400-надцятий спосіб відносно чесного від’єму грошей

Остап Бендер знав 400 таких способів.

На 401-й спосіб ми натрапили у історії із міськими фонтанами.  А далі вже у ліку тих способів й заплутатися не гріх. Бо ледь не щодня – новий.

Хоча багаточисельні вороги мудрого керівництва Херсона постійно попереджають про неготовність комунального господарства міста до зими, херсонські можновладці знайшли куди більш необхідну та термінову ділянку спрямування бюджетних коштів – Площа з сучасним обличчям. Розумне і економічно обґрунтоване рішення! Коли чергові інвестори йтимуть на зустріч із мером – наочно  побачать, що в місті дбайливий хазяїн та повний порядок, й одразу збільшать інвестицію. Вдвічі. А може й втричі.

Щоправда, у “кращого мера України” є два непримиренних політичні опоненти  – арифметика та  геометрія.  А Управління громадських зв’язків Херсонської міської ради ще й підігрує їм.

Читаємо:

Проведено демонтаж старої плитки та покладено близько 2,5 тис. кв.м нової плитки фігурних елементів мощення та поребриків.

Крім того, упорядковано зелену зону: знято частину старого ґрунту, завезено близько 11 машин нового, облаштовано близько 400 кв. м нового газону.

Дивимося:

Це – вся площа “із сучасним обличчям” (роздивитися детальніше на  гугл-карті).

Бачимо 4 газони, будівлю і тротуарну смугу.

Грунт міняли лише на тих газонах, які на карті щільно вкриті деревами.

А тепер беремо приблизну площу одного газону, множимо на 2, і намагаємося знайти тротуарну смугу у ШІСТЬ (!) разів більшу.

Один з членів містобудівної  ради вважає, що 2,5 тис.кв.м. назбирається, якщо додати ще тротуари вул. Декабристів, Гоголя та Радянської.

Але тут знову Управління громадських зв’язків підставляє міського голову, який “дав доручення”:

Оновлено асфальтове покриття та поребрики в межах вулиць Ушакова-Радянської-Гоголя, Ушакова-Декабристів-Гоголя

Тож, всі 2.5 тис. кв. м. нової плитки були покладені в оту плямисту смугу, що вздовж газонів. Шарів  у 5, мабуть, поклали.

Втім, це “покращення” для бюджету не таким вже й дошкульним вийшло. Минулого року площі обходилися то 6 мільйонів, то два, а тут – всього з міського бюджету було виділено 600 тис. грн.

Можливі причини такої ощадливості – шквальна критика багатьох місцевих ЗМІ щодо тогорічних “реконструкцій”.

Тож, цього року нам завзято демонструють ощадливість. З урахуванням невеличкої детальки – Інші роботи виконувалися за рахунок спонсорських коштів

Зазвичай спонсори в Херсоні – усі відомі. Але цього разу їхні прізвища вирішили не розголошувати.

Може, це тому, що у всьому світі спонсорство для адміністративних потреб має набагато простішу і банальнішу назву – корупція?

П.С. Минулого року вони розповідали, що поклали на Площі Свободи три тис.кв.м плитки. Громада змовчала. Тепер вони на маленькому п’ ятачку вмостили дві з половиною.  Завтра кожне адмін-крильце простягатиметься на сотні метрів.

П.П.С. Про проект “Нью-Васюки”

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.