МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ДОПОМОГА ОПОЗИЦІЇ (питання перше: Студенти).

07/18/2001 | Михайло Свистович
Нарешті, як я і обіцявся, я поставлю перед відвідувачами Форуму конкретні питання.

Отже, перше, що нам потрібно, це будь-які данні (офіційні та неофіційні) про випадки корупції у вищих та середніх навчальних закладах, про хабарі під час вступу та здавання сесій, про змушування до репетиторства (тобто, примусових платних занять з викладачами), про політичні та інші репресії, про будь-який тиск на студентів, врешті-решт про сексуальні та інші домагання.

Надсилайте нам розповіді своїх знайомих, документи (відскановані або можна їх фізично принести за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 27, Українська республіканська партія, 2-й поверх, Михайлу Свистовичу, Мирославі Свистович, Володимиру Паламарчуку).

Відповіді

  • 2001.07.20 | Косарик

    Прохідні / непрохідні групи

    Мої відомості дуже старі (1989-1994), але мені здається, що система з того часу принципово не помінялась. В університеті Шевченка це була ціла система. Для здачі екзаменів абітурієнтів розбивають на групи, і в одну групу призначають "добрих" екзаменаторів, а в іншу - "поганих". З першої групи проходять практично всі, а з другої - майже ніхто. Отже, основна проблема абітурієнта або його батьків - домогтися попадання в "правильну" групу. І як ви всі розумієте, оперувати такою системою поодинці неможливо - там все налагоджено, і кожний знає свою частку. А головне - дуже складно спіймати хабарників на гарячому, бо гроші приймає один, а екзаменують - інші. Та й бажаючих боротися зі сторони хабародавців теж небагато.

    Це все не вигадка - я про це довідався на останніх курсах свого факультету від керівника кафедри. Було це в 1993-94 рр.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".