400 млн. грн. із держбюджету витратять “регіонали” на своїх агітаторів

Державним адміністраціям розіслані листи про набір 12 тисяч соцпрацівників для агітації населення за технологією “від-дверей-до-дверей”.

У розпорядження громадянського руху “Спільна Справа”, який здійснює незалежний моніторинг передвиборчої ситуації в Україні, потрапила копія листа за підписом віце-прем’єра Сергія Тігіпка, адресований державним адміністраціям.

У документі йдеться про цільову дотацію місцевим бюджетам для додаткового залучення з 1 червня до структур соціальних служб 12 тис. тимчасових соціальних працівників. Головне завдання новобранців – “надання соціальних послуг найвразливішим категоріям населення”.

Фото с сайта “Спільна справа”
Фото с сайта “Спільна справа”
Фото с сайта “Спільна справа”

За інформацією, яку видання отримало від власного джерела в Кабміні, у такий спосіб Партія регіонів планує оплачувати роботу своїх агітаторів, які працюватимуть по технології “від-дверей-до-дверей”. На це вказує не лише період, на який набираються працівники, але й те, що вони не отримуватимуть статусу державних службовців.

На фінансування проекту з державного бюджету витратять близько 400 млн. грн.

Раніше в Полтавській області, де по 149-му виборчому округу веде передвиборчу кампанію керівник Державного агенства резерву України Олексій Лелюк (очолює Полтавську облорганізацію Партії регіонів), були зафіксовані випадки роздачі виборцям муки в мішках із маркуванням Держрезерву.

 

http://gazeta.ua/articles/politics/_400-mln-grn-iz-derzhbyudzhetu-vitratyat-regionali-na-svojih-agitatoriv/439542