Євродепутат Ребекка Гармс та Посол в Бельгії обговорили з главами українських Церков питання євроінтеграції

.
2013.10.01_4_brussels_ukrainian_churches_irs.in.uaБРЮССЕЛЬ – На другий день свого візиту до Брюсселю релігійні діячі України провели зустрічі в Європейському Парламенті, Європейській Раді та Посольстві України в Королівстві Бельгія, повідомляє Інститут релігійної свободи.Після ранкової зустрічі з президентом Європейської Ради делегація представників українських церков і релігійних організацій провела зустріч з євродепутатом від Німеччини Ребеккою Гармс (Rebecca Harms), членом Комітету з питань парламентської співпраці між Україною та ЄС, заступником Комітету з питань охорони навколишнього середовища та співголовою фракції Зелених (Європейський вільний альянс) в Європейському парламенті.Мова йшла про питання релігійної свободи, моральних цінностей та демократії в Україні, особливості її євроінтеграційного шляху.

Пані Гармс продемонструвала глибоку обізнаність щодо поточної ситуації в Україні, оскільки не раз відвідувала Київ та Харків протягом останніх років для проведення моніторингу. Зустріч із очільниками релігійної спільноти України дозволила почути думку представників громадянського суспільства та провести дискусію з ними в контексті запланованого підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Пізніше, згідно програми візиту, була запланована зустріч з Послом України в Королівстві Бельгія Ігорем Долговим.

“Дуже приємно вітати вас в Посольстві України в Бельгії. Ваша місія є важливою і унікальною – донести думки і бажання ваших вірних до Європи. Йдеться, мабуть, не про приєднання чи повернення до Європи, а швидше про формалізацію статусу нашої держави, як європейської країни. Україні є чим пишатися і що представити у Європі, як є і те, що нам корисно буде перейняти від неї”, – відзначив український дипломат.

.
Як повідомляв ІРС, з 30 вересня по 2 жовтня 2013 року триває візит делегації українських релігійних діячів до Брюсселю.Напередодні цього візиту глави Церков і релігійних організацій України оприлюднили звернення щодо європейських перспектив України та дискусії навколо цього питання.

Інститут релігійної свободи, Київ 
www.irs.in.ua