Вилучення з Ялтинського заповідника 700 га – подарунок йому на День працівника заповідної справи?

Природні резервати в Україні існують з початку ХХ століття – без малого 100 років. Весь цей час влада, в кращому випадку, не звертала на них уваги, а в гіршому – взагалі могла оголосити співробітників цих установ “шкідниками” або “ворогами народу”. В останній час ця ситуація, начебто, почала змінюватися: у 2009 році 7 липня Указом Президента було оголошено Днем працівника природно-заповідної справи.
Однак нинішня влада це свято розуміє по-своєму: стало відомо, що саме до нього може бути приурочено прийняття Указу Президента про “розширення” Ялтинського заповідника, в результаті якого заповідник позбудеться 700 гектар найцінніших (і абсолютно унікальних для України!) субтропічних територій.
Українська та СНДівська громадськість намагається протистояти цим планам з кінця минулого року. Зараз, напередодні заповідного свята, в цю кампанію включився і Всесвітній фонд природи. Його звернення до Президента України з цього приводу див. тут.

Тепер питання: хто кого перевітає? Кому вдасться зробити свій подарунок Ялтинському заповіднику: владі України – вилученням з нього 700 га субтропічних територій, або громадськість – збереженням цих територій у його складі?
*
____________________

КОНТАКТ:
Сергій Шапаренко, ЕкГ “Печеніги”: тел. (066) 387-46-81, pechenegy@rambler.ru

Підготовлено ЕкГ “Печеніги”, членом Міжнародного Соціально-екологічного Союзу.
При використанні матеріалів бюлетеня прохання посилатися на джерело.