В Одеській області соціальних працівників вже підключили до фальсифікації виборів?

Опозиція на Одещині звинувачує чиновників і Партію регіонів в підготовці до фальсифікації виборів.

Прес-служба обласного штабу об’єднаної опозиції надіслала засобам масової інформації заяву, в якій повідомила про підключення в Одеській області соціальних працівників до фальсифікації виборів.

Як повідомляється, в селах Біляївського та Овідіопольського районів Одеської області були помічені люди, які, представляючись соціальними працівниками та співробітниками пошти, здійснюють обхід будинків з анкетуванням жителів. В анкеті є всього кілька питань: прізвище, адреса, номер телефону і ставлення до Партії регіонів.

«Ми вважаємо, що це частина масштабної кампанії з фальсифікації майбутніх виборів. Можливо, симпатикам і тим, хто ще не визначився в подальшому роздадуть продовольчі пайки. Але найгірше, якщо люди, які виказали своє негативне ставлення до правлячої партії, надалі не знайдуть себе в списках виборців або в їх прізвищах виявиться помилка. В цьому випадку їх направлять до суду, що значно ускладнить процес волевиявлення симпатиків опозиції» – йдеться в заяві, поширеній прес-службою.

В штабі опозиції таке анкетування пов’язують з недавнім розширенням штату соціальних працівників на дванадцять тисяч осіб.

«Тепер ми бачимо, під які акції були залучені додаткові бюджетники. Об’єднана опозиція засуджує застосування адміністративного ресурсу і вимагає від партії влади негайного припинення незаконного збору даних громадян для своїх брудних політичних ігор».

Обласний штаб Об’єднаної опозиції рекомендує жителям Одеської області ігнорувати подібного роду анкетування і не надавати особисті дані, а також радить виборцям звернутися напередодні дня голосування до органів ведення Державного реєстру виборців для перевірки правильності занесених туди відомостей. Лише це, на думку опозиціонерів, забезпечить виборців від крадіжки їхніх голосів, незалежно від того, яку політичну силу вони підтримують.

Джерело