Вконтакте відмовився блокувати опозиційні групи, тепер засновника викликають в прокуратуру

Засновника ВконтактеПавла Дурова, викликали у прокуратуру Санкт-Петербурга для дачі пояснень.

Оригінал повістки він опублікував у своєму твітері, підписавши її словами “жаль не встиг прочитати, напевно в прокуратурі хотіли привітати з Новим роком”.

Засновника Вконтакте викликали у прокуратуру

Цікаво, що повістку було вручено Дурову за годину до того, як він повинен був з’явитися у прокуратуру, і, судчи з оновлень у його твітер-стрічці, туди він так і не пішов.

Вчора стало відомо про те, що адміністрація Вконтакте відмовилася блокувати опозиційні групив соцмережі за запитом ФСБ Росії. Про це повідомив сам Дуров у приватній переписці з одним з блогерів. Пізніше прес-служба компанії виступила із заявою, в якій спростувала тиск на Вконтакте зі сторони спецслужб.

Вчора Дуров також виклав у своєму твітері скановану копію звернення ФСБ, в якій правоохоронці просили закрити кілька опозиційних груп та фото з язиком собаки, яке Дуров назвав “офіційною відповіддю спецслужбам”.

Саме через соціальні мережі, такі як Вконтакте, Facebook i Twitter, відбувається координація учасників масових протестів, які заплановані у кількох десятках російських міст на завтра.

 

http://watcher.com.ua/2011/12/09/zasnovnyka-vkontakte-vyklykaly-u-prokuraturu/

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair