У Львові відбувся ланцюг соборності “від Бандери до Шевченка”

О 13-й годині у Львові розпочався “живий ланцюг”  та урочиста піша хода від пам’ятника Степана Бандери до пам’ятника Тараса Шевченка. Ці заходи стали уже традиційними для львів’ян на 22-ге січня, однак цього рку додалася цікавинка: на виконання указу Президента обласна адміністрація вирішила провести альтернативний ланцюг від Личаківського цвинтаря до Шевченка. Провести ланцюг адміністративними методами не вдалося: студенти вузів, яких планувалося використати в ланцюгу, проігнорували цю ініціативу.

Біля пам’ятника Шевченку священики українських церков відправили всенародну спільну молитву за Україну.  Серед отців, відомих нашим читачам, був капелан Братства УПА о. Нискогуз (його проповідь з нагоди уродин С. Бандери читайте тут)

Маніфест та Звернення Комітету опору диктатурі зачитав голова обласної організації Просвіти Ярослав Пітко. А далі, як завжди, була всенародна самодіяльна коляда.

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.

1 Comment

  1. СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ЛЬВОВУ І ЛЬВІВ’ЯНАМ, ЯКІ ДОБРОЮ ВОЛЕЮ ВИЙШЛИ У ЦЕЙ СІЧНЕВИЙ ДЕНЬ, ЩОБ ЗАСВІДЧИТИ СОБОРНІСТЬ.

    Одне запитання чи Янукович перестане думати категоріями піонера- комсомольця свинопаса й згадає, що він вже 70-ку розміняв, то й розум повинен бути хоч якийсь, бо “зaганяти” студентів на непопулярні заходи СПРАВЖНЯ ГАНЬБА? Повинні СОРОМИТИСЯ таких вчинків. Люди йдуть туди, куди бажають, а не куди їх примушують. Не стерпиться і не злюбиться, а історія пишеться йому, дурисвіту, з маленького “я” і його підлабузникам у держадміністрації.

Kommentarerne er lukkede.