зацікавленість отримувати і порівнювати інформацію з різних джерел, бажання його за допомогою своїх (дуже різних) груп створювати тиск, "конкуренцію" з владною системою, що така необхідна для того щоб не почались процеси загнивання. Це добре спланована компанія акцій, наростаюча у часі. Це “Отпор”. Це декілька років.
        "Громадянське суспільство" - воно з"являється, коли більшості не все одно, яка влада.





        >
        > Кроме банального - увеличение рядов среднего класса (предприниматели и порфессионалы) - я пути не вижу. Есть ли он, другой путь в этом случае?

        Стероїди для цього шляху!!! У будь якому вигляді! +
        Те що вверху, наприклад, або які завгодно методи для зміни свідомості і для розхитування існуючої системи (інформаційна війна сюди входить).
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.14 | Горицвіт

          Асоціація НЕПЛАТНИКІВ хабарів

          Все правильно написано. Я хотів би розширити про способи дій.

          Людина за своєю природою потребує підтримки, людям властиво <b>перебувати в групі</b>. Група дає впевненість, що я роблю <b>правильно</b>, бо <i>всі так роблять</i>. Причому вплив тут глибший від рівня свідомості, і є багато підтверджень. У цьому біологічному явищі і прихований механізм традиції.

          Як поміняти традицію? Створити групу, яка буде поводитися інакше. Якщо, наприклад, <b>всі</b> несуть хабарі, то і я несу, автоматично, не задумуючись, або навіть задумуюсь і вирішую, що я <b>один</b> нічого не поміняю. Якщо таких, хто вирішив поміняти цю ганебну традицію, буде хоч би декілька, то кожному з них буде набагато легше. Він має середовище <i>своїх</i>, має приклади, має реальну підтримку при потребі.

          Самоорганізація суспільства має починатися з того, що групи людей піднімаються на захист <b>своїх безпосередніх інтересів</b>.

          Не платити хабаря за вступ дитини в інститут. Якщо кілька десятків людей об*єднаються для цього, то буде принаймні великий скандал. Тут головне - подолати поріг страху. Для звичайної людини (не героя) поріг можна подолати, якщо домовитися багатьом і дати максимальний розголос.

          Правда, щоб почати акцію, серед них має знайтися хоч один герой.
  • 2001.11.08 | Сергій

    Re: Маніфест (драфт 0.0.1)

    У зверненні, що ми вчора надіслали на форум МАЙДАНУ ( підписів більше 50 громадян України, щось не видно цьбого допису) є 4 пункти, з яких обов'язково додайте до вашого маніфесту деяку конкретику. І не соромтесь друкувати звернення з регіонів України. Сміліше панове відстоюйте права Народу, від ім'я якого ви друкуєте маніфести!

    З повагою Сергій.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.11.09 | Горицвіт

      Re: Маніфест (драфт 0.0.1)

      > У зверненні, що ми вчора надіслали на форум МАЙДАНУ ( підписів більше 50 громадян України, щось не видно цьбого допису)

      Яке звернення, де воно?
      Яким способом Ви його надіслали? Просто поставили на форум, і воно зникло?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.11.09 | Сергій

        Повтор

        Відкритий протест проти геноциду!

        У к р а ї н а. м. Київ.
        Гаранту Конституції
        Проезиденту України
        від громадян України: Херсонська обл.
        Єрмакова Юрія Миколайовича
        Цюрупинськ, вул. Миру 1, кв 28 ,
        Стамплевського Сергія Васильовича
        Цюрупинськ вул. Миру1, кв. 15,
        Молчанова Ірини Олександрівни
        Цюрупинськ вул. Миру 1, кв. 8,
        (весь перелік підписів у додатку 1.).

