“Проект Нью-Васюки”: 401-й спосіб відносно чесного розпилу бюджету ім.О.Бендера

Всього ліше місяць тому “Майдан” писав про те, як безглуздо був витрачений мільйон гривень на реконструкцію фонтану.

Нині херсонці помітили, що фонтан фактично не функціонує, а підсвітка, на яку й були витрачені заявлені кошти, не працює зовсім.

Ситуацію спробувала роз”яснити наближена до мера Херсона місцева газета:

цветность фонтана на данный момент утрачена. Причиной тому – неполадки со световым оборудованием. Фирма-поставщик из-за неисправности демонтировала все цветные лампы, полностью возместив Водоканалу расходы, связанные с их покупкой и установкой. Монтаж более мощного светового оборудования будет стоить значительно дороже, поэтому принято решение пока воздержаться от подсвечивания фонтана в темное время суток

І тут у херсонців трапився ступор: якщо роботи проводилися за кошти Міськводоканалу, то чому за них звітував сайт міськради? А якщо за кошти бюджету, то чому постачальник повернув гроші Водоканалу?

У Водоканала – своя версія: Работы проводятся силами сотрудников Водоканала за счет оборотных средств Водоканала. «Впоследствии деньги будут компенсированы из городского бюджета» – отметил директор ГКП «ПУВКХ г.Херсона» И.В.Козаков. Планируется , что в летнее время фонтан будет работать ежедневно с 16-00 до 24-00.

Для того, аби розібратися в ситуації, Майдан оголошує у розшук офіційне повідомлення від Управління громадських зв’язків Херсонської міської ради, яке пояснює, куди подівся “подарунок для городян у Міжнародний день захисту дітей цього року”. І гроші з бюджету разом із ним.

 

Про проект “Нью-Васюки”

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.