Справу проти сина віце-мера Іллічівська, який побив дівчину, закрили

Кримінальне провадження проти сина віце-мера Іллічівська Валерія Трухіна, який побив дівчину за відмову зайнятися сексом, закрито.

Про це повідомляє в понеділок “Думська“, яка має в своєму розпорядженні постанову, видану слідчим ГУ МВС в Одеській області О.С. Горобцем 12 червня.

Слідство встановило, що в ніч на 24 липня минулого року Трухін у стані алкогольного сп’яніння “умисно, безпричинно, з хуліганських спонукань… використовуючи предмети, спеціально пристосовані для нанесення тілесних ушкоджень, став ображати Ковальчук А.В., після чого плюнув їй в обличчя і почав наносити удари кулаками в область голови”.

В результаті побоїв дівчина отримала закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, забої м’яких тканин обличчя і шиї.

Це підтвердили і свідки, що знаходилися в той вечір у клубі.

У той же час згідно з висновком експерта, “діагноз, поставлений Ковальчук при первинному огляді, не може бути прийнятий до уваги, оскільки не обгрунтований об’єктивними клінічними даними, був проведений одноразово і поверхнево”.

“Зі свідчень випливає, що ніякого порушення громадського порядку, спокою та відпочинку громадян, що знаходилися в клубі “Мартініка”, внаслідок сварки, що виникла між Трухіним і Ковальчук, не відбулося”, – йдеться в постанові.

На підставі цього слідчий ухвалив закрити кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю складу злочину.

На початку року провадження було порушено за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство раніше судимого за цією статтею). Пізніше міліція закрила справу, але незабаром прокуратура скасувала це рішення. Після відновлення провадження виявилося, що воно кваліфікується вже за частиною 4 статті 296-ї, згідно з якою об’єктом злочину є громадський порядок. Цілком логічно, що за цією частиною статті складу злочину не знайшли, зазначає видання.

В інтерв’ю “Думській” мати Анастасії Ковальчук Ольга Руденко повідомила, що вони мають намір оскаржувати це рішення.

Українська Правда