Українські журналісти підтримали грузинських колег з телеканалу “ПіК”

Сьогодні, 25 жовтня, солідаризуючись з працівниками грузинського телеканалу ПіК, які пікетували парламент Грузії, протестуючи проти закриття каналу і звільнення близько 400 журналістів, представники Незалежної медіа-профспілки України пікетували грузинське посольство у Києві.

Це був, власне, не пікет, а мовчазна акція протесту – ніби продовження “мовчазних новин” телеканалу ПіК, коли після повідомлення, що журналіст такий-то розповість про такі-то події, журналіст з’являвся на екрані і мовчав.
Щось подібне до цього зробили під час акції в Києві – голова НМПУ Юрій Луканов по черзі надавав журналістам слово, а ми піднімали над головою плакати проти закриття ПіК і мовчали.

“Своїм мовчанням, – сказано у релізі НМПУ, – учасники пікету нагололосили на неприпустимості безпрецедентного у Східній Європі несподіваного і брутального закриття популярного в Грузії телеканалу. Неприпустимим є також зневажливе ставлення до працівників, яких зненацька викинули на вулицю. Такий підхід до вирішення можливих проблем каналу завдасть шкоди свободі слова в Грузії.

НМПУ закликає уряд і парламент Грузії сприяти відновленню мовлення телеканалу ПІК. В протилежному випадку буде завдано непоправного удару по свободі слова і по репутації грузинського уряду й новообраному парламенту”.

Голова НМПУ Юрій Луканов передав у посольство листа з проханням донести до уряду і парламенту Грузії донести позицію НМПУ з цього питання.

На підтримку грузинських колег, крім НМПУ, також висловилися Сербська спілка журналістів, Хорватська медіа-профспілка, Білоруська асоціація журналістів, азербайджанський підрозділ центральноазійської і південнокавказької мережі спостереження за свободою слова CASCFEN.

Більше фото тут http://bilozerska.livejournal.com/669591.html

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair