Хроніки відстоювання державної мови і свободи слова. 28.07. Херсон

Сьогодні маємо чергову приєну новину – нашу акцію вирішили підхопити й в Комсомольську Полтавської області. Також будуть проводити конкурси для дітей. І також призи надають волонтери.
Тож, разом нас й справді багато!

Сьогодні ми голосно дякували усім, хто брав участь у зборі підписів на підтримку каналу ТВі і повідомляли усім про закриття кримінальної справи:

Втім,  бажаючих підписатися все одне не меншає. Підписуються й старі, й молоді, й жінки, й чоловіки, й забезпечені, й не дуже, й ті, хто вільно спілкуються українською, й ті, хто в побуті залишається російськомовними, але державну шанує та  підтримує:

Бажаючі підписатися виявилися настільки активними, що друкованих бланків не вистачило, довелося робити бланк “від руки”:

Серед учасників конкурсів були й совсім маленькі, й дорослі. Сьогодні багато співали.

Як, наприклад Ольга Эремээва, яка такі проникливі слова казала і проспівала “Черемшину”:

А 18-річна Валерія – “Червону руту”:

Тут творчими і активними виявилися і мама і донька.  Маша сама пише вірші, на нашому конкурсі розказувала вірш “Рідне місто моє” і співала “Червону руту”, а мама Анжела декламувала вірш про маму.

Наш добрий знайомий Данилко, який з льоту може проспівати гімн України,  цього разу готувасвя, вивчив вірш Лесі Українки:

А 3-річному Назарчику  розказати вірш вдалося лише завдяки завзятій маминій підтримці:

Багато призів вже знайшли своїх власників. А потенційних учасників у нас – ще більше. Адже кількість виконаних творів нічим не обмежена. А ще є такі, хто лише щойно дізнається про нашу акцію і підходить дізнаватися, як це в нас відбувається:

І, звісно, жодного дня не буває без чогось новенького. Цього разу ми мали чудову нагоду:

спостерігати за байкерським весіллям:

а також побачити диво-косу:

На того, хто впізнає дівчину і приведе до нашого намета, чекає приз!

У нас  незмінно весело. Приходьте!

Фото Олександра Базилева та Тетяни Діскаленко

Відео  Тетяни Діскаленко

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.