Звільнення Луценка не достатньо – Європейська Комісія

Урядовці у світі та Україні продовжують коментувати помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценко. Під час брифінгу у Києві керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук зокрема заявив, що «останні події і заходи, які були здійснені усіма гілками української влади в усіх сферах як внутрішнього життя, так і у взаєминах з ЄС, у тому числі у вирішенні деяких питань так званого “вибіркового правосуддя”, свідчить про серйозний прогрес щодо створення належної політичної атмосфери». Це, за його словами, робиться “Заради досягнення головної мети – підписання Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту “Східне партнерство” у листопаді цього року».

Тим часом європейці, вітаючи останні кроки влади, кажуть, що звільнення Луценка не достатньо. Про це у вівторок у Брюсселі заявила прес-секретар Європейської комісії Майя Кочіянчич, очевидно маючи на увазі справу Тимошенко:

“Ми вітаємо звільнення Юрія Луценка та іншого міністра з тюрми. Ми вважаємо, що це важливий крок у правильному напрямку, але водночас ми закликаємо українську владу терміново виконати те, що зафіксовано у підсумковому документі підписаному нами у грудні. А точніше  – вони мусять вирішити ще одне питання щодо вибіркового правосуддя, яке залишається нерозв’язаним”