Всеукраїнська акція «Міліція – досить клеїти молодь!» у Львові

У вівторок, 27 березня, у Львові відбулася всеукраїнська акція «Міліція – досить клеїти молодь!» на знак підтримки херсонських студентів, яких правоохоронні органи переслідують через розклеювання листівок із «неправдивими чутками» про Президента України Віктора Януковича.

Її провела ЛОО «Молодіжний націоналістичний конгрес» (МНК), за ініціативи МАМА – система колективної безпеки молоді від політичних переслідувань.


Студенти та активісти МНК розклеїли на рекламних стендах центральної частини Львова ті ж самі листівки, за поширення яких переслідують херсонських студентів.
«Зміст листівки – це не головне. Головне – подолати страх серед молоді, коли за активний прояв своєї позиції відбувається необґрунтоване переслідування, коли намагаються покарати лише за публічне оголошення своєї думки», – заявляє МАМА.
Учасники акції наголошують, що право на свободу слова є невід’ємним правом кожної людини. Вони переконують, що вийшли на демонстрацію, щоб молодь знала, вони мають право на слово в цій країні. І якщо за це їх переслідуватимуть – за них заступиться МАМА.

«Наша сьогоднішня акція – це попередження міліції. Якщо студентів будуть переслідувати і далі, заклеїмо цими листівками пів-України. Не оминемо і стін Верховної Ради», – попереджують організатори акції.
Акція відбулася у Львові, Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Києві, Луганську, Миколаєві, Котовську, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Харкові, Чернівцях, Мукачевому, Ужгороді, Севастополі та Хмельницькому.

Контактна особа:
Назарій Боярський – 0979258881, n.boyarskiy@gmail.com.
Андрій Бень – 0632638828, golnach@gmail.com

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.