        З В Е Р Н Е Н Н Я
        Ми громадяне України, мешканці Херсонського регіону звертаємся до Вас згідно Закону України "Про звернення Громадян". Звертаємо Вашу увагу на факти відвертого знущання над людьми, які тривають вже не один рік. Відключення світла, газу, водопостачання приводять не тільки до розкрадання дроту, руйнування електро та водопостачального обладнання, але й до того що наши діти змушені робити уроки в напівтемряві, хворіти у холодних залізобетонних квартирах. Безробіття, темні підворотні та під'їзди сприяють росту злочинності. Ми вже звикли готувати їжу на півзгаслих комфорках ще з 1996року. Але в останній час керівництво різноманітних обл. та рай. об'єднаннь, прихватизувавши стратегічні об'єкти державного майна, починають створювати для людей такі умови життя, що людськими їх назвати аж ніяк не можна. Світова спільнота поєдналась у боротьбі із злочинцями, які причетні до замаху на життя і здоров'я людей, до розповсюдження небезпечних захворюваннь та епідемій. Україна приєдналася не тільки до цієї справедливої боротьби, але й до багатьох актів, декларацій і конвенцій, основою яких є захист життя , здоров'я та інших найважливіших прав людини. Але виявляється в Україні теж є посадовці та керівники, для яких життя і здоров'я людей ніякої цінності не мають. Саме тому з причин, наведених у додатках (2.), більшисть населення України виживає за межею малозабеспеченості.
        Ми звертаємо вашу увагу на те, що у дев'яти та п'яти поверхових будинках нашого мікрорайону мешкає більше 12 тис. громадян. Очистні споруди не працюють, напруга в електромережі будинків змінюється від 380 до 0 вольт, виходять з строю холодильники та інші прилади, горячу воду ми не бачимо вже не один рік, холодної вже нема тиждень. Все це не лише принижує людську гідність, але й приводить до антісанітарії, погіршенню епідеміологічного стану, поширенню інфекційних захворювань. СЕС та інші установи, до яких ми звертались і які призвані забеспечувати та контролювати виконання ст. 3, 50 Конституції України, ніякого реагування не виявили. Таким чином по відношенню до нас створюються такі умови, які ведуть до погіршення нашого здоров'я і є реальною загрозою нашого життя. Згідно "Конвенції про попередження та покарання за злочини геноциду" ст.2 визнає, що навмисне створення для будь якої групи осіб таких життєвих умов які ведуть до повного або часткового фізичного їх знищення - є геноцидом. Причетними до цього злочину є особи та установи, які не лише дають прямі вказівки та разпорядження припинити постачання того чи іншого носія життєзабезпечення, але й ті, хто своєю бездіяльністтю цьому сприяє. Згідно ст.3 Конституції України життя, здоров'я, честь та гідність людини визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Держава а значить і її державні посадові особи відповідають перед людиною за свою діяльність. Саме до Вас, як до гаранта конституції, ми громадяне України ставимо і таке питання - коли Ви припините всі ці масові порушення прав людини? Просимо захистити наши права силою Закону, щоб ми не були змушені взятися за старі дідові вила. Зайвого ми не вимагаємо. Далі так жити не можливо!
        На підставі наведеного, згідно Закону України "Про звернення громадян" та ст. 46, 48, 50, 55 Конституції України ми :
        1. Вимагаємо негайно припинити знущання над людьми, забеспечити постачання життєвонеобхідних носіїв в наши будинки для безумовної реалізації наших прав згідно ст.3,8,46,50 Закона прямої дії. Ми вимагаємо праці та умов життя гідних людини - ст.48 Конституції України. Ми вимагаємо припинити робити наших дітей хворими та сиротами.
        2. Пропонуємо дати розпорядження податковим та іншим службам знайти і повернути кошти пограбовані з України (хліб, метал, КСП, держмайно, заощадження громадян - все що трансформувалось у "бабусіни джипи", "дідусіни котеджи" та закордонні рахунки) за останні 10 років, частку яких згідно ст.56 Конституції України, як відшкодування за десятилітнє знущання над людьми спрямувати для реалізації пункта 1. Інше спрямувати для підтримки дітей у малозабезпечених родинах.
        3. Просимо доручити Генеральній прокуратурі порушити кримінальну справу стосовно керівників, які своїми розпорядженнями та протиправними діями створюють такі умови життя, що принижують людську гідність, загрожують здоров'ю, обмежують права людини, ведуть до епідеміологічних захворювань та фізичного знищення людей. Просимо порушити кримінальну справу стосовно керівників установ, які повинні стояти на захисті таких соціальних цінностей як здоров'я, гідність, життя людини, але своєю злочинною бездіяльністю сприяли цим порушенням.
        4. Просимо надати офіційну відповідь стосовно цього звернення і зробити все для поновлення наших прав згідно терминів встановлених Законом України " Про звернення громадян".

        Додаток : 1). Список громадян на підтримку цього звернення з особистими підписами на зворотній стороні .
        2).Перелік Законів, невиконання яких привело до масового порушення прав людини.

        25.10.2001
        Громадяне України :


        Додаток 1. П.І.П. Особистий підпис - більше 50-ти підписів Адреса

        Впевнені, тут поставлять свій підпис 90% населення України, що виживають за межею малозабеспеченості.
        Перевірте, надрукувавши це звернення у ценральних ЗМІ.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".