Журналісти висунули «орлам Януковича» 48-ми годинний ультиматум

Щойно у Львові завершилась безпрецедентна акція, організована журналістами газети «Експрес». Рівно о 12.00 на площі перед будівлею регіонального управління Міністерства доходів декілька десятків журналістів вишикувались у шеренгу, поклавши руки на плечі один одному.

Перед собою вони поклали великий банер розміром 3х6 метра із перекресленим зображенням міністра Міністерства доходів та зборів О. Клименка. На банері — два надписи: «Податківці порушують закон. Стоп чупакабрам!».

Через хвилину представник редакції у мегафон зачитав документ із назвою «Ультиматум».

 Ось його повний текст:

 «Міністру Міністерства доходів та зборів

Клименку О.

УЛЬТИМАТУМ

Ми, уповноважені  представники газети «Експрес»

ВИМАГАЄМО

упродовж 48 годин, починаючи з 12.00 (за київським часом)  14 серпня  2013 року беззастережно припинити будь-які  незаконні дії, які блокують  чи обмежують діяльність шести підприємств, що здійснюють випуск у світ  газети «Експрес», десятків інших популярних газет та журналів України, притягти до відповідальності посадових осіб, що причетні до організації тиску на газету «Експрес» та назвати публічно їх прізвища.

Після завершення зазначеного у цьому Ультиматумі  терміну залишаємо за собою безумовне право вдатися до дій, передбачених Загальною Декларацією прав людини та п.4 ст. 55 Конституції України.

«Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і  свободи від порушень і протиправних посягань».

Відповідальність за здоров’я та життя учасників Акції з моменту завершення терміну дії цього Ультиматуму покладаємо на міністра Кабінету міністрів України Клименка О. та його безпосереднього керівника, прем’єр-міністра України Азарова М.

Акція вільних журналістів, свобода без кордонів»

Після цього делегація журналістів увійшла у будівлю податкової та передала текст Ультиматумупредставникам міністерства..

Журналісти відмовились від будь-яких коментарів. Головний редактор газети «Експрес» пояснив це так: «Час розкидатися словами минув. Настає час діяти».

Як відомо, журналісти вимушено вдалися до протестних акцій після того як міністерство доходів і зборів без будь-яких пояснень вдруге за останні три місяці заблокувало повноцінну діяльність шести підприємств, що здійснюють підготовку та випуск у світ газети «Експрес». 

Фоторепортаж з акції буде опублікований вже незабаром.

Експрес онлайн

1 Comment

  1. Велика повага всьому колективу журналястів “ЕКСПРЕС” та підтримка. Так тримати! В нинішніх умовах свавілля чиновників нинішньої влади та глухоти до голосу власного народу та ігнорування усіх прав людини, бо відчувають безкарність при такій судовій системі та карманній прокуратурі. Жалітись немає кому – потрібно тільки діяти. Єднаймося, бо ми того варті!!

Kommentarerne er lukkede.