Під Євро-2012 виселятимуть гуртожитки КНУ імені Тараса Шевченка

Євро-2012 для киян вже став символом суцільної руйнації. Якщо в інших країнах чемпіонат проводиться під гаслами «Євро для… (німців, французів і т.д. – дивлячись де відбувається чемпіонат)», то у нас Євро також відбуватиметься під гаслами «Євро для німців, французів і т. ін.», та аж ніяк не для українців. І маємо ми не розвиток інфраструктури, а суцільну руйнацію культурного простору українців, в догоду багатим європейським туристам. Інтереси ж киян не враховуються жодним чином.

І ось вже маємо безглузду за своєю жорстокістю кампанію по знищенню безпритульних собак, кампанію по вирубці лісосмуг і зелених насаджень через їхню «аварійність», руйнування історичних київських будівель задля поспішної побудови незбудованих за 5 років, що давалися на підготовку до Євро, парковок і т.д. Ось і нове лихо прийшло – на разі для іногородніх студентів, що навчаються в Києві і проживають в гуртожитках. Неодноразово в пресі лунали новини про виселення гуртожитків різних університетів, і тепер ця халепа дібралася і до Київського національного університета імені Тараса Шевченка. Ще рік тому був скандал про виселення гуртожитку №19, аспірантського гуртожитку. А в кінці січня стало відомо про виселення інших гуртожитків під Євро 2012! На разі точно відомо, що виселятимуть біологічний, фізичний та історичний гуртожитки, є всі підозри вважати, що виселятимуть і інші. На зборах гуртожитків студентам чітко заявили, що всіх виселятимуть 100%, але досі не зрозуміло, якими законними підставами керується керівництво університету, виставляючи за двері тисячі студентів, багато з яких лишаються в Києві на літо, де працюють в інститутах і займаються науковою діяльністю. Не до кінця з’ясованим лишається ситуація, чи вселятимуть на місце студентів туристів. По одним джерелам, студентів виселяють з Києва винятково для «розвантаження Києва», в якості прикладу наводячи Москву 1980-го року, коли ледь не пів Москви розвезли в різних напрямках, щоб вільніше почувались туристи. Але ж панове, надворі ХХІ століття, демократична (?) Україна, до мешканців якої неприпустимо застосовувати адміністративно-примусові методи! Але керівництво як України, так і Київського університету продовжує жити радянськими утопічними уявленнями. У цьому разі студентам буде дозволено лишати речі. За іншими джерелами, студентів виселятимуть з речами, і на їх місце таки вселять туристів. Недарма ж подекуди в гуртожитках зробили шикарний ремонт… Але при будь-якому розкладі за студентами лишатиметься закріпленим койко-місце, за яке – за літні місяці – треба буде платити! А хто не схоче платити – виписуйся з гуртожитку, а восени спробуй знову вписатися… Враховуючи одвічну проблему нестачі місця при поселенні першого курса, повторне поселення виглядає туманно і проблемно.
Таким чином, Київський національний університет, замість того, щоб опікуватись правами власних студентів, що, як стверджує керівництво університету, є його гордістю, керується інтересами багатих туристів – гостей на Євро – 2012. Така політика університету вже викликала хвилю обурення і незадоволення. Читачі цієї статті можуть направити наведені в додатку листи, щоб отримати офіційне пояснення від університету, чим зумовлена така його політика.
Далі буде…
ЗРАЗКИ ЗАПИТІВ ВІД ГРОМАДЯН З ДАНОЇ ПРОБЛЕМИ

Відсилайте від себе, будь ласка! Не будьмо байдужими!

Прем’єр-міністру України
Азарову М.Я.

ПІБ
адреса

ЗАПИТ НА ПУБЛІЧНУ ІНФОРМАЦІЮ

Щодо проживання в гуртожитках КНУ імені Тараса Шевченка протягом літа 2012 року

Звертається до Вас громадянин України ПІБ, опираючись на ст. 34 Конституції України, ст. 5, 6, 13 Закону України «Про інформацію» та ст. 5, 14, 19 і 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Прошу Вас надати інформацію, що стосується проживання іногородніх студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка в гуртожитках протягом літнього періоду 2012 року, а саме чи проводитиметься виселення студентів за межі гуртожитків, і, у такому разі, надати копію відповідного указу.Також прошу зазначити, чи вимагається від студентів, у разі виселення,, вносити плату за проживання в гуртожитку.

Відповідь прошу надати, згідно чинного законодаства, у 5-ти денний термін.

Відповідь прошу надіслати за адресою: адреса

З повагою, ПІБ Підпис Дата

Ректору
Київського національного університета
імені Тараса Шевченка
Губерському Л.В.

ПІБ
адреса

ЗАПИТ НА ПУБЛІЧНУ ІНФОРМАЦІЮ

Щодо проживання в гуртожитках КНУ імені Тараса Шевченка протягом літа 2012 року

Звертається до Вас громадянин України ПІБ, опираючись на ст. 34 Конституції України, ст. 5, 6, 13 Закону України «Про інформацію» та ст. 5, 14, 19 і 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Прошу Вас надати інформацію, що стосується проживання іногородніх студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка в гуртожитках протягом літнього періоду 2012 року, а саме чи проводитиметься виселення студентів за межі гуртожитків, і, у такому разі, надати копію відповідного указу. Також прошу зазначити, чи вимагається від студентів, у разі виселення,, вносити плату за проживання в гуртожитку

Відповідь прошу надати, згідно чинного законодаства, у 5-ти денний термін.

Відповідь прошу надіслати за адресою: адреса

З повагою, ПІБ Підпис Дата