Письменники хочуть встановити в Києві пам’ятник книзі

Ескіз пам`ятника книзі

Вчора, 3 березня Дитяча письменниця Лариса Ніцой ініціювала збирання підписів до київської міської влади з проханням надати дозвіл на встановлення пам’ятника книзі. Автором ескізу пам’ятника виступила українка із Запоріжжя Еліна Елліс, яка живе нині в Англії. Він являє собою стос книжок, на якому сидить дівчинка і читає книжку.

Оголошення цієї ініціативи відбулося на вечірці з нагоди   Всесвітнього дня письменника в одному з київських ресторанів. Бажаючі підтримати проект поставили свої підписи під відповідним зверненням до міської влади з проханням надати дозвіл установити пам’ятник у сквері навпроти Національного університету імені Шевченка. Після оголошення ініціативи виникла дискусія. Опоненти стверджували, що пам’ятник не має національних рис.

На вечірці пом `янули померлого дев`ять днів тому поета Миколи Сингаївського, автора вірша «Чорнобривці, який став знаменитим після того, як композитор Володимир Веремич написав  до нього  музику. На вечірці письменники і гості  читали свої твори. Співали і танцювали.

Відбулася невелика бійка. Коли слово взяв політолог Володимир Бондаренко, який відмий тим, що написав заяву до прокуратури на письменника Юрія Винничука, автора віршу «Убий під….са»,  брати Капранови висловили свій протест і трохи покусалися з Бондаренком. Як з`ясувалося потім, останній не був запрошений на вечірку.

Вечірка відбулася за підтримки фонду  Сергія Бондарчука, одного з лідерів «Нашої України», за ініціативою якого напередодні партія оголосила про свій саморозпуск.