Міністр Клименко капітулював. Газета «Експрес» запрацювала повноцінно

Усі підприємства, які забезпечують підготовку  та випуск  у світ газети «Експрес» сьогодні зранку відновили повноціннуроботу. Це підтвердили їх керівники. Міністерство доходів зняло  обмеження на своєму центральному сайті,  які були встановлені  цього понеділка – без будь-яких підстав та пояснень.

Повторне блокування діяльності газети, що трапилось вже вдруге за останні три місяці, призвело до того, що учора  опівдні журналісти  «Експресу» розпочали  акцію громадянського протесту. У її рамках вони оголосили міністру Клименку 48-годинний ультиматум, вимагаючи упродовж цього часу зняти будь-які незаконні обмеження у діяльності  газети.

Головний редактор газети «Експрес» Ігор Починок  висловив подяку  усім, хто підтримував газету у цій непростій ситуації.  У той же час він заявив, що, незважаючи на припинення тиску на видання, газета домагатиметься правової оцінки  дій посадових осіб Міністерства доходів.  «Ми припускаємо, що проти газети з метою політичного тиску був застосований інструмент, який зазвичай використовують супроти підприємців як елемент оригінальної корупційної схеми: підприємцям навмисне створюють проблеми, щоб за хабар їх усунути. За ці дні ми отримали десятки повідомлень, які підтверджують цю думку. Це спонукає нас більш ретельно вивчити цю проблему і довести справу до конкретного результату», — сказав керівник газети, яка свого часу вивела на чисту воду Доктора Пі. 

Експрес онлайн