Зомбі в парламенті: «… відповідальний працівник не звернув увагу…»

21 квітня в парламенті сталася небачена подія Мертва нардепська душа ожила і зареєструвалася письмово в ВР. Ця новина потрапила практично у всі ЗМІ. ввечері того ж дня дані про реєстрацію трагічно загиблого депутата з сайту ВР зникли.

Коментар голови регламентного комітету з цього приводу був такий: Реєстрація Лісіна в сесійній залі – технічна помилка – Макеєнко

«Вчора о 10.00 перед початком засідання кожен народний депутат підходив на реєстрацію і підписувався напроти свого прізвища. Ці клітини, де ставлять підписи, дуже маленькі. І коли депутат розписався напроти себе – хтось закреслив і клітку депутата Лісіна. Тому ніякої підробки підпису не було. Працівники апарату парламенту помилково вважають це за підпис. Це технічна помилка», – заявив депутат.

Вчора прийшла відповідь на наш запит від керівника апарату ВР В.Зайчука – читайте

Пан Зайчук, як бачимо, повторив і розвинув тезу пана Макєєнка про «технічну помилку». Власне, це було передбачуваним та очікуваним. З огляду на делікатність ситуації.

Відповідь пана Зайчука породжує низку питань:
1. Голова регламентного комітету Макеєнко фантазує, чи просто не знає, як працює Відділ організаційного забезпечення пленарних засідань ВР, зокрема, як відбувається процес оприлюднення даних письмової реєстрації на офіційному сайті ВР?
2. Яким чином насправді відбувається оприлюднення даних про письмову реєстрацію народних депутатів на офіційному сайті ВР за допомоги комп’ютерної програми «Реєстрація»?
3. Що ж то за «відповідальний працівник Відділу організаційного забезпечення пленарних засідань ВР», що не знав про трагічну загибель народного депутата і «не звернув увагу…».

Це питання суто технічні. Вони випливають з іншого питання, етичного та філософського: скільки ще треба «трагічних смертей народних депутатів», аби ті, що залишились живими, почали вчасно ходити на роботу, реєструватись «в своїй клітинці» та голосувати особисто і тільки за себе, керівник апарату ВР не списував системні гріхи на безіменних підлеглих? Питання, очевидно, риторичне…

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair