У Херсоні чиновник напав на журналіста (відео)

20 квітня під час висвітлення мітингу проти будівництва в Херсоні нового торгівельно-розважального комплексу та розміщення в зеленій зоні заправки, зазнав нападу член НМПУ, директор Інформаційного агентства «Таврія ньюс» Кирило Стрємоусов.

Коли журналіст почав задавати представникам влади «незручні» питання, начальника управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Херсонської міської ради  Олексій Рибаков відібрав у кореспондента журналістське посвідчення  та, за  словами Стрємоусова, намагався його порвати.

Посвідчення власнику повернула одна з учасниць мітингу, яка несподівано  вихопила його  у чиновника. Свої неправомірні дії Олег Рибаков вчиняв у присутності співробітників міліції та першого заступника Херсонського міського голови Василя Котенкова,  які не вжили жодних заходів для припинення правопорушення. Лише  офіцер, який знаходився на місці, по телефону викликав слідчо-оперативну групу Суворовського райвідділу міліції.  Слідчий прийняв від Кирила Стрємоусова заяву про злочин передбачений ст.171 КК України – перешкоджання професійній журналістській діяльності.

http://www.youtube.com/watch?v=Em8_zUel_dI

Незалежна-медіа профспілка України, звертає увагу Генеральної прокуратури України та Міністра внутрішніх справ України, що різноманітні напади на журналістів на Херсонщині носять системний характер. Протягом 2012 року, на журналістів ІА «Таврія ньюс» Олександра Тарасова та Валерія Миронюка під час висвітлення виступу Антонівського  селищного голови Ігоря Сєменчева напали невідомі особи.

Під час висвітлення незаконного виселення родини Ізотових, невідомі напали на оператора Валерія Миронюка. По цим фактам НМПУ вже двічі робила заяви до Генеральної прокуратури України та Міністра внутрішніх справ України – всупереч закону профспілкові звернення залишились без належного розгляду. Профспілка від правоохоронних органів відповіді не отримала.

У березні під час висвітлення спроб незаконного виселення багатодітної родини Сорокіних, на журналістів, членів НМПУ Олександра Тарасова та Валерія Миронюка здійснено напад молодими особами атлетичної статі. Комсомольським ВМ порушено кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.171 КК України, на сьогоднішній день триває слідство.

НМПУ вимагає від Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України взяти під особливий контроль розслідування всіх кримінальних справ, порушених у зв’язку з перешкоджанням в Херсоні журналістам у здійсненні ними своєї професійної діяльності.

http://nmpu.org.ua/2013/04/u-hersoni-chynovnyk-napav-na-zhurnalista-video/

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair