Ганнуся Ткач потвердила, що джерела співучої України на Одещині

Саме на святвечір, у переддень Різдва Христового найкращим голосом України було визнано спів семирічної Ганнусі Ткач. Поспішаючи повідомити ім’я переможниці всеукраїнського конкурсу «Голос країни. Діти», чимало мас-медіа називали її то полтавчанкою то киянкою, хоч насправді ж це миловидне талановите дитя зростає у місті Котовську на Одещині. Мені неодноразово доводилося переконувати тих, хто вважає Причорномор’я вотчиною так званого «русского міра», що це предковічний український край з багатющими народними традиціями, зокрема, і співочими.

Тепер моєю спільницею стала і юна Ганнуся Ткач. До речі, ім’я це у нас дуже поширене, а при його згадці враз спливає у пам’яті приказка – кожна Ганна по-своєму гарна. А про невдах у нас кажуть: видно, що Ганна млинці пекла, бо й ворота в тісті. Але до таких наша співуча Ганнуся не належить. Якщо її участь у престижному вокальному шоу порівняти з першим млинцем, який, як відомо, завжди грудкою, то цю приповідку Ганнуся поставила під сумнів.

Незаперечність її успіху підтвердили 60 відсотків телеглядачів, більше двохсот тисяч із них своїми есемесками проголосували за Ганну Ткач. Задовго до фінальної частини змагань численні шанувальники її таланту створили свою сторінку у соціальній мережі (vk.com/anna_tkach), яку вже встигли вщерть заповнити своїми палкими привітаннями і побажаннями. А ще вони нагадали, що невдовзі – 26 січня їхній улюбленці виповниться вісім років. Музику вона любить змалечку, найбільше – джазову. За словами її мами Оксани Валентинівни, у 2010 році Ганнуся пішла у перший клас і паралельно в музичну школу по класу фортепіано. Вокалом не займалася, бо всі казали, що зарано ще. Лише перед прослуховуванням її таки взяли на вокальне відділення.

Під час першого виступу з піснею «Залишусь» Ганнуся так хвилювалася, що навіть кілька разів збилася, але співала дуже чисто й по-дорослому професійно. Своїм голосом вона враз покорила Олега Скрипку, який зарахував її до своєї команди і став її зірковим тренером. Після виступу він взяв дівчинку на руки і став з нею кружляти, примовляючи: «Йдучи сьогодні на передачу, я мріяв про зустріч із таким чудом, як ти». В суперфіналі  вони дуетом виконували пісню легендарної французькою співачки Даліди «Mама», яку Олег Скрипка переклав українською мовою. Її прості й проникливі слова «Мамо, коли моя лялька виросте, я хочу, щоб вона була схожа на тебе… Мамо…» не можна ні виконувати ні слухати без сліз. Після цього виступу, у перемозі Ганнусі Ткач уже ні в кого не було сумнівів. А її зірковий наставник і партнер Олег Скрипка у своєму резюме заявив: «Коли починаєш із Ганнусею спілкуватися, розумієш, що це вундеркінд, дитина-індиго, з тих, які прийшли до нас із якихось далеких зірок, щоб покращити наше життя».

Переможниця турніру отримала контракт із рекординговою компанією “Universal Music”. Вона поїде здобувати спеціальну освіту в Лос-Анджелес, де буде вчитися у педагогів світового рівня у легендарній “Los Angeles music Academy”. Ще одним подарунком для дівчинки став грант на навчання в розмірі 50 тисяч гривень.

Останнім часом Одещину, уславлену своєю традиційною вокальною школою, постійно згадують як край талановитих молодих співаків. 5 січня цього року стрімкий зліт до вершини слави здійснила досі нікому не відома одеситка Аїда Ніколайчук, яка здобула блискучу перемогу в проекті вокального шоу «Х-фактор». Ще й досі всі добре пам’ятають і  приголомшуючий виступ десятирічної Насті Петрик із села Нерубайського, яка удостоєна гран-прі на «Дитячому євробаченні-2012» в Амстердамі. І ось тепер список чудових співаків  Одеського краю поповнила і семирічна Ганнуся Ткач. Тож не зараховуйте бездумно наше Причорномор’я до «русского міра», адже саме тут б’ють невичерпні джерела співучої України.

Сергій Горицвіт 

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair