Хроніки відстоювання державної мови і свободи слова. 28.07. Херсон

Сьогодні маємо чергову приєну новину – нашу акцію вирішили підхопити й в Комсомольську Полтавської області. Також будуть проводити конкурси для дітей. І також призи надають волонтери.
Тож, разом нас й справді багато!

Сьогодні ми голосно дякували усім, хто брав участь у зборі підписів на підтримку каналу ТВі і повідомляли усім про закриття кримінальної справи:

Втім,  бажаючих підписатися все одне не меншає. Підписуються й старі, й молоді, й жінки, й чоловіки, й забезпечені, й не дуже, й ті, хто вільно спілкуються українською, й ті, хто в побуті залишається російськомовними, але державну шанує та  підтримує:

Бажаючі підписатися виявилися настільки активними, що друкованих бланків не вистачило, довелося робити бланк “від руки”:

Серед учасників конкурсів були й совсім маленькі, й дорослі. Сьогодні багато співали.

Як, наприклад Ольга Эремээва, яка такі проникливі слова казала і проспівала “Черемшину”:

А 18-річна Валерія – “Червону руту”:

Тут творчими і активними виявилися і мама і донька.  Маша сама пише вірші, на нашому конкурсі розказувала вірш “Рідне місто моє” і співала “Червону руту”, а мама Анжела декламувала вірш про маму.

Наш добрий знайомий Данилко, який з льоту може проспівати гімн України,  цього разу готувасвя, вивчив вірш Лесі Українки:

А 3-річному Назарчику  розказати вірш вдалося лише завдяки завзятій маминій підтримці:

Багато призів вже знайшли своїх власників. А потенційних учасників у нас – ще більше. Адже кількість виконаних творів нічим не обмежена. А ще є такі, хто лише щойно дізнається про нашу акцію і підходить дізнаватися, як це в нас відбувається:

І, звісно, жодного дня не буває без чогось новенького. Цього разу ми мали чудову нагоду:

спостерігати за байкерським весіллям:

а також побачити диво-косу:

На того, хто впізнає дівчину і приведе до нашого намета, чекає приз!

У нас  незмінно весело. Приходьте!

Фото Олександра Базилева та Тетяни Діскаленко

Відео  Тетяни Діскаленко

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.