ЄВРО 2012 закінчився. Але досі просить їсти. В Харкові

Останній матч ЄВРО у Харкові зіграли 17 червня 2012 року. Тоді португальці перемогли голландців з рахунком 2:1. Офіційне закриття чемпіонату відбулося 1 липня 2012 року. Але його фінансування продовжується.

Протягом восьми місяців після закінчення чемпіонату Харківщина витратила на ЄВРО 2012 майже три мільярди гривень!

Ця цифра випливає з річного звіту, яким готується похвалитися голова Харківської облдержадміністрації М.Добкін 5 березня на сесії обласної ради. У ньому, зокрема, зазначається, що «станом на 11.02.2013 року на підготовку інфраструктури Харківської області та м.Харкова до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу виділено 16 млрд. 636,21 млн.грн.»

Раніше, 21 червня 2012 року сесія облради затвердила чергові зміни до обласної цільової «Програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу», згідно якої, власне, і фінансувалися завдання та заходи. Звертаю увагу – це було в останні дні чемпіонату, коли вже відбулися усі харківські матчі. Після цих змін загальний бюджет програми становив 14 млрд. 009,02 млн. гривень. Реально, станом на середину липня, було профінансовано 13 млрд. 653,40 млн. грн., що підтверджує надана на мою вимогу «Інформація про прогнозні та фактичні обсяги фінансувань… ЄВРО 2012…». Близька до цієї цифра була озвучена і відповідальним за економіку заступником голови ХОДА.

Різниця – 2 мільярди 982 мільйони 810 тисяч! Витрати збільшено на 22%! І це лише на Харківщині. А ще є Київ, Донецьк, Львів…

Стає зрозумілою нервова реакція голови ХОДА на увагу опозиції до ЄВРОвидатків. Нервова аж настільки, що у запалі пристрастей євродепутати та депутати Бундестагу були названі ним «букашками».

Звичайно, є чого нервуватися. Нелегко прогодувати такого ненажерливого звіра, як ЄВРО. Але ж так хочеться…

«Дайош!» зимову олімпіаду в Україні!

P.S. Звернення про перевірку палкої любові до спорту харківських чиновників надсилаю до прокуратури.

Іван ВАРЧЕНКО

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair