“Україна на роздоріжжі”

З метою обговорення питань демократії, прав людини, права закону, економічної свободи та зарубіжної політики у сучасній Україні буде проведено міжнародний форум і конференцію під назвою “Україна на роздоріжжі”.

Конференція відбудеться 7-8 березня 2012 р. у Chateau Laurier під патронажем Конґресу Українців Канади. Ця визначальна подія в історії української громади в Канаді є спонсорована Канадсько-українською фундацією, Кафедрою українських студій при університеті Оттави та Центром американсько-українських зв’язків у співпраці з Канадсько-українською торговою палатою, Американсько-українською бізнесовою радою та серією Євро-атлантичних форумів майбутнього України. Фінансова підтримка надходить від різноманітних жертводавчих організацій та агенств, а також окремих покровителів.

“Ми віримо, що наше зібрання експертів та активістів міжнародного рівня зробить важливий внесок у підняття обізнаності про деякі тенденції сучасного розвитку України, котрі можуть мати далекосяжні регіональні наслідки, а також вплив на європейську стабільність”, — сказав голова організаційного комітету Яр Балан.

Конференція буде особливо цікавою для політиків, урядовців та керівників бізнесів Канади, США, Великобританії, країн Ради Європи та України, а також прес служб Північної Америки і всіх тих, хто якимось чином стурбований ситуацією в Україні та її потенційним впливом на Східну Європу.

“Захід повинен продовжувати робити натиск на український уряд з метою навернення його до демократії. Без демократії Україна буде ізольована і може бути вимушена прийняти гегемонію Росії”, — підсумував відкликаний посол Канади в Україні Дерек Фрейзер.

Любомир Квасниця

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.