Литвина вважатимуть зрадником України й переслідуватимуть не лише в разі підписання ним мовного законопроекту

“Так само як зрада сприйматиметься нами підтвердження Головою Верховної Ради заяви про свою відставку та його підпис під законопроектами «Про засади державної мовної політики» № 9073 і «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо обрання, призначення та відкликання посадових осіб Верховної Ради України)» № 10677”, – говориться у зверненні кампанії «Помста за розкол країни» до політичних сил, оприлюдненому вчора під час прес-конференції кампанії на Майдані Незалежності.

Активістка кампанії Ольга Сало наголосила, що Володимиру Литвину не вдасться ввести в оману громадськість “й залишитись сухим, пройшовши між крапельками”. Назвавши спікера Верховної Ради “майстром демагогії й маніпуляцій”, дівчина заявила: “Ми чітко вимагаємо від Литвина не підтверджувати заяви про свою відставку й не підписувати законопроекти «Про засади державної мовної політики» № 9073 і «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо обрання, призначення та відкликання посадових осіб Верховної Ради України)» № 10677 як такі, що були прийняті з кричущими порушеннями Регламенту Верховної Ради України”.

“Будь-який хід з метою посприяти підпису під законопроектом Ківалова-Колесніченка (наприклад, підписання законопроекту № 10677 з посиланням на “етичні” міркування, мовляв, “не тримаюся за крісло – тож вам вирішувати) буде нами розцінений як зрада України, і тоді Литвин стане ціллю номер один всієї нашої кампанії. Ми просто оселимося в його окрузі, створимо там агітаційні осередки, назбираємо всі негативи (не тільки і не стільки мовні) про Литвина й знищимо його рейтинг, як у 2002 році двічі поспіль (на чергових і позачергових виборах) зробили це з регіоналом Петром Мельником, який також був впевнений у своїй перемозі й витратив для цього величезні ресурси”, – розповіла Ольга Сало.

Вона зазначила, що “сьогодні так сталося, що від голови Верховної Ради великим чином залежать цілісність України і громадянський мир, а тому жодних сентиментів тут бути не може. На прикладі Литвина ми просто покажемо, що політика – це насамперед відповідальність. а тому ті, хто в неї йдуть, мають розуміти, що її доведеться нести навіть у випадках, коли вона “падає на голову” сама. Посада – зобов’язує аж настільки, що політик іноді не має морального права від неї просто відмовитись та скинути з себе відповідальність й змушений нести цей тягар, якщо не хоче увійти до історії як зрадник. З Литвином маємо саме такий випадок”.

О. Сало нагадала, що активісти чесно попередили В. Литвина ще 17 травня про те, що проти нього буде розгорнута кампанія в разі, якщо спікер в будь-який спосіб сприятиме чи навіть не заважатиме прийняттю законопроекту  “Про засади державної мовної політики”, а після того, як 5 червня голова Верховної Ради посприяв парламентській більшості під час голосування законопроекту у першому читанні, побували в окрузі В. Литвина з пробною агітаційною поїздкою, відвідавши в тому числі і його рідне село Слобода Романівська.

“Після цього Володимир Литвин поводився гідно, і більше ми його не чіпали. Так що тут немає нічого особистого, ми дбаємо лише про інтереси України, а в її інтересах – щоб у політиці не залишалось “непевних” людей, які порушують обіцянки і від яких не знаєш чого очікувати. Тож ми уважно стежимо за поведінкою Литвина й будуємо згідно неї своє до нього ставлення”, – резюмувала Ольга Сало.

1 Comment

  1. Лідер Народної Партії Литвин В.М. більше ніколи не повинен бути в структурах держави. Тому що зрадив український народ, допустивши партію регіонів до влади. Він також не повинен бути лідером Народної Партії тому що дискредитував її назву.

Kommentarerne er lukkede.