Олександр DADDY Попов: Політпросвіта внаслідок «покращення»

“Покращення” від всенародно обраного, двічі несудимого Гаранта наших прав і свобод обернулося нам з другом мого дитинства Жекою так, що й не очікували навіть під час світової кризи фінансових ринків Уолл-стріту. Власна моя справа з початком реформ від пана Азарова почала стабільно «реформуватись», десь півроку тому досягла піку свого розвитку і наказала всім довго жити. Але торгівля на Лук‘янівському ринку, в Києві електротехнічним крамом ще донедавна дозволяла мені підтримувати штанці і свої, і навіть тещі. А мій друг Жека після краху своєї приватної фірми у сусідньому ряді того ж ринку досить вдало торгував редькою, картоплею, екологічно чистою зеленою цибулею, яку з часів початку «покращення» вирощує на місці свого колишнього дитячого спортмайданчика, на якому колись із задоволенням та користю грали у футбол всі сусідські діти.
Черговий прояв «стабільності» насунув на нас несподівано і жорстко – Лук‘янівський ринок захопили молодики міцної спортивної статури, а голова міської адміністрації Києва, поставлений на посаду особисто гарантом, сказав, що це нам привиділось – ніяких тих молодиків немає. І ось ми з другом Жекою, через цю примару спортивної статури, замість справою займатися та годувати киян та свої родини, читаємо про політику на його старенькому комп‘ютері і за келихом дешевого пива обговорюємо прочитане і почуте.
– Ось круглий стіл сьогодні відбувся в Києві, читає Жека .
– У короля паленої горілки Артура?
– Та ні, між об‘єднаними опозиціонерами та експертами.
– А з ким вони «об‘єднані», із регіоналами?
– Тю, ти зовсім вже опустився. Згадай своє революційне минуле, як ти на Майдані у 2004-му стояв проти панування криміналітету! Що за зневіра?!
– Та я пожартував… хоча кажуть люди, що програма у них слабенька, конкретики ніякої, списки на вибори вони формують непрозоро, місця в списках продають…ех, де наші з тобою мільйони? – купили б собі затишок у парламентських кріслах, а то й взагалі картки б здали у фракцію і тю-тю на Канари!
– Не все так просто, друже, ось послухай і Жека зачитує мені з якогось Інтернету:
«…. зараз люди бояться влади. Вони мають почати бачити у владі партнера…. Не так часто за два місяці до початку виборчого процесу політична сила починає обговорювати програму, яку планує виконати … ми хочемо, щоб це була дійсно жива програма, яка б надихала на її реалізацію».
– Це хто такий розумний? Невже Арсеній?
– Ні, це слова Турчинова на початку круглого столу, а Яценюк ось що сказав – теж, до речі, розумний:
«Головною проблемою сьогодення і в Україні, і в світі є відсутність справедливості, відновлення якої в Україні тісно пов‘язане із відновленням справжнього народовладдя, відновленням балансу влади.
Запорукою справедливості мають стати чесний і справедливий суд, який захищатиме права і свободи і права власності та реформовані, із урахуванням досвіду Грузії, правоохоронні органи і прокуратура….
Корупція в Україні відсутня – сьогодні в Україні грабіж….
Опозиція потребує допомоги всього суспільства аби її програма стала програмою перетворення України в чесну, гідну та справедливу країну…»
– М-да, реформувати ці органи, я так думаю, неможливо – їх тільки ампутувати можна. Ось дивись, за стінами нашого ринку сидять бандюки. Людей вони побили, з ринку викинули, частину обладнання та яток поламали – так? Так. І де «Беркут»? Немає «Беркуту» – він Юлю у лікарні стереже. Замість «Беркуту» у нас тут ця сука-дільничний Хабараненко. Зараз буде ганяти бабусь, що зеленню торгують біля ринку. А за хабар дозволить стояти і буде робити вигляд, що все нормально – оце такі у нас правоохоронці.
– А що ще пишуть? Хто ще виступав?
– Ну там багато хто виступав: і Андрій Пишний – знаєш, на ТВі разом з Власенком януковичів поливають? І Слава Кириленко – цей про справедливе нарахування базової пенсії говорив, мовляв, лише це додасть по 339 грн. кожному пенсіонеру. А ще говорив про зниження податкового тиску… Оце якби ті слова та Богові у вуха…може дійсно до влади прийдуть та хоч частину обіцяного виконають. А то поки ці «покращують» – ми з тобою сконаємо від голоду, або сядемо за ухиляння від оподаткування…
– А про Януковича що, мовчать?
– Та ні, не мовчать. Кажуть узурпував повноваження, а рішення суду, що повернув йому повноваження 1996-го ріку, треба скасувати…
– Так їм для цього перемагати потрібно із великим відривом, а потім якось так зробити щоб від них знову не побігли люди…
– Про це Турчинов казав: мовляв, всі списки будуть оприлюднені ще до з‘їзду об‘єднаної опозиції – можна буде обговорювати.
Тут на обрії з‘явилася моя благовірна, яка заявила, що витрачати останні гроші на пиво – це злочин, а від Попова та Януковича її нудить – закінчуйте свою політпросвіту.
Ну, ми, ясна справа, закінчили, бо проти моєї жінки ані Перша Люся, ані Інна Б, ані прокурорша Фролова і 5 хвилин не протримаються.
А, як прощалися, Жека мені і каже:
– Є у мене враження, що щось у них в головах зсунулось з мертвої точки після двох років панування оцих «осіб спортивної статури». Надія ще є?

1 Comment

  1. Надія ще є. Але готуватись до гіршого не забороняється – купуйте набої, ножі, майструйте шибениці для ригіАналів, щоб потім не витрачати на це час :)

Kommentarerne er lukkede.