В ВРаду внесли законопроект про покарання піаністів

Це вже друга спроба криміналізувати не особисте голосування. Перша закінчилася тим, що за включення до порядку законопроекту проголосувало 79 депутатів при мінімально необхідних 226.

Ймовірно і цей законопроект авторства Юрія Кармазіна чекає така саме доля. Однак через його явну прогресивність наводимо його текст цілком, бо вважаємо, що цього колись справа таки дійде. Особливо доречним видається спроба законодавчо заборонити піанізм в місцевих радах.

Проект

вноситься народним депутатом  України

Кармазіним Ю.А. (посвідчення №389)

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування народним депутатом України, депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутатом місцевої ради на пленарному засіданні за іншого депутата)

Верховна Рада України постановляє:

І. Доповнити Кримінальний кодекс України (Відомості Верховної Ради України, 29.06.2001, № 25, ст. 131) статтею 351-1 такого змісту:

«Стаття 351-1. Голосування народним депутатом України, депутатом Верховної Ради Автономної республіки Крим, депутатом місцевої ради на пленарному засіданні за іншого депутата

1. Голосування народним депутатом України, депутатом Верховної Ради Автономної республіки Крим, депутатом місцевої ради на пленарному засіданні за іншого депутата, –

карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років.

2. Те саме діяння, вчинене повторно або за змовою з іншим народним депутатом, депутатом Верховної Ради Автономної республіки Крим, депутатом місцевої ради, ніж тим, за якого це голосування було здійснено, чи з корисливих мотивів, –

карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, –

караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.».

ІІ. У Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні»  (Відомості Верховної Ради України, 25.06.1997, № 24, ст. 170) частину шосту статті 49 викласти в такій редакції:

«6. Депутат має право ухвального голосу з усіх питань, які розглядаються на сесіях ради, а також на засіданнях постійної та інших комісій ради, до складу яких його обрано, і особисто здійснює своє право на голосування.».

ІІІ. У Законі  України «Про статус депутатів місцевих рад» (Відомості Верховної Ради України, 04.10.2002, № 40, ст. 290) абзац другий частини першої статті 19 викласти в такій редакції:

«Кожний депутат місцевої ради в раді та її органах, до складу яких він входить, має один голос, і особисто здійснює своє право на голосування. Депутат місцевої ради, який не входить до складу відповідного органу ради, може брати участь у його роботі з правом дорадчого голосу.».

ІV. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування.

 

Голова Верховної Ради

України

 

Ну і хто раптом не бачив :)

httpv://www.youtube.com/watch?v=1ELH2bO_BXM

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Знову закони про заборону порушення законів. Конституційний суд зобов’язаний відслідковувати порушення Конституції. Позбавляти порушників мандатів депутата.

Kommentarerne er lukkede.