Музею Івана Гончара – 20 років!

3 жовтня 2013 року в 11:00 у приміщенні НЦНК «Музей Івана Гончара» відбудеться презентація заходів, приурочених його 20-річчю.

20_invitation22

За ці десятиліття музей перетворився на авторитетний осередок народної культури. Серед основних звершень – еволюція з хатнього музею до національного центру; цілісна (здебільшого відреставрована) збірка та подвоєння кількості експонатів без державного фінансування; інтенсивні освітні, навчальні та промоційні програми та заходи; визначна видавнича діяльність (гран-прі Міжнародного форуму видавців – альбом Івана Гончара «Україна й Українці» (Львів, 2006), краще електронне видання – компакт-диск «Звитяга одного життя» (Київський форум видавців, 2007), кращі музейні видання (Перший всеукраїнський музейний фестиваль, Дніпропетровськ, 2005); гранти Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»; активна он-лайн присутність – кращий музейний сайт України за рейтингом ГО «Український центр розвитку музейної справи», один із перших українських музеїв на Google Art.

Керівники музею та підрозділів (Петро Гончар, Ігор Пошивайло, Юрій Мельничук, Тетяна Пошивайло) розкажуть про історію музейних звершень, результати сьогоднішньої діяльності та плани на майбутнє, про досягнення колективу закладу та орієнтири подальшого розвитку Музею.

Запрошені учасники – співачки Анжеліка Рудницька та Марія Бурмака – поділяться своїми враженнями від участі у новому проекті музею «Скарби рідної землі». Гостям буде продемонстровано найкращі фото та відеоролики проекту. Відомий етнолог та письменниця Марія Гримич, керівник програм Фонду Ріната Ахметова Олеся Островська-Люта, президент Американсько-Української Ділової Ради (U.S.-Ukraine Business Council (USUBC)) Морган Вільямс розкажуть про своє бачення та досвід співпраці з Музеєм.

Запрошуємо вас відвідати прес-конференцію, дізнатися більше про Музей Івана Гончара, про його стратегічні візії, про нові та цікаві проекти!

 

Акредитація

та додаткова інформація:

Дар’я Московчук

info@honchar.org.ua

moskovchuk.darya@gmail.com

+38-067-367-11-56