Луганське нововведення: “керуємося, але не використовуємо”

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” не пригадає, щоб надсилав свій “Меморандум зі свободи мирних зібрань” (2012р.) до Луганської міської ради, але виявилося, що там його прочитали і нам подякували, це приємно:

Люганськ

Як бачите, заступник Луганського міського голови стверджує, що одіозний совковий “указ” тамтешніми самоврядувальниками та виконкомівцями ніколи “не використовувався”.

Але от – фрагмент іншого листа того ж пана заступника Луганського міського голови, у відповідь на наш попередній запит. І тут стверджується, що тим совковим “указом” міська влада “керується”:

Луганськ-39-2012-2

Звісно, можливо ми щось випустили з зору, але нам важко уявити, як це можна нормативним актом “керуватися” і водночас цей нормативний акт “не використовувати“. Дивно.

До речі, протягом 2012-го року виконавчий комітет Луганської міської ради тричі звертався до суду з позовами щодо обмеження свободи мирних зібрань. Всі три позови були судом задоволені.

***

Діяльність з моніторингу і захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється Інформаційним центром “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження