Комунальні проблеми, або за чий рахунок НУВГП буде виплачувати борг

На фоні Всеукраїнської боротьби з корупцією, в Національному університеті водного господарства та природокористування, що в Рівному, відбуваються практично антиконституційні речі.
Нещодавно серед студентів почала поширюватися інформація від викладацького складу університету та від органів студентського самоврядування, про те, що ВНЗ має багато боргів (за комунальні послуги), а в перспективі загальний борг може сягнути 9 мільйонів гривень. У зв’язку з цим адміністрація вузу запропонувала студентам «допомогти» в цьому. Є вже кілька версій вирішення даної проблеми.
Студенти в руслі вирішення даного питання можуть недоотримати значну частину власних коштів, в розмірі від недоотримання індексації, до неотримання стипендії в повному розмірі.
Дане питання насправді не влаштовує кожного студента і в університеті вже стартувала студентська правозахисна кампанія «Безводник», яка має на меті протидіяти беззаконню, яке вчиняє адміністрація НУВГП.
В рамках кампанії, інформація про яку була поширена через соціальні мережі, проводилося опитування студентів, щодо даного питання (опитування не відображає точну думку всіх студентів). Проте інформація про дану кампанію була дуже швидко поширена і ось результати, які отримали ініціатори кампанії:
В 20% студентів вимагали заплатити «благодійний внесок» в розмірі 500 грн.
2.5% студентів чули погрози відрахування, якщо вони не заплатять благодійний внесок.
Близько 12% опитаних є платниками, але вони все ж чули про вимагання внесків у бюджетників.
6% висловились, що не хочуть в цьому брати участь тому що «не хочуть проблем».
40% опитаних ще не чули інформації про такі вимоги.
Ректор університету Гурін Василь Арсентійович щодо даного питання висловлюється так, що це лише чутки і адміністрація ВНЗ не приймала таких рішень. Проте, коли в понеділок, 30 січня, кілька активістів студентської кампанії хотіли звернутись до ректора за коментарями щодо даного питання, його не було на місці, помічник ректора пообіцяв, що до них перетелефонують до кінця дня, проте дзвінка чекають досі.

Прес-служба студентської кампанії «Безводник»

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.