Одеса повстане за своє історичне обличчя?

При всій своїй популярності, Воронцовський провулок  навряд чи колись бачив таку кількість людей одночасно.
Одесити сьогодні зібралися біля будинку-стіни аби запобігти його ймовірній руйнації.

Аркуші на паркані являли собою чи то тонкий гумор, чи то знущання, чи то незаконну виборчу агітацію:

Це повідомлення можна було б сприймати як дотепний жарт в стилі “Річка тече за підтримкм Партії регіонів” якби не публікація на сайті, який належить керівнику фракції регіоналів в Одеській міськраді: Одесские регионалы окончательно застопорили строительство у дома-стены (клікати обережно! може знудити!)

За лічені дні безпосередньо на стіні, що зводиться з’явився постер, на якому начебто представлений вигляд майбутнього будинка.

Було:

Стало:

Цей постер повісили явно з тимчасовою метою, на час протестів, адже під час будівельних робіт він лише заважатиме. Крім того, цей постер аж ніяк не відповідає вимогам законодавства до інформаційних стендів, які є обов’язковою умовою проведення будь-яких будівельних робіт.

Повна підбірка відео (постійно оновлюється і доповнюється)

Деякі відгуки учасників акції:

Konstantin Ignatov  Итак, предварительные результаты. За почти два часа проведения акции было собрано более 500 подписей! Даже когда уже все расходились, еще приходили люди и буквально “на ходу” ставили свои подписи.
Sergey Steblinenko Главное, что испытал сегодня, придя на встречу – это чувство уважения к самому себе. РЕБЯТА! МЫ ЕЩЁ ЖИВЫ!
Alexander Ostashko  500 человек для инертной Одессы – это ОЧЕНЬ много. При условии, что, к счастью, не было НИ ЕДИНОГО парт.флага и НИ ОДИН человек не получил за приход ни копейки.
Дмитрий Шпинарев Если быть абсолютно точными, то 685 подписей

 

Для тих хто не зміг прийти, знаходиься на відстані, і т.і. підписи також збираються онлайн:

Петиция в защиту “Дома-стены” – культурной достопримечательности г. Одесса

Передісторія збору підписів – тут.

========

 

Фото: Віктор Сівак, Viktoria Sibir, Vera Popandopoulou, Michael Shtekel, Максим Войтенко

Відео: , ,

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.