Мельничук: За один день 2300 голосів в мене просто забрали

Кандидат у народні депутати від ОО «Батьківщина» за виборчим округом №14 Іван Мельничук в ефірі «5 каналу» заявив, що внаслідок незаконного перерахунку голосів він втратив 2300 голосів.

«Після закінчення дня голосування члени дільничних виборчих комісій опломбували бокси, в присутності працівників міліції повезли їх на окружну виборчу комісію. Протоколи у кожного на руках з мокрими печатками. Зауважую, що ні в одному протоколі немає жодного зауваження від представників інших політичних сил і від представників інших кандидатів. Привозять на ОВК, ОВК приймає ці бокси не роблячи зауважень, оголошує результати по кожному округу, вводить їх на сервер ЦВК, і на вчорашній день у мене з’являється перевага у 2300 голосів на кандидатом Жеребнюком», – зазначив  Мельничук.

«Посилаючись на втому окружна виборча комісія робить перерву на одну годину, але до ранку більше не з’являється. Вночі ми подивилися, що приїзджать члени ОВК, ми повідомили міліцію. Коли ранком зібралися на 9-ту годину поступила заява кандидата Жеребнюка, про те, що він володіє  інформацією про пошкодження боксів. Повстає питання: вчера члени ОВК приймали бачили, що ніяких пошкоджень не дуло, інакше би вони не дали інформацію на сервер ЦВК. Починаємо дивитися – на багатьох з цих ящиків дійсно зірвані пломби. Поставили питання про перерахунок голосів – ми заперечили, чому потрібно перераховувати, якщо ви вчора отримали опечатану документацію і жодних зауважень не було. Комісія голосує одноголосно, проводить повторний перерахунок і виявляється – відкривають одну коробку за одною по самим великим дільниця, які проголосували за мене,  як опозиційного депутата за один день 2300 голосів в мене просто забрали», – завив він